15/10/16

Συνεχίζεται ο «Ιερός Πόλεμος» για τα Θρησκευτικά

Συνεχίζεται ο «Ιερός Πόλεμος» για τα Θρησκευτικά, 
με μόνον συνεπή τον κ. Φίλη!
Έξι μόλις ημέρες μετά την τάχα «αναδίπλωση» της κυβέρνησης και την «εκεχειρία» με την Εκκλησία και μία μόλις ημέρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνου Καμμένου στον Αντέννα ότι θα έριχνε την κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά, ξανάρχισε ο «ιερός» πόλεμος μεταξύ Εκκλησίας και Κυβέρνησης,
ο οποίος άρχισε πριν από ένα περίπου χρόνο, όταν, στις 29 Σεπτεμβρίου 2015, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος είχε αντιδράσει στο Σιδηρόκαστρο σχετικά με τις δηλώσεις της τότε αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου, για την απλοποίηση της διαδικασίας απαλλαγής από τη διδασκαλία των Θρησκευτικών, όσων μαθητών το επιθυμούν, και τον οποίο συνέχισε ο υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης.

Στις 12 Οκτωβρίου διάβασα ότι Θεολόγοι της Πιερίας αρνούνται να εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα, ότι στα Τρίκαλα αποχωρούν από τα επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ αντιδράσεις εκδηλώνονται και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από εκπαιδευτικούς και νομικούς, οι οποίοι κρίνουν ότι με το νέο πρόγραμμα παραβιάζεται το Σύνταγμα. Αμέσως, ο κ. Φίλης έστειλε αυστηρό μήνυμα προς όλους, που «είδαν» εκεχειρία στις 6 Οκτωβρίου, δηλαδή και προς τους κ.κ. Τσίπρα, Ιερώνυμο, Καμμένο, θεολόγους, γονείς και νομικούς ότι «είναι καθήκον των εκπαιδευτικών να εφαρμόζουν τα προγράμματα που εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας, διαφορετικά δεν υπάρχει εκπαίδευση…»

Από τη συνέχιση του «Ιερού Πολέμου» προκύπτει ότι ο μόνος συνεπής στην υπόθεση αυτή είναι ο κ. Φίλης και απορούμε για τις δηλώσεις που είχαν κάνει στις 6 Οκτωβρίου 2016 τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και οι κ.κ. Ιερώνυμος και Καμμένος, οι οποίοι τα είδαν όλα «καλά και άγια» πια στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, για την αλήθεια, που έχει «πολύ κοντά ποδάρια», τις δηλώσεις που έγιναν στις 6 Οκτωβρίου μετά τη συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα, Ιερώνυμου, Καμμένου και Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίες δίνουν την εντύπωση ότι ο ένας κορόιδευε τον άλλο:

-Ιερώνυμος: «Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο διάλογος για το μάθημα θα συνεχιστεί, σε πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Στην παρούσα φάση στα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν τα παλιά εγχειρίδια και η προσπάθεια διορθώσεων θα αρχίσει από τώρα, ώστε να διαμορφωθούν μετέπειτα τα νέα βιβλία».

-Πάνος Καμμένος: «Σας βεβαιώνω ότι και ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί και ούτε μπορεί να αποκοπεί η Ορθοδοξία με την πατρίδα μας. Χαίρομαι που αυτή η συνάντηση γίνεται μετά από αποδοχή από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι ξεκινά διάλογος από μηδενική βάση και μάλιστα επειδή τον ρώτησα, το διευκρίνισα αυτό αφορά και τα βιβλία που θα γραφτούν και το πρόγραμμα που θα υπάρξει θα είναι κατόπιν συμφωνίας της Εκκλησίας με το υπουργείο Παιδείας».

-Νίκος Φίλης: «Οι παρεξηγήσεις λύθηκαν, το κλίμα της συζήτησης ήταν πολύ καλό και ο διάλογος συνεχίζεται. Δεν μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών και επιβεβαίωσε ότι φέτος θα χρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα βιβλία, που έχουν ήδη διανεμηθεί στα σχολεία».

Δηλαδή κάνει αυτό που καταγγέλλουν οι θεολόγοι και είχε καταγγείλει πριν από λίγες ημέρες ο... κ. Ιερώνυμος!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αφου λύθηκε η παρεξηγηση και συμφώνησαν γιατί δεν αναβάλλουν τα νέα προγράμματα και συνεχίζουν να μας πιέζουν να τα εφαρμοσουμε από φέτος;
όλα αυτά τα αμφίσημα λόγια και οι δηλώσεις εκατέρωθεν είναι αποτέλεσμα δημοκρατίας,διαφάνειας και ήθους;
Κρίμα !!

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα των συντακτών του Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά, καθώς και του κ. Φίλη είναι διπλό: Αφενός, είναι θέμα γοήτρου, "ξέρεις, τα καταφέραμε. Δεν υπολογίζουμε ούτε τα δικαιώματα των Ορθόδοξου λαού, ούτε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για το Ορθόδοξο μάθημα, ούτε της Ιεράς Συνόδου, ούτε τον Θεό τον ίδιο. Κανέναν”. Αυτό λέγεται ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Από μόνη της είναι ασθένεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι ασθενείς νοσούν βαρύτατα, διότι η ασθένειά τους συνδέεται με ιδεοληψίες, σχετικά με το Ορθόδοξο μάθημα, με την Ορθόδοξη Εκκλησία, με τον λαό, που τον βλέπουν σαν να είναι ο πλέον απολίτιστος και ανόητος. Έρχονται να τον φωτίσουν, να του φέρουν τον πολιτισμό τους. Και σε αυτό το ιερό καθήκον, νομίζουν ότι δεν θα τους σταματήσει κανείς.
Υπάρχει και ένας δεύτερος, εξαιρετικά σοβαρός, λόγος: Το κόμμα που εξουσιάζει, αλλά δεν κυβερνά, χωρίς ούτε οι ίδιοι να το περιμένουν, λόγω πικρών για την πατρίδα μας συγκυριών, βρέθηκαν στην εξουσία. Χρόνια τώρα, έτρεφαν πνευματικά τους οπαδούς τους με αντιεκκλησιαστική και αθεϊστική προπαγάνδα. Έχουν λοιπόν τώρα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τους καταπιεσμένους πόθους τους. Δεν έχουν διδαχτεί από την ιστορία τι συνέβη σε φιλικά καθεστώτα, με παρόμοιες ή και στυγνότερες ιδεολογίες.
Έπειτα όταν έχουν αποτύχει σε όλα τα θέματα, όταν έχουν βυθίσει στη μεγαλύτερη απόγνωση τα λαό που τους ψήφισε, ποια “καραμέλα” μπορεί να γλυκάνει κάπως τον καημό του. Βαράνε λοιπόν, γιατί τους λείπει η δόξα και η αναγνώριση “καταφέραμε το όνειρο για μετασχηματισμό της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική και ουδετερόθρησκη. Θα μείνουμε στην Ιστορία” .
Επιτέλους, φίλοι μου, ο κ. Φίλης είναι θύμα των κομματικών του αρχών. Οι θεολόγοι συμβουλάτορες και συγγραφείς τίνος θύμα είναι; Ποιος τους δίδαξε όλα αυτά τα ψέματα με τα οποία μας φλόμωσαν από την αρχή που παρουσίασαν το Πρόγραμμα στην Εκκλησία, στον ελληνικό λαό, στους Θεολόγους συναδέλφους τους; Αυτοί έχουν έναν ακόμη ιδιαίτερο λόγο: Πιέζουν στην εφαρμογή του Προγράμματος για να μας πείσουν ότι δεν αντιληφθήκαμε πόσο εξαιρετικό είναι και να εξιλεωθούν έτσι για τη απίστευτη συμπεριφορά τους.
Διαφεύγει στον κ. Φίλη και στους συντάκτες του ΠΣ, ότι δεν διαφεντεύουν τον κόσμο. Άλλο είναι το Αφεντικό και όσο τους επιτρέπει, χορεύουν. Κάποια στιγμή τα όργανα σταματούν. Το πανηγύρι τελείωσε… “Μετά δε ταύτα κρίσις”. Αρχικά του λαού, η δε συνέχεια γνωστή...
Πρόοδος είναι να αντιλαμβάνεται και να σταματά κάποιος τα λάθη του κι όχι να τα βαθαίνει...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)