31/3/16

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τις μαθητικές παρελάσεις και το μάθημα των Θρησκευτικών

Αθήνα, 31 Μαρτίου 2016
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΔ Μ.ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Ν.ΦΙΛΗ:
Θα καταργήσετε τις μαθητικές παρελάσεις;
Θα γίνει προαιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών;

«Αν προτίθεται να καταργήσει τις μαθητικές παρελάσεις, που διεξάγονται τις ημέρες των εθνικών εορτών και να κάνει το μάθημα των Θρησκευτικών προαιρετικό από υποχρεωτικό που είναι σήμερα»
ζητά να πληροφορηθεί ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων κ. Νίκο Φίλη, την οποία συνυπογράφουν ο Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, βουλευτής Καρδίτσης, κ. Κώστας Τσιάρας και ακόμη δέκα βουλευτές της ΝΔ.
Όπως αναφέρει ο κ. Χαρακόπουλος «απορίες και προβληματισμό δημιουργούν δημοσιεύματα σε ΜΜΕ (όπως η ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑτος 30.03.2016) σύμφωνα με τα οποία ο υπουργός Παιδείας κ. Φίλης αποφάσισε την κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων, κατά τις εθνικές επετείους, αρχής γενομένης από την 28η Οκτωβρίου 2016, καθώς και τη μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε προαιρετικό από υποχρεωτικό που είναι έως σήμερα. Μάλιστα, η απόφαση του κ. υπουργού για την κατάργηση των παρελάσεων αποδίδεται στην πεποίθησή του ότι πρόκειται για θεσμό ‘‘αναχρονιστικό, κατάλοιπο του μεταξικού καθεστώτος’’.».
Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ επισημαίνει, ωστόσο, στην ερώτησή του ότι «όσον αφορά στις μαθητικές παρελάσεις, η απότιση φόρου τιμής των μαθητριών και μαθητών στις λαμπρές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας μας -χάριν των οποίων ο ελληνισμός σήμερα απολαμβάνει το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας- συνιστά ακραία ιδεοληψία να ταυτίζεται με ένα συγκεκριμένο καθεστώς. Στις δεκαετίες που έχουν μεσολαβήσει, οι ημέρες αυτές και οι παρελάσεις των μαθητών έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του λαού μας ως ημέρες πανηγυρικές και ως εκδηλώσεις ελπίδας και αισιοδοξίας για το σήμερα και το αύριο της πατρίδας μας. Η αντίθεση στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων είναι μια στενόμυαλη προσέγγιση, και είναι αυτή που διέπεται από αναχρονιστικές αντιλήψεις, που επηρεάζουν τον τρόπο σκέψης και τις αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. Οι απόψεις αυτές, όμως, έρχονται σε κατάφωρη αντίθεση με τις αντιλήψεις και τα πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας μας και η επιβολή τους συνιστά επίδειξη αυταρχικής νοοτροπίας».
Σε ότι αφορά στο ζήτημα της μετατροπής του μαθήματος των Θρησκευτικών σε προαιρετικό, αν δεν λάβει χαρακτήρα θρησκειολογίας (Καθημερινή 12.03.2016), ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «θα πρόκειται για απόφαση που προφανώς αντίκειται στις κείμενες συνταγματικές διατάξεις. Και σε αυτή την περίπτωση, η αντιμετώπιση από τον υπουργό Παιδείας γίνεται με τρόπο επιπόλαιο και λανθασμένο, που θα δημιουργήσει άκαιρες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις».
Την ερώτηση, εκτός από τον κ. Χαρακόπουλο και τον κ. Τσιάρα, υπογράφουν ακόμη οι βουλευτές: Β΄ Αθηνών κ. Άννα Καραμανλή, Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, Πιερίας κ. Κώστας Κουκοδήμος, Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος, Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, Α΄ Πειραιώς & νήσων κ. Κώστας Κατσαφάδος, Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, Ηλείας κ. Κώστας Τζαβάρας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά μπορούσαν να κάνουν και στους Στυλιανίδη και Καραμανλή κάποια ερώτηση για την πισώπλατη μαχαιριά στα Θρησκευτικά το θέρος του 2008! Όλοι οι θεολόγοι για πρώτη φορά την άνευ προηγουμένου και χωρίς λογική και ειλικρίνεια λαίλαπα των απαλλαγών τότε τη βίωσαν.
Παρόμοια μπορούσαν να κάνουν και στον Αρβανιτόπουλο κάποια ερώτηση γιατί δεν διατηρούσε στον ολότητά του το ωράριο των Θρησκευτικών επί κυβερνήσεων Σαμαρά.
Τώρα άλλαξαν τα πράματα πάλι και θέλουμε ξανά ψήφους!
Γιατί να σας πάρουμε στα σοβαρά κύριοι;
φαίνεται πως οι θρησκευτικές σας ευαισθησίες αλλάζουν ανάλογα με τον καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Ανώνυμο 8:43
Γι΄ αυτό λοιπόν, επειδή έκαναν κακή πολιτική στο χώρο της Παιδείας οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, να αφήσουμε τον κ. Φίλη και τον ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει εντελώς το μάθημα και επίσης, αν αλλαξοπιστήσουν και όλοι οι Έλληνες ακόμη καλύτερα, έτσι για να μάθουν αυτοί οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας να μην είναι κακά παιδιά και να μην παίζουν με το μάθημα! Είναι και αυτό μιά άποψη Ανώνυμε 8:43.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΥΡΙΕ 31 Μαρτίου 2016 - 10:02 μ.μ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝ ΤΟ ΦΙΛΗ. ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΔΧΟΛΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΨΩΜΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.
ΑΝ ΚΑΙ ΔΕ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΦΙΛΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΑΛΛΟΘΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ.
ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΟΥΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ 31 Μαρτίου 2016 - 10:02 μ.μ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΞΑΝΑΠΕΡΙΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 2004 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ
ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια τώρα που θα έχουμε δύο κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας ξαναθυμήθηκαν τα Θρησκευτικά. Παλιότερα νόμιζαν πως αν τα στείλουν στα αζήτητα όλοι οι "προοδευτικοί" του κόσμου θα σκίζονταν να τους ψηφίσουν. Έπρεπε να έρθει ο Λοβέρδος για να πει το αυτονόητο καθότι οι δεξιοί πουλούσαν και πνεύμα εις βάρος των Θρησκευτικών. Πάντα βέβαια υπάρχουν κορόιδα να δουλέψουν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 8:43 31 Μαρτίου 2016 κοινώς, έγραψε! Τα τρολ(troll) του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε στην ιστοσελίδα της ΑΥΓΗΣ αν τολμούν να τρολάρουν την ιδεοληπτική ανεγκεφαλική αθεΐα των ορφανών του Στάλιν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)