30/1/17

Κώστας Γαβρόγλου, Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική.

Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε για τη Θεματική Εβδομάδα:

Η Θεματική Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη Θεματική Εβδομάδα που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.
Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για τους γονείς. Στο ΙΕΠ έχουν αναρτηθεί τα αντίστοιχα υλικά και για τους γονείς και για τους μαθητές και για τους καθηγητές. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους ένα βήμα πιο μπροστά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρουμε αν θα είσαι υπουργός κ. Γιαβρόγλου το Μάιο που θα λάβει χώρα στα περισσότερα σχολεία. Αν προκηρυχθούν εκλογές μέχρι το Μάρτιο το κόμμα σου θα ξαναπάει εκεί που του αξίζει: το 4%.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή υποχρεωτική η Θεματική Εβδομάδα και προαιρετική για τους Μαθητές η Εορτή των τριών Ιεραεχών όπως και ο Χριστιανικός χαρακτήρας του Μαθήματος των Θρησκευτικών, υποτασσόμενοι στη Θρησκευτική ετερότητα και μειοψηφία καθώς και στην ερωτική ιδιαιτερότητα του καθενός. Είναι αυτό Δημοκρατία ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)