12/3/16

Έρχονται νέες ταυτότητες και διαβατήρια

Έρχονται νέες ταυτότητες και διαβατήρια με κόστος 10 ευρώ 
 Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών
Το θέμα της έκδοσης νέων ταυτοτήτων και διαβατηρίων συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Στη διάρκεια της ζητήθηκε ενδελεχώς η προεργασία από πλευράς κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να υπάρξει η θεσμική κατοχύρωση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί μια επιτροπή με επικεφαλής τον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, με την συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και αρμοδίων παραγόντων από το ΥΠΕΣΔΑ, την ΕΛ.ΑΣ και από το γραφείο του Πρωθυπουργού, η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η επιτροπή αναμένεται να προτείνει εάν εκτός από το δακτυλικό αποτύπωμα θα υπάρχουν και άλλα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου στις νέες ταυτότητες. Οι σημερινές ταυτότητες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για την έκδοση διαβατηρίων από κυκλώματα πλαστογράφων. Αντίθετα στα διαβατήρια που εκδίδονται από την Αστυνομία–σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας– δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής κρούσματα πλαστογραφίας. Το ίδιο και στα νέα διπλώματα οδήγησης που από το 2009 εκδίδονται με τις ίδιες προδιαγραφές από το Εθνικό Κέντρο Έκδοσης Εγγράφων Ασφαλείας, που εδρεύει στη διεύθυνση διαβατηρίων της Αστυνομίας.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε τονίσει προ τριμήνου ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πρέπει να έχουμε μία ταυτότητα σύγχρονη που να έχει αξιοπιστία ως έγγραφο που να μην μπορεί να πλαστογραφηθεί εύκολατο κόστος για κάθε Ελληνα πολίτη υπολογίζεται σε περίπου 10 ευρώ. Μέσα στους επόμενους μήνες όλοι οι Έλληνες πολίτες θα αποκτήσουν τις νέου τύπου, σύγχρονες αστυνομικές ταυτότητες.

Στη χθεσινή σύσκεψη μετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο καθηγητής Γιάννης Βενέρης, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, οι επικεφαλής των αρμόδιων διευθύνσεων της ΕΛ.ΑΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΣΔΑ.

1 σχόλιο:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ουδείς να μη λάβη τας νέας ταυτότητας! Ο Άγιος Φιλόχριστος Ορθόδοξος Ελληνικός Λαός δέον όπως αντιδράση εις τας νέας ταυτότητας όπως αντέδρασε και εις τα δέκα εκατομμύρια εμβόλια, οία επρομηθεύθη η κυβέρνηση Καραμανλή επί υπουργείας Δημητρίου Αβραμοπούλου και τελικώς ελάχιστοι εμβολιάσθησαν, αφήνοντάς τα να σαπίσουν εις τα αποθήκας του υπουργείου Υγείας. Σήμερον, έχουμε πληροφορηθή ότι αι νέαι, ηλετρονικαί ταυτότηται ευρίσκονται εις τας αποθήκας της αστυνομίας. Οφείλουμε άπαντες οι ενσυνείδητοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αντιδράσωμεν σθεναρώς εις την αναγκαστικήν λήψιν των νέων ταυτοτήτων, αφήνοντάς αυτές να καταστραφούν εις τα αποθήκας, όπως τούτον έλαβε χώραν και με τα εμβόλια. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε! Καλή και Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)