6/7/16

Ελβετία: Αρνήθηκε άσυλο σε μουσουλμάνες μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής πολιτογράφησης
Ελβετία: Αρνήθηκε άσυλο σε μουσουλμάνες μαθήτριες που δεν συμμετείχαν στο μάθημα κολύμβησης
Στην Βασιλεία της Ελβετίας δύο μουσουλμάνες μαθήτριες, 12 και 14 ετών, αρνήθηκαν να πάρουν μέρος στα μαθήματα κολύμβησης του σχολείου τους, αλλά και της θερινής κατασκήνωσης.

Οι νεαρές κοπέλες δήλωσαν ότι είναι ενάντια στην θρησκεία τους να κολυμπήσουν μαζί με τους συμμαθητές τους, αλλά αυτό κόστισε στις δύο έφηβες την χορήγηση ασύλου, αφού οι τοπικές αρχές απέρριψαν τις σχετικές αιτήσεις τους καθώς και την χορήγηση ελβετικών διαβατηρίων.
Στα περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελβετία το μάθημα της κολύμβησης είναι υποχρεωτικό και η άρνηση συμμετοχής σε αυτό εξαιτίας θρησκευτικών λόγων δεν γίνεται αποδεκτή από τις αρχές στην χώρα ενώ, όπως αποφάνθηκε το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βασιλείας, «η ενσωμάτωση υπερισχύει της θρησκείας». Το περιστατικό συνέβη το περασμένο έτος, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που παρόμοιο περιστατικό συμβαίνει στην χώρα. Δύο μουσουλμάνοι μαθητές που αρνήθηκαν να χαιρετίσουν τις καθηγήτριές τους δια χειραψίας και επικαλέστηκαν ότι η θρησκεία τους επιτρέπει την στενή σωματική επαφή μόνο με θηλυκά μέλη της οικογένειάς τους, βρίσκονται ακόμα σε αναμονή, αν οι αιτήσεις τους για χορήγηση διαβατηρίου θα γίνουν δεκτές ή όχι.
Ο Stefan Wehrle, επικεφαλής της επιτροπής πολιτογράφησης στην Βασιλεία, δήλωσε για το θέμα: «Οι νέοι που επιθυμούν να γίνουν πολίτες της Ελβετίας πρέπει να αποδείξουν ότι ικανοποιούν τις απαιτήσεις του ελβετικού εκπαιδευτικού συστήματος. Όποιος δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις παραβιάζει τον νόμο και γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει πολίτης της χώρας».

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΙΣΧΟΣ!
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΥΜΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΑ!
ΤΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΧΙΤΛΕΡΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

Ανώνυμος είπε...

Και μετά στην Ελλάδα παλεύουμε με τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά και τα δικαιώματα των αλλοθρήσκων, ετεροδόξων και αθέων!!!
Αλλά ως φαίνεται στην Ελβετία υπερισχύουν "οι απαιτήσεις του ελβετικού εκπαιδευτικού συστήματος" ενώ στην Ελλάδα οι απαιτήσεις καθενός ψευτοεπαναστάτη αθέου!

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση των δυο Μουσουλμάνων μαθητριών ήταν σωστή και όσια.
Απλά εμείς οι αποκαλούμενοι "Χριστιανοί" έχουμε χάσει τον σωστό προσανατολισμό μας. Το σωστό προσανατολισμό τους, έχουν χάσει και πολλοί ποιμένες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)