1/11/16

Υπ. Παιδείας: Σε λίγες μέρες ο διορισμός των διοριστέων εκπαιδευτικών από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008

Image result for ΑΣΕΠ thriskeftika
Δημοσιεύτηκε στις 27/10/16 στο ΦΕΚ τ. Β΄ 3482 η κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη
και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με την οποία πραγματοποιείται η μεταφορά κενών οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού κλάδων ΠΕ05 - Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07 - Γερμανικής Γλώσσας και ΠΕ19-ΠΕ20- Πληροφορικής από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η απόφαση αυτή αφορά θέσεις που θα καλυφθούν από διοριστέους εκπαιδευτικούς από τον ΑΣΕΠ του 2008. Ανοίγει έτσι ο δρόμος για να εκδοθεί σε λίγες ημέρες η πρόσκληση για τον διορισμό 456 εκπαιδευτικών που ανήκουν στην κατηγορία των διοριστέων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008 διαφόρων ειδικοτήτων. Με την ολοκλήρωση του διορισμού των παραπάνω εκπαιδευτικών αίρεται η πολύχρονη αδικία σε βάρος τους και ενισχύεται το δυναμικό της δημόσιας εκπαίδευσης. Γίνεται έτσι ένα πρώτο βήμα για την άρση της χρόνιας αδιοριστίας μονίμων εκπαιδευτικών στη δημόσια εκπαίδευση.
Όπως είναι επίσης γνωστό το Υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει τριετές σχέδιο για την αναγκαιότητα του διορισμού 20.000 εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)