11/9/16

Νίκος Φίλης, Φέτος αρχίζουμε τη σχολική χρονιά με αγιασμό και προσευχή

- Προσευχή θα γίνεται από αύριο στα σχολεία; Η τελευταία εγκύκλιος του υπ. Παιδείας προκάλεσε θόρυβο. Κι εσείς, παλαιότερα, είχατε πει ότι «δεν είναι αμαρτία να ξεκινήσει μια μέρα χωρίς προσευχή στο σχολείο»...
Πιστεύει κανείς ότι είναι αμαρτία; Καμιά αλλαγή όμως, δεν γίνεται χωρίς διάλογο.
Ιδιαίτερα αν αφορά θέματα συμβολικής ισχύος. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάζουμε, ούτε να προκαλούμε. Γι αυτό φέτος αρχίζουμε τη σχολική χρονιά με αγιασμό και προσευχή. Υπάρχει άλλωστε το σχετικό π.δ. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση υπακούουν σε ένα σχεδιασμό.

- Έχετε συζητήσει το θέμα της προσευχής και της διδασκαλίας των Θρησκευτικών με τον Αρχιεπίσκοπο; Είστε και υπουργός Θρησκευμάτων πέρα από υπουργός Παιδείας. Και πώς είναι η σχέση σας με τον κ. Ιερώνυμο;
Σέβομαι τον μακαριότατο. Μαζί του υπάρχει ειλικρινής και γόνιμος διάλογος στο πλαίσιο των διακριτών μας ρόλων για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Εκκλησία και τη σχέση της με την Πολιτεία. Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας μετριοπαθής ιεράρχης, και είναι αναμενόμενο να προσπαθεί να εξισορροπήσει ακραίες φωνές που πληθαίνουν στην ιεραρχία. Με την εκκλησία συζητούμε αλλά η απόφαση για τα θέματα παιδείας είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EXETE ΧΟΡΕΨΕΙ ΤΑΓΚΟ?ΕΓΩ ΟΧΙ.ΩΣΤΟΣΟ ΤΟ ΕΧΩ ΔΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΜΑ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑΓΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΠΟΥ ΤΣΕΚΑΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΥΡΑ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΥΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)