5/4/16

Και ο Τσίπρας μαζί με Βαρθολομαίο, Φραγκίσκο και Ιερώνυμο στη Λέσβο

Την κοινή επίσκεψη των δύο θρησκευτικών ηγετών χαιρετίζει η ελληνική κυβέρνηση
Την ιστορικής και εξαιρετικής σημασίας κοινή επίσκεψη στη Λέσβο, στις 14-15 Απριλίου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, έπειτα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, χαιρετίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με την επικείμενη επίσκεψη, τόσο ο Πάπας όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης «επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά την αναγνώρισή τους στις προσπάθειες που καταβάλει η Ελλάδα -δημόσιες αρχές, κοινωνικές οργανώσεις και πολίτες- για την διαχείριση της προσφυγικής κρίσης με ανθρωπιά και αποτελεσματικότητα».
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «οι πνευματικοί ηγέτες της Ρωμαιοκαθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επανειλημμένες τους δηλώσεις και κηρύγματα όλο το προηγούμενο διάστημα, έχουν αναδείξει την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης και έχουν καταφερθεί εναντίον των ξενοφοβικών και απάνθρωπων πολιτικών των κλειστών συνόρων. Κατά το πρόσφατο πασχαλινό του μήνυμα, μάλιστα, ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτούς που αποτυγχάνουν να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, καθώς βεβαίως και την τρομοκρατία, ενώ ευχήθηκε δρόμους ελπίδας για τη Συρία και τους δοκιμαζόμενους ανθρώπους της».
Και συνεχίζουν: «Πέραν της στάσης του στο προσφυγικό, ο Πάπας έχει εκφράσει επανειλημμένα την αλληλεγγύη του και στον ελληνικό λαό για τη δοκιμασία που περνά κατά τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, την οποία έχει ήδη μεταφέρει και στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν στο Βατικανό».
«Η ελληνική κυβέρνηση θα καλωσορίσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως πολύτιμους υποστηρικτές και φίλους στον αγώνα για την ανακούφιση των προσφύγων και ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και τον Πάπα τη Λέσβο» καταλήγουν.

2 σχόλια:

Αντιοικουμενιστής είπε...

Άπαντες οι ενσυνείδητοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί εις την μαρτυρικήν νήσον Λέσβον οφείλουσιν όπως απέχουσιν εκ πάσης εκδηλώσεως, εσωκλεισθούν εις τας οικίας των, σφραγίσουν ερμητικώς τα παραθυρόφυλλά των και σβήσουν τα φώτα των τας ώρας οίας θα ευρίσκεται εις την νήσον Λέσβον η πανθρησκειακή ομάς, εις ένδειξιν απολύτου αποτροπιασμού δια την βλάσφημον ταύτην πρωτοβουλίαν. Καθείς ενσυνείδητος Χριστιανός Ορθόδοξος φέρει ακεραία την ευθύνην των πράξεών του και κάθε αναπνοή του φέρει την ομολογίαν της Ορθοδόξου Πίστεως εις τον Άγιον Τριαδικόν Θεόν. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Ανώνυμος είπε...

Και μετά περιμένουν ακόμη ορισμένοι ότι δήθεν Επίσκοποι της Ελληνικής Εκκλησίας θα ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην " Μεγάλη Σύνοδο " εάν εκείνη επιμείνη στα Αντορθόδοξα, μάλλον ματαιοπονούν, εδώ η Εκκλησιαστικότητα του Πάπα έχει αναγνωρισθεί de facto ήδη από πολλών ετών και αναγνωρίζεται για μία ακόμη φορά αφού τον υποδέχονται ως Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και Επίσκοπο της Ρώμης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)