25/9/16

Τσακαλώτος και Ξυδάκης στο πλευρό του Φίλη για τα Θρησκευτικά

Πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την Εκκλησία για το θέμα των Θρησκευτικών, παρείχε ο υπ. Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σε εκδήλωση στο Γκάζι
τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «με στεναχωρεί πολύ ο κόσμος και οι διανοούμενοι της Αριστεράς για την πολύ μικρή υποστήριξη, που παρέχουν στον Νίκο Φίλη, τα όσα προωθεί δεν έχουν σχέση με επίθεση κατά της Εκκλησίας».
Την ίδια στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που αποτελεί έναν από τους «εσωκομματικούς πονοκεφάλους» του Αλέξη Τσίπρα, «επιτέθηκε» στον Πρωθυπουργό σχετικά με το παράλληλο πρόγραμμα. Ο κ. Τσακαλώτος άσκησε κριτική για την φράση «δίκαιη ανάπτυξη», σημειώνοντας με έμφαση ότι «εάν δεν της δώσεις νόημα, πολύ εύκολα μπορούν να σε σατιρίσουν».
_____
Μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, του Γιάννη Τσιρώνη, σειρά παίρνει και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, που μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84, τόνισε ότι «δεν είμαστε θεοκρατικό κράτος, ωστόσο, η ορθοδοξία είναι βαθιά ριζωμένη στην ελληνική οικογένεια». Ο Νίκος Ξυδάκης, μάλιστα, σημείωσε ότι, «η εκκλησία έχει τις ευθύνες της γιατί χρειάζεται ένα κλίμα συνεννόησης όμως κανείς δεν απειλεί κανέναν απλά επιχειρείται ένα κλίμα ηρεμίας και τάξης. Η εκκλησία είναι υπαρξιακό βίωμα, είναι πίστη είναι μία μετοχή σ’ ένα σώμα πιστών, δεν μπορεί να είναι ούτε κατήχηση ούτε επιβολή εκ των άνω.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχετε ακούσει πως μιλάει τα ελληνικά ο εν λόγω κύριος Τσακαλώτος ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)