3/11/16

Έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας στις 23 και 24 Νοεμβρίου

image with the sign of the Greek ChurchΤρίτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο
Συνήλθε σήμερα, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.
Ακολούθως αποφάσισε την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος την 23η και 24η Νοεμβρίου ε.έ. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος θα αναγνώσει την Εισήγησή του με θέμα: «Ενημέρωσις περί των διεξαχθεισών εργασιών της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας» και θα ακολουθήσει συζήτηση επ’ αυτής.
Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε επίσης με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: Επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου, επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, καθώς και επί της Κοινωνικής Προνοίας και της Ευποιίας.
Τέλος, η Διαρκής Ιερά Συνοδος ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.
Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

2 σχόλια:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΟΣ είπε...

Το γεγονός ότι θα παρουσιασθεί και συζητηθεί στην Σύνοδο της Ιεραρχίας το θέμα της Συνόδου της Κρήτης είναι προτιμότερο από οποιαδήποτε αναβολή, διότι με τον τρόπο αυτό θα ξεκαθαριστούν πλήρως τα πράγματα, εάν δηλαδή το Επισκοπικό Σώμα αποδέχεται, δια της συμφωνίας ή της Ανοχής, ή κατά πλειοψηφία απορρίπτει τη Σύνοδο αυτή, τις Αποφάσεις της και τον τρόπο λειτουργίας της. Μετά την τελική αυτή ουσιαστικά κρίση δεν θα μπορούν κάποιοι να υποστηρίζουν, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος, που συμφώνησε στην Σύνοδο της Κρήτης, δήθεν δεν δεσμεύεται, διότι το έπραξε κατά παράβαση της θέλησης της Ιεραρχίας. Μετά την τελική αυτή στάση του Επισκοπικού Σώματος ο καθένας ας πράξη ότι τον πληροφορήσει η συνείδησή του και τον Φωτίσει ο Θεός, αναλαμβάνωντας και τις πνευματικές συνέπειες της όποιας επιλογής του

Αντικοικουμενιστής είπε...

Εύγε εις τον σχολιαστήν "Ορθόδοξον Πιστόν", "3 Νοεμβρίου 2016, 21:18". Αύτη η έκτακτος συνεδρίασις θα διαλύσει το "κρυφτούλι" τινών ιεραρχών και καθείς θα αναλάβει τας ευθύνας οίας εκπηγάζουν εκ του επισκοπικού αξιώματος των. Το μόνο σίγουρον είναι ότι Ορθόδοξος Εκκλησία και Ελληνικόν Έθνος βρίσκονται εν Μεγάλω Κινδύνω και οφείλουμε άπαντες όπως παραμένομεν άγρυπνοι και εις τας επάλξεις. Αδελφοί, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)