4/11/16

Ανασχηματισμός: Συγκεχυμένες πληροφορίες για το Υπουργείο Παιδείας

Συνεχής Ενημέρωση
Σύμφωνα με το in.gr ο Νίκος Φίλης αναμένεται να μείνει εκτός κυβέρνησης. Νέος Υπουργός Παιδείας ο Κώστας Γαβρόγλου.
Πρώτο ΘΕΜΑ: Μπρα ντε φερ Τσίπρα-Φίλη: Το Παιδείας ή τίποτα (λέει ο Φίλης)!
in.gr: Το υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβρόγλου. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Νίκου Φίλη.
ΕΘΝΟΣ: Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται έντονα το όνομα του Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος, όμως, δεν αποκλείεται να καταλήξει τελικά και στο υπουργείο Ενέργειας.
thetoc.grΟ ΣΥΡΙΖΑ βάζει «βέτο» για τη μη μετακίνησή του από το Υπουργείο Παιδείας. Ο Πάνος Καμμένος από την Τζακάρτα που βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη βάζει «βέτο» για τη μετακίνησή του.
Πρώτο ΘΕΜΑ: Πληροφορίες αναφέρουν ότι για τη θέση του υπουργού Παιδείας έχει βολιδοσκοπηθεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός Κώστας Γαβρόγλου. Μάλιστα λέγεται ότι ο κ. Γαβρόγλου κλήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να συνομιλήσει με τον κ. Τσίπρα.
thetoc.grΣύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Φίλης αρνείται να μετακινηθεί, έστω και αναβαθμιζόμενος, καθώς αυτό θα συνιστά πολιτική και προσωπική «ήττα» στην μάχη με την εκκλησία και τον Ιερώνυμο. Ο Αλέξης Τσίπρας από την άλλη κάνει τον ανασχηματισμό για να κλείσει μέτωπα και ως εκ τούτου επιθυμεί πάση θυσία να βάλει τέλος στην ένταση με την εκκλησία η οποία δεν θα κοπάσει όσο ο κ. Φιλης παραμένει στο πόστο του υπουργού Παιδείας.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΔεν αναμένεται αποχώρηση από την κυβέρνηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης με την εκκλησία. Αντιθέτως, πληροφορίες τον θέλουν υπερυπουργό Εσωτερικών - με τον τρόπο αυτόν θα τερματιστεί και η ένταση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το in.gr όμως λέει άλλα: Αδιευκρίνιστο παραμένει τι θα γίνει με τον Νίκο Φίλη, αν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας, μετά την συνέντευξη Ιερώνυμου και παρά την πρόσφατη κόντρα του με την Εκκλησία.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

To ΕΘΝΟΣ γράφει "...κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό συζητήθηκε αναλυτικά η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας σχετικά με την Εκκλησία -παρόντος του Ν. Φίλη- δείχνει τον βαθμό δυσκολίας για το ξεδίπλωμα των αποφάσεων από το Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι η σύγκρουση με την Εκκλησία δεν ξεκίνησε επί της ουσίας από τον ίδιο, παρά τις γνωστές απόψεις του. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βέβαια θεωρούν αυτονόητο ότι με βάση τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος ο χωρισμός Εκκλησίας-Πολιτείας είναι στο τραπέζι και όχι μόνο το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία".
http://www.ethnos.gr/politiki/arthro/o_anasximatismos_ksekinise-64629710/

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης φεύγει από το υπουργείο Παιδείας, αλλά όχι από την κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να μετακινείται σε άλλο υπουργικό θώκο.

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/742587/ektakto-anasximatismos-tora-deite-poy-metakinoyntai-filis-gerovasili-kai-skoyrletis#ixzz4P31MX4xx

Ανώνυμος είπε...

Πληροφορίες κάνουν λόγο για είσοδο στην ηγεσία του Υπ. Παιδείας του Γιάννη Αμανατίδη. Όχι στη θέση του Υπουργού αλλά μάλλον Υφυπουργός. Για να "βγάλει άκρη" με την Εκκλησία.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)