5/2/16

Συνάντηση Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλου και Πάπα Φραγκίσκου την επόμενη εβδομάδα

Πόλη του Βατικανού, Βατικανό
Για πρώτη φορά στα χρονικά προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θα έλθει ενώπιος ενωπίω με τον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντήσει τον Πατριάρχη Κύριλλο την προσεχή εβδομάδα στην Αβάνα της Κούβας μπροστά στην ανάγκη κοινής αντίδρασης στους διωγμούς που υφίστανται οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή.

Το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας θα σταματήσει στην Κούβα καθ' οδόν προς το Μεξικό για την ιστορική συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, σε ένα μεγάλης σημασίας βήμα προς τη γεφύρωση μεταξύ των χριστιανών Ανατολής και Δύσης μετά το Σχίσμα του 1054.
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανέφερε ότι ο πατριάρχης προσέρχεται στην ιστορική συνάντηση με τον ποντίφικα λόγω της ανάγκης για κοινή αντίδραση στους διωγμούς των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Ο μητροπολίτης Ιλαρίων, μέλος της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου της Μόσχας, αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις, δήλωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο Εκκλησιών παραμένουν, ιδίως για το καθεστώς της Εκκλησίας των Ουνιτών στην Ουκρανία.
Όμως, επισήμανε ότι οι διαφωνίες αυτές παραμερίζονται έτσι ώστε ο Πάπας και ο Πατριάρχης να έλθουν ενώπιος ενωπίω για να συζητήσουν για τους διωγμούς των χριστιανών, το οποίο θα είναι το κεντρικό ζήτημα στην ατζέντα της συνάντησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)