2/11/16

ΔΗΜΑΡ: Το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί σε μάθημα γνώσης των θρησκειών

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ
ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ – ΚΡΑΤΟΥΣ
Η χθεσινή συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου αναδεικνύει για άλλη μία φορά σημαντικά θέματα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος αφελληνισμού, δεν είναι δυνατόν να ακούγονται τέτοιες κουβέντες και ένας διχαστικός λόγος από τον επίσημο θεσμικό εκπρόσωπο της Εκκλησίας.
Η ανέγερση τζαμιού, δεν είναι δυνατόν να αναβληθεί. Το κράτος έχει την υποχρέωση να διευκολύνει την δυνατότητα άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών.
Η ΔΗΜΑΡ θεωρεί ότι απαιτείται εδώ και τώρα χωρισμός των σχέσεων εκκλησίας – κράτους. Είναι μια προοδευτική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας.
Και επειδή αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τι σημαίνει χωρισμός, οι προτάσεις μας που συνοδεύουν τον επανακαθορισμό των σχέσεων μεταξύ άλλων είναι : το μάθημα των θρησκευτικών να καθορίζεται από το κράτος και να μετατραπεί από ομολογιακό μάθημα σε μάθημα γνώσης των θρησκειών, οι ιερωμένοι να σταματήσουν να είναι οιωνοί δημόσιοι υπάλληλοι μισθοδοτούμενοι από το κράτος, η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου κ.ά..
Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν προχωρούν ούτε στο πεδίο αυτών των βασικών αλλαγών που δεν έχουν καμία σχέση με τα μνημόνια και είναι διαχρονικές θέσεις της αριστεράς. Η επιβεβαίωση δε της τοποθέτησης του συγκυβερνήτη κ. Καμμένου ότι θα ρίξει την κυβέρνηση εάν δεν συμφωνήσει και του το ζητήσει ο Αρχιεπίσκοπος δείχνει ότι ορισμένοι αντιλαμβάνονται την χώρα μας ως ένα θεοκρατικό καθεστώς και όχι ως μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Σε αυτή την κατάσταση δυστυχώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να νίπτει τας χείρας του ως Πόντιος Πιλάτος μεταξύ των “συντρόφων του” Φίλη και Καμμένου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι τοῦ ὑποκόμματος τῆς Δημοκρατικῆς Ἀριστερᾶς σοβαρευτεῖτε. Πρῶτα νά μελετᾶτε τά θέματα καί μετά νά μιλᾶτε. Τό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν τό κράτος τό καθόρισε μόνο του γι' αὐτό τἄκανε....θάλασσα! Κοντεύει νά πέσει ἡ Κυβέρνηση ἀπό τίς προχειρότητες καί τήν ἀδιακρισία τῶν ὑπουργῶν της Κυβέρνησης. Ὁ Θρησκευτικός ὅρκος δέν εἶναι ἐπιθυμητός ἀπό τήν ἴδια τήν Χριστιανική καί Εὐαγγελική διδασκαλία, ἡ δέ μισθοδοσία τῶν Κληρικῶν δέν γίνεται ἀπό φιλανθρωπία τοῦ Κράτους καί ἀγάπη στήν Ἐκκλησία ἀλλά ἀπό χρέος τοῦ πρώτου, εἰδάλλως νά ἐπιστρέψει ὅσα ἅρπαξε καί ἔλαβε δῆθεν γιά τούς ἀκτήμονες καί κατέληξαν στούς....Βο(υ)λευτές! Εἶστε κι ἐσεῖς γιαλαντζί ἀριστεροί καί κυρίως συμμέτοχοι καί συνυπεύθυνοι γιά τά σημερινά χάλια τῆς χώρας! Ὁ νοῶν, νοείτω!

Ανώνυμος είπε...

AΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ.
Ο ΑΠ ,ΠΑΥΛΟΣ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ.Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ,ΟΠΟΤΕ ΟΣΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ .

Π. Θεόδωρος Ζήση - Ο Θρησκευτικός Όρκος (video-2015)
https://www.youtube.com/watch?v=WWElW1oEJPE

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)