24/5/16

Νίκος Φίλης, Tο Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει από το Σεπτέμβριο στην εφαρμογή των νέων προγραμμάτων διδασκαλίας των Θρησκευτικών

Στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας για την αναμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τοποθετούμενος στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων που διεξάγεται ο διάλογος για την παιδεία.
Να σημειωθεί ότι το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών αποτέλεσε σημείο τριβής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Νίκος Φίλης «ήδη, αυτή την εποχή, συζητούμε το θέμα της αναμόρφωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Εκπαίδευση. Θέλω και από αυτό το βήμα, να διαβεβαιώσω την Εθνική Αντιπροσωπεία, ότι το Υπουργείο Παιδείας που έχει τον τελικό λόγο και την ευθύνη σύμφωνα με το Σύνταγμα για τη μόρφωση των παιδιών, θα προχωρήσει από το Σεπτέμβριο σε συνεργασία με το ΙΕΠ, που έχει την επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη, στην εφαρμογή των νέων προγραμμάτων διδασκαλίας των Θρησκευτικών».
Σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «πρόκειται για προγράμματα τα οποία, προφανώς, απομακρύνουν το μάθημα των Θρησκευτικών από τον ομολογιακό και κατηχητικό χαρακτήρα του και δημιουργούν τη δυνατότητα στα παιδιά να μπορέσουν με έναν πιο ήπιο διδακτικό τρόπο να αντιληφθούν την αξία του φαινομένου της Θρησκείας, ιδιαίτερα της Ορθοδοξίας, και όχι μόνο, όταν στην εποχή μας αυτή την περίοδο γίνονται πόλεμοι με βάση θρησκευτικά κείμενα».
Γ.Λ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κανε γρηγορα Κυριε Φιλη για να προλαβεις να σε γραψει η Ιστορια .Αλλοι σκεφτηκαν αλλους τροπους.Καθενας αναλογα με το μυαλο που κουβαλαειΤο προς κεντρα λακτιζειν το εμαθες;

Ανώνυμος είπε...

ας ελπισουμε το Σεπτεμβριο να είναι καπου αλλου-εκει που του αξιζει-

Ανώνυμος είπε...

O ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΕΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ,ΟΠΟΥ ΤΟ 97% ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ,ΤΗΝ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ανώνυμος είπε...

την πατήσαμε ,θα κυβερνήσουν μέχρι το 19 δεν αφήνουν τις καρέκλες και την εξουσία,θα εφαρμόσουν ότι έχουν στο μυαλό τους.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)