10/3/16

Νίκος Φίλης, Είναι αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίσει για τα Θρησκευτικά

Είναι αρμοδιότητα της πολιτείας να αποφασίσει για τα θρησκευτικά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και υπογράμμισε:
Α. Αυτό συμβαίνει υπενθυμίζω, ότι η προηγούμενη αλλαγή των βιβλίων των θρησκευτικών,
έγινε και διαφώνησε η εκκλησία, αλλά έγινε η αλλαγή των βιβλίων επί κυβερνήσεως Παπανδρέου, διότι βάσει του συντάγματος, την ευθύνη για την εκπαίδευση των πολιτών την έχει το κράτος. Το δημοκρατικά νομιμοποιημένο και εξουσιοδοτημένο κράτος.
Β. Εμείς επιδιώκουμε το διάλογο, δεν θέλουμε να φτιάξουμε κλίμα αντιδικίας, δυστυχώς διαβάζουμε στις εφημερίδες ένα τέτοιο κλίμα να υφέρπει στους κόλπους της ιεραρχίας.
Γ. Έχουμε εμπιστοσύνη ότι θεσμική εκπροσώπηση της ιεραρχίας θα είναι στο ύψος των περιστάσεων, άλλωστε σημειώνω, ότι με μεγάλη ικανοποίηση ως πολίτης, ότι η εκκλησία σήμερα δεν είναι στην εποχή των ταυτοτήτων ,είναι στην εποχή της φιλάνθρωπης δράσης υπέρ των αναξιοπαθούντων συνάνθρωπό μας Ελλήνων ή και προσφύγων. Και αυτό είναι ένα στίγμα, θετικό στίγμα, που μπορώ σήμερα να αναφέρω και ελπίδες, ότι μπορεί να υπάρξει μια συνεννόηση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Φίλη, εύχομαι να μην προλάβεις να υλοποιήσεις αυτά τα σχέδια και σε λιγο καιρό αυτή η κυβέρνηση να αποτελεί μία θλιβερή ανάμνηση. Αλήθεια ο... πατριώτης Πάνος Καμμένος που δήθεν κόπτεται για Ελλάδα και Ορθοδοξία τι λέει;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)