27/9/16

Μάξιμος Χαρακόπουλος, Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για Θρησκευτικά

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ιδεοληπτικές οι εμμονές Φίλη για Θρησκευτικά!
• Συνεπής στη μαρξιστική ανάλυση ‘‘η θρησκεία είναι το όπιο του λαού’’
«Η κυβέρνηση από τη στιγμή που ψήφισε το 3ο μνημόνιο, με τον ‘‘κόφτη’’, προσπαθεί να δώσει εξετάσεις αριστεροφροσύνης στο κοινό που είναι ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιχειρεί να δώσει αυτές τις εξετάσεις στον ευαίσθητο χώρο της παιδείας με μια σειρά από αποφάσεις που δείχνουν ιδεοληπτικές εμμονές, Ανάμεσά τους, βεβαίως, είναι η εμβληματική για κάθε αριστερό σύγκρουση με της εκκλησία. Είναι η μαρξιστική ανάλυση ότι ‘‘η θρησκεία είναι το όπιο του λαού’’». Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, για τις αλλαγές στα Θρησκευτικά (σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΣΚΑΙ και τους δημοσιογράφους κ.κ. Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο).
Και ο κ. Χαρακόπουλος πρόσθεσε: «βλέπετε, λοιπόν, ότι αυτές τις μέρες που συζητούμε τα νέα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση, πετούν ‘‘τη μπάλα στην εξέδρα’’, γιατί πέρα από τη συζήτηση για τα θρησκευτικά, έχουμε και τις αναίτιες επιθέσεις του υπ. Παιδείας προς την Εκκλησία της Ελλάδος, την Ιεραρχία, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τη στάση της στην περίοδο της κατοχής ή της επταετίας».
Για το μάθημα των Θρησκευτικών ο τομεάρχης παιδείας της ΝΔ ανέφερε ότι «πρώτα απ’ όλα να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το ίδιο το Σύνταγμα λέει ότι η παιδεία οφείλει να καλλιεργεί την εθνική και θρησκευτική συνείδηση. Η όποια αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση, σε διάλογο με την εκκλησία της Ελλάδος και όχι να τη φέρνει και προ τετελεσμένων αποφάσεων. Δεύτερον, ουδείς θα διαφωνούσε -και πρώτη η ΝΔ και ο πρόεδρός της ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει δηλώσει-, με την αναμόρφωση της διδασκαλίας του μαθήματος, προκειμένου να είναι πιο ελκυστικό στους μαθητές. Η όποια, όμως, αναμόρφωση του μαθήματος θα πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την ορθόδοξη διδασκαλία, την οποία ασπάζεται η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να γίνεται με υποβάθμιση της ορθόδοξης διδασκαλίας, ούτε βεβαίως με δημιουργία σύγχυσης στους μαθητές».
Σχετικά με δημιουργία σχολείων για παιδιά προσφύγων ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα και εγώ ο ίδιος από το βήμα της βουλής, τη μέρα που ήταν η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, είπα ότι η Ελλάδα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης έχει ιερό καθήκον να προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης στην εκπαίδευση, στη μόρφωση, στα παιδιά των προσφύγων, που είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου που μαίνεται τόσα χρόνια στη Μέση ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία».
Τέλος ερωτηθείς για το δήμαρχο Ωραιοκάστρου είπε ότι «νομίζω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε, χωρίς καμία υπεκφυγή, τη στάση μας στη συνέντευξη που δόθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Αντί η κυβέρνηση να καταφεύγει σε αφορισμούς προς τις τοπικές κοινωνίες που διατυπώνουν ανησυχίες, θα πρέπει να απολογηθεί γιατί δεν έχει πείσει μέχρι σήμερα ότι διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο φαίνεται ότι είναι εκτός πλαισίου πια».
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τούτος ήταν αξιωματούχος του κράτους του Καραμανλή και Στυλιανίδη να μην ξεχνιόμαστε!

Ανώνυμος είπε...

Διαβάστε πίσω από τις γραμμές. Ο Χαρακόπουλος σύμφωνος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπεραμύνεται της αναμόρφωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών! Δήθεν όμως λέει με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας.
Αυτά τα έλεγε και ο Φίλης. Γι' αυτό έκανε διάλογο με την Εκκλησία. Όταν είδε ότι διαφωνούν, πήρε στα χέρια του το θέμα και ως κρατούσα Πολιτεία και κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή των νέων προγραμμάτων σπουδών.
Μην εμπιστεύεστε τα μισόλογα της Ν.Δ. Αν όντας στην αντιπολίτευση λένε μισόλογα αν τυχόν, ο μη γένοιτο, έρθουν στην κυβέρνηση θα κάνουν τα ίδια και χειρότερα με το ΣΥΡΙΖΑ για τα θρησκευτικά.
Παρακαλώ να δημοσιευτεί το σχόλιο. Μην κοπεί από την κομματική σας ιδεολογία...

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΟΜΟΙΏΝΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΑΝ ΣΕ ΠΑΤΡΙΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕ ΛΑΘΡΟ ΤΖΙΧΑΤΖΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΘΕΊ ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΑΝΟΥΣ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΥΡΩΠΗ.
ΚΑΤΑΚΤΗΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ,ΤΟ ΔΕ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΆΤΕΙΑΣ ΑΠΕΦΑΝΘΗ
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΚΟΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

http://attikanea.blogspot.gr/2015/09/blog-post_133.html

Ανώνυμος είπε...

Από το 2008 και μετά τις αλήστου μνήμης παρεμβάσεις σας στα θρησκευτικά διαμαρτυρήθηκαν πάμπολλες φορές η Εκκλησία και οι θεολόγοι και τότε "κάνατε διάλογο" μαζί τους γράφοντάς τους στα άπλυτά σας. Βρέθηκαν στο υπουργείο άλλοι εκτός του κόμματό σας και έβαλαν κάποια τάξη.
Τώρα θα θα ξανακάνετε διάλογο κύριε Χαρακόπουλε;
Τώρα σας έφυγε το βουλοκέρι από τα αυτιά;
Τώρα αφουγκράζεστε πρόβλημα αλλά τότε που μπορούσατε να λύσετε πρόβλημα που εσείς δημιουργήσατε δεν αφουγκραζόσασταν;
Όλα όσα συμβαίνουν πήραν το δρόμο τους σε αναφορά και με τη δική σας πολιτική. Ως πρώην ψηφοφόρος σας δε θα σας ξαναψήφιζα έστω και αν όλοι οι άλλοι καταργούσαν παντελώς τα θρησκευτικά. Έχω ήδη θυμώσει και δε συνεχίζω ... Ο εμπαιγμός της θρησκείας έχει και όρια.

---------------------------------------------------
Παρακαλώ θερμά τον ιστολόγο να δημοσιεύσει το σχόλιο.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)