28/6/16

Ενημέρωση για μεταθέσεις Δευτεροβάθμιας και τρίτη (γ΄) ανάθεση μαθημάτων

Αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου ολοκληρώνεται η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μέχρι το απόγευμα πολύ πιθανόν θα ανακοινωθούν τα ονόματα όσων μετατίθενται. Όπως όλα τα τελευταία χρόνια οι μεταθέσεις σε Μουσικά, Διαπολιτισμικά κλπ. ανακοινώνονται μαζί με τις Γενικές μεταθέσεις.
Σε κάθε περίπτωση αναμένεται μικρός αριθμός μεταθέσεων μετά και τις τελευταίες ρυθμίσεις του ωρολογίου προγράμματος στο Γυμνάσιο που οδήγησαν σε εξοικονόμηση ωρών και εκπαιδευτικού προσωπικού ιδιαίτερα μάλιστα σε κάποιους κλάδους.
Την ίδια μέρα, Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Βουλή για την ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο οποίο εντάχθηκε και θα ψηφιστεί τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην παράταση της θητείας των Σχολικών Συμβούλων (έως 28/2/2017), θέματα των ΕΠΑΛ και άλλα. Μεταξύ των ρυθμίσεων περιέχεται και η τρίτη (γ΄) ανάθεση μαθημάτων. Συγκεκριμένα στο τέλος της περ.ζ΄ της παρ.2 του άρθρου 42 του ν. 4186/2013 (Α΄193), όπως ισχύει προστίθεται η φράση "και τρίτη (γ΄) ανάθεση". Η προαναφερόμενη διάταξη γράφει επί λέξει:
Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:...
ζ) Ορίζεται η αντιστοιχία των διδασκόμενων μαθημάτων με τους κλάδους – ειδικότητες των εκπαιδευτικών σε πρώτη (α΄) και δεύτερη (β΄) ανάθεση.
Αμέσως μετά την ψήφιση της ανωτέρω τροπολογίας θα ακολουθήσει η σχετική απόφαση του Υπουργού Παιδείας με τις αναθέσεις γ΄ στους εκπαιδευτικούς των διαφόρων ειδικοτήτων.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Πίνακες μορίων μετάθεσης 2015-2016 (Στοιχεία από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)