30/1/17

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, «Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους;»

Για την χθεσινή τουρκική πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων, αλλά και το νόημα της σημερινής ημέρας, εορτής των τριών Ιεραρχών, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους;» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και συμπλήρωσε πως «αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε;».
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω την δύναμή του και να κρατάει μέσα την συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δε μπορεί να γίνει τίποτε».
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ ΚΡΙΝΑΤΕ ΣΚΟΠΙΜΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΝ ΤΩΝ ΟΨΙΜΩΝ ΕΠΙΚΡΙΤΩΝ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΤΙ ΔΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗΝ,ΕΙΣΘΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ, ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΡΙΠΤΥΧΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΑΤΡΙΣ,ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΓΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΗ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ,Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ.ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΑΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΝΥΠΟΠΤΑ ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ (ΤΗΣ ΠΑΝΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΕΩΣ)

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το αντιληφθήκατε Μακαριώτατε ; Είναι πολύ αργά για Απολογίες ...

Ανώνυμος είπε...

TO ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΜΑΡΞ ΥΛΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΝΙΝ!!!
ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΌΖΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ!!!!?
ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΣΜΟ
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
Το πνεύμα του Λενινισμού (ζει ανάμεσά μας)
http://redskywarning.blogspot.gr/2015/11/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΩΘΝΣΑΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ.Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ?ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΆΛΛΟΥΜΕ.ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?Η ΙΣ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΑΤΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΊΔΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Iερώνυμε, συνέχισε να μεταχειρίζεσαι τους κυβερνώντες "με το γάντι". Συνέχισε τους ήπιους τόνους. Οι κυβερνώντες χαμπάρι δεν παίρνουν από αυτά.Τα θρησκευτικά ήταν μόνο η αρχή. Όταν θα τεθεί και θέμα ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ του κλήρου θα είναι πολύ αργά για αντιδράσεις. Τι κρίμα που δεν έχεις ούτε το σθένος ούτε το δυναμισμό του προκατόχου σου. Κρίμα για την Εκκλησία και το ΄Εθνος.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)