7/10/16

Οι τρεις Μητροπολίτες που θα διεξάγουν το διάλογο με την κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑΚατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας ορίσθηκε η εξ Αρχιερέων Επιτροπή διαλόγου με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων περί του τρέχοντος Προγράμματος Σπουδών προκειμένου αυτό να εξετασθεί και εν τέλει να αξιολογηθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Μέλη της Επιτροπής είναι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. Όπως αποφασίσθηκε κατά τη χθεσινή Συνεδρίαση, η Επιτροπή θα εμπλουτισθεί και με ειδήμονες προκειμένου άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος με το Υπουργείο Παιδείας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ότι διαβάζω δεν υπάρχει καμμία απόφαση ή αναφορά στο ανακοινωθέν της Συνόδου για το πότε θα συζητηθεί το θέμα της Πανορθόδοξης της Κρήτης , μόνο κάποιες χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες μιλούσαν γι αυτό. Αν καταλαβαίνω καλά αυτό σημαίνει αναβολή της συζήτησης επ αόριστον. Και εμείς από ότι φαίνεται εις μάτην περιμέναμε την τελική τοποθέτηση της Ελληνικής Εκκλησίας.Ομορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τι γίνεται με τους συντάκτες του Προγράμματος Σπουδών που είχαν την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι επίσης και "οι εμπειρογνώμονες" κριτές του εαυτού τους; (Δηλ. Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει) Θα συνεχίσουν να υπάρχουν και σε τούτη την επιτροπή " εμπειρογνωμόνων"; Για να ξέρουμε δηλαδή, πόσο αντικειμενικά θα είναι τα πορίσματα.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η σύνθεση της επιτροπής. Είναι επίσης η διαθρησκειακή διδασκαλία των θεμάτων. Το γεγονός δηλ ότι κάθε επιμέρους έννοια, κάθε επιμέρους χαρακτηριστικό διδάσκεται διαθρησκειακά. Αυτός ο τρόπος κατά κύριο λόγο ευθύνεται για τα θεολογικά και παιδαγωγικά λάθη που παρουσιάζει το Πρόγραμμα Σπουδών. Η διαθρησκειακή διδασκαλία μπερδεύει τους μαθητές και τους οδηγεί στη σύγχυση και στο συγκρητισμό. Αυτό το πρόβλημα όμως δεν θέλουν οι συντάκτες του Προγράμματος να το διορθώσουν, διότι αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του ΠΣ, οπότε καταρρέει όλο το οικοδόμημά τους. Το ερώτημα είναι ποιος θα είναι ο ρόλος της Επιτροπής; Δηλ. τι θα μας πει στο τέλος, ότι π.χ. δεν είναι τόσα τα προβλήματα, πήγαμε καλύτερα; Νομίζω ότι απλώς δίνεται μια παράταση του προβλήματος και της όλης αναστάτωσης, μέχρι οι Θεολόγοι και οι Δάσκαλοι να χωνέψουν πως αυτό το νέο ΠΣ θα είναι οριστικό.
Υπολογίζουν όμως λάθος, αν μεθοδεύουν κάτι τέτοιο... και θα το διαπιστώσουν...

Ανώνυμος είπε...

" Η διαθρησκειακή διδασκαλία μπερδεύει τους μαθητές και τους οδηγεί στη σύγχυση και στο συγκρητισμό. Αυτό το πρόβλημα όμως δεν θέλουν οι συντάκτες του Προγράμματος να το διορθώσουν, διότι αυτή ακριβώς είναι η φιλοσοφία του ΠΣ, οπότε καταρρέει όλο το οικοδόμημά τους."

οι Έλληνες ορθοδοξοι γονεις πού είναι; συμφωνούν μ'αυτά ;
το πι οπιθανό δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)