18/9/16

Το μάθημα των Θρησκευτικών και στην "κόντρα" Φίλη - Μητσοτάκη για τις αλλαγές στην εκπαίδευση

Με μία γραπτή δήλωση απάντησε ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την εκπαίδευση στην ομιλία του στη ΔΕΘ. Η δήλωση του Νίκου Φίλη φέρει τον τίτλο "15 αντιμεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης" και μεταξύ άλλων αναφέρει:
"Ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε:...Να συνεχίσουν τα Θρησκευτικά να είναι μάθημα κατήχησης και να μην εφαρμοστεί το νέο εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα σπουδών". Η πραγματικότητα ωστόσο είναι διαφορετική αφού πρόσφατα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι "Θα ήθελα μια αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών". Από όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδόλως εξάγεται ότι επιθυμεί τη διατήρηση του χριστιανικού μαθήματος των Θρησκευτικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μόνα λόγια που είπε για την παιδεία στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τα παρακάτω και δεν περιέχουν καμία αναφορά στα Θρησκευτικά:

"Πρώτον, η δημόσια παιδεία είναι ο πιο σημαντικός ιμάντας κοινωνικής κινητικότητας. Αυτή πρέπει να δίνει τη δυνατότητα σε ένα φτωχό παιδί από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, να διακριθεί στη ζωή του.

Το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι φυτώρια αριστείας και ευκαιριών και όχι εργαλεία κοινωνικού ισοπεδωτισμού.

Δεσμεύομαι ότι όλες οι προσπάθειες ακύρωσης σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο χώρο της παιδείας από μια ιδεοληπτική κυβέρνηση θα αντιστραφούν.

Η παιδεία θα σταματήσει να είναι αντικείμενο ξεπερασμένων αριστερών πειραματισμών. Το μέλλον των παιδιών μας είναι πολύ σημαντική υπόθεση για να το αφήσουμε στα χέρια τους".

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΙΣΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)