29/6/17

Νέα δήλωση Κονιδάρη για τα Θρησκευτικά

«Ιερός πόλεμος» για την «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου: «Παραμένει στη διδασκαλία των θρησκευτικών», ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας – «Όχι, κόπηκε», απαντά η Εκκλησία
Ξέσπασε «ιερός πόλεμος» μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης για το αν θα περιέχεται στη διδακτική ύλη των Θρησκευτικών το τραγούδι «Συννεφούλα» του Σαββόπουλου και άλλα δύο τραγούδια. 
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι ανακοίνωση ως απάντηση στα χθεσινά ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η Ιερά Σύνοδος παρεμβαίνει στο μάθημα των Θρησκευτικών
κόβοντας από τη διδασκαλία τραγούδια του Άσιμου, της Ριάνα, του Διονύση Σαββόπουλου, ένα παραμύθι και μια γελοιογραφία του Economist.

Εκπρόσωπος Ιερώνυμου: «Ισχύει στο ακέραιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη Σύνοδο»
Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στο real.gr δήλωσε ότι «Ισχύει στο ακέραιο η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη χθεσινή Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας Ελλάδος, με βάση την εισήγηση του Μητροπολίτη Ύδρας, Εφραίμ».

«Με βάση την εισήγηση αυτή έχουν καταργηθεί από την διδασκαλία των Θρησκευτικών:

- Οι στίχοι από το "Ο Μπαγάσας" του Νικόλα Άσιμου (Ρε μπαγάσα, περνάς καλά εκεί πάνω…)

- Η "Συννεφούλα", του Σαββόπουλου

- Το τραγούδι "Umbrella" της Ριάνα

-Και μια γελοιογραφία του Economist που απεικόνιζε ένα πεδίο μάχης, ερείπια, νεκρούς και έναν επιζώντα που αναφέρει: "Όλα ξεκίνησαν με μια διαφωνία ποιανού ο Θεός ήταν πιο ειρηνικός, καλοσυνάτος και συγχωρητικός"

Όλα αυτά με βάση τα συμπεράσματα του διαλόγου του υπουργείου Παιδείας με την Εκκλησία τα οποία έχουν αποτυπωθεί με καθαρότητα και σαφήνεια», αναφέρει ο Χάρης Κονιδάρης.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας

«Ο διάλογος μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών αφορούσε τα Προγράμματα Σπουδών.

Το προτεινόμενο διδακτικό υλικό δεν αποτέλεσε αντικείμενο του διαλόγου. Όποιες προσθαφαιρέσεις έγιναν ή πρόκειται να γίνουν, όπως είναι απολύτως φυσικό και συμβαίνει σε όλα τα μαθήματα, αποφασίζονται από το επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ).

Για τα συγκεκριμένα παραδείγματα των τραγουδιών που αναφέρονται σε διάφορα δημοσιεύματα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο είχαν αφαιρεθεί από τον Οκτώβριο του 2016 από το ΙΕΠ, δηλαδή πριν την έναρξη του διαλόγου μεταξύ της Επιτροπής του ΙΕΠ και της Επιτροπής της Εκκλησίας, ενώ το ένα («Συννεφούλα») εξακολουθεί να βρίσκεται στον Οδηγό του Λυκείου για τον Εκπαιδευτικό (βλ. σελ. 60).

Το μάθημα των Θρησκευτικών άλλαξε και δεν υπάρχει επιστροφή στο παρελθόν.

Συνεπώς, τα περί υπογραφής «θρησκευτικού μνημονίου» και άλλων τραγελαφικών ευφυολογημάτων εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική στρατηγική εναντίον της κυβέρνησης.

Οι διακριτοί ρόλοι Πολιτείας και Εκκλησίας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, θα συνεχίσουν να αποτελούν οδηγό των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τραγικότερο όλων είναι η μετάθεση της συζήτησης στα 2-3 τραγούδια και το εάν μπήκαν ή βγήκαν από τους Φακέλους (γιατί γι' αυτό μιλάμε, εν προκειμένω, τους Φακέλους - για του λόγου το αληθές βλ. τον Φάκελο της Α' Λυκείου σελ. 27-39).
Η προπαγάνδα καλά κρατεί!
Κι ενώ ο Ύδρας τα επεσήμανε: "...Χρειάζεται δέ προσοχή, ὥστε νά μήν παρασυρόμεθα ἀπό δημοσιογραφικά κείμενα, ἔντυπα καί ἠλεκτρονικά, ὑποκινούμενα ὑπό ἀμφιβόλου ποιότητος ἐλατήρια, συντεχνιακῶν καί κομματικῶν συμφερόντων, στερουμένων ἐπιστημονικῆς ἐπάρκειας. Ἄς μή λησμονοῦμε τήν δυνατότητα πού μᾶς παρέχεται, πλέον, ὥστε νά παρέμβουμε εἰς τήν διαμόρφωσιν τῶν τελικῶν βιβλίων διά τούς μαθητάς...", όλοι έπεσαν στην παγίδα....

Kyprianos Christodoulides είπε...

«14 ἄφετε αὐτούς· ὁδηγοί εἰσι τυφλοὶ τυφλῶν· τυφλὸς δὲ τυφλὸν ἐὰν ὁδηγῇ, ἀμφότεροι εἰς βόθυνον πεσοῦνται.»

Τά Θρησκευτικά θά διδάσκονται, πλέον, σέ συναυλίες. Τί χρείαν έχομεν τής Εκκλησίας ;
Τό πρόβλημα είναι τά τραγουδάκια τού ευτελούς - όχι γιά τίς δισκογραφικές εταιρείες - πενταγράμμου καί κανένα άλλο.

Evans Ge είπε...

Ας αφήσουμε το θέατρο και τa show για τους ηθοποιούς και για τους showman από όποια πλευρά και αν βρίσκονται και ας μπούμε στην ουσία! Οι ΄φακελοι ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ τον Σεπτέμβρη . Τύφλα να έχουν τα προσυλιτιστικά φυλλάδια ΣΚΟΠΙΑ κ.α. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ και μάλιστα με την βούλα της Ιεραρχίας!
Επί της ουσίας πως μπορούν οι γονείς να προστατέψουν τα παιδιά τους πέρα από την προφανή λύση να μην δεχθούν να τα στείλουν στο σχολείο (αυτοί είναι οι καιροί μας και θα πρέπει να το καταλάβουμε αν θέλουμε να λεγόμαστε χριστιανοί).
ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ
Μετά την προδοτική στάση της έκτατης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας για τα Θρησκευτικά 27/6/2017, ο αγώνας πλέον μπαίνει σε προσωπικό επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο οι φάκελοι θα μπουν στα σχολεία μας και στα σπίτια μας. Είδαμε τα τετράδια μαθητή των τάξεων του Δημοτικού και έχουμε μείνει άναυδοι! Ζητούμε από όλους όσοι είναι γνώστες του θέματος να συντάξουν ενημερωτικά σημείωματα ανά τάξη με όλες τις αντίχριστες, οικουμενιστικές και πανθρησκειακές θέσεις που περιέχονται στους Φακέλους προκειμένου να ενημερωθούν οι ορθόδοξοι γονείς και οι δάσκαλοι.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Evans Ge σπέρνεις μίσος και πανικό. Δεν είσαι άξιος να φέρεις το όνομα του Χριστού. Μαγαρίζεις την ορθόδοξη πίστη μ' αυτά που γράφεις. Αν ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι αυτά που γράφεις και υποστηρίζεις, μάλλον ανήκεις σε εκείνες τις φυλετικές ομαδούλες που αποτελούν όνειδος για την ανθρώπινη ιστορία! Στην προκειμένη περίπτωση είμαι σίγουρος ότι θα δούμε κι αυτό: "συνάξεις" ιεροεξεταστών σε πλατείες που θα φωνάζουν το περιβόητο "πατρίς - θρησκεία - οικογένεια".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)