28/6/16

Διαψεύδει ότι δεν υπέγραψε αλλά αναφέρεται σε άλλους που αρνήθηκαν να υπογράψουν κείμενο της Μεγάλης Συνόδου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος

Αναδημοσιεύουμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας - Αμμοχώστου.
Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασίλειος: Διαψεύδω όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπέγραψα
Την βαθύτατη ενόχληση αλλά και έντονη αντίδραση του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Βασιλείου προκάλεσαν πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και τον εμφανίζουν ότι αρνήθηκε να υπογράψει τα κείμενα των αποφάσεων της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Ο Μητροπολίτης Βασίλειος διαψεύδει κατηγορηματικά με δήλωσή του στο Amen.gr όλες τις σχετικές πληροφορίες τονίζοντας ότι υπέγραψε όλα τα κείμενα όπως του επιβάλλει η Αρχιερατική συνείδησή του.

«Έχει κυκλοφορήσει σε ορισμένα μέσα ηλεκτρονικής πληροφόρησης ότι δεν έχω υπογράψει τα κείμενα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου. Διαψεύδω κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή την οποία θεωρώ υποβολιμαία» τονίζει o Μητροπολίτης Κωνσταντίας στη δήλωσή του προς το Amen.gr  και συνεχίζει: «Εάν μερικοί επιθυμούν να έχουν οπαδούς για να αυξήσουν τον αριθμό εκείνων που αρνήθηκαν να υπογράψουν, να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Εκκλησία της Κύπρου ή να γίνουν αίτιοι διχασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνω συνεργός σε αυτή την προσπάθειά τους. Υπέγραψα κανονικά όλα τα κείμενα όπως μου επιβάλλει η αρχιερατική μου συνείδησή».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμόχωστου είναι ένας από τους Ορθόδοξους Ιεράρχες που έχει εργαστεί συστηματικά για την ενότητα των χριστιανών και έχει προσφέρει σημαντικά στην οικουμενική κίνηση.
του Νίκου Παπαχρίστου, Amen.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναμενόμενο. Από την αρχή παραξενεύτηκα που είδα το όνομά του μεταξύ όσων δεν υπέγραψαν.
Ο Μητροπολίτης αυτός συμμετέχει σε πολλές διαχριστιανικές συναντήσεις κλπ. Ήταν πολύ παράξενο να αντιταχθεί στις οικουμενιστικές θέσεις του κειμένου για τις σχέσεις με τους ετερόδοξους.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ο μητροπολίτης Μόρφου με την ομολογιακή του τοποθέτηση διέσωσε το κύρος και την αξιοπρέπεια του επισκοπικού αξιώματος!
Λ.Ν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)