21/9/17

Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία τα αντορθόδοξα «βιβλία» των Θρησκευτικών

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.  95
Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ)
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (ΠΕΘ) χαιρετίζει
την πρωτοβουλία των γονέων που επιστρέφουν στα σχολεία
τα  αντορθόδοξα «βιβλία» των Θρησκευτικών
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων χαιρετίζει θερμά την αυθόρμητη, θαρραλέα, ομολογιακή, αγωνιστική και ακτιβιστική πρωτοβουλία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών των σχολείων της χώρας, οι οποίοι επιστρέφουν στα σχολεία, τους «Φακέλους του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», ζητώντας να διδαχθούν τα παιδιά τους την πίστη τους ανόθευτη χωρίς μείξεις και χυλοποιήσεις με ξένες θρησκείες.

Οι γονείς, προφανώς, αντιδρούν με αυτόν τον πρωτοφανή και επαναστατικό τρόπο στην αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο, περιφρονώντας  επιδεικτικά τα ορθόδοξα χριστιανικά πιστεύω της συντριπτικής πλειονοψηφίας του ελληνικού λαού, προχώρησε στην έκδοση και διανομή στους μαθητές/τριες των «Φακέλων του μαθητή για το μάθημα των Θρησκευτικών», το περιεχόμενο των οποίων είναι πολυθρησκειακό και συγκρητιστικό και, συνεπώς, αντισυνταγματικό, αντιπαιδαγωγικό και αντορθόδοξο, όπως, επανειλημμένα, έχει τονιστεί από πολλούς αρμόδιους φορείς.
Η αλήθεια του θέματος είναι καθαρή και απλή: Οι ορθόδοξοι μαθητές, ανήκουν στους γονείς τους ως προσωπικότητες και όχι στο κράτος και, φυσικά, θα πρέπει να διδάσκονται την πίστη των γονέων τους, την οποία έχουν ασπασθεί με το βάπτισμα και όχι ένα συνονθύλευμα θρησκειών. Αυτό είναι παγκόσμια κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Η ανάμειξη των θρησκειών με την πίστη των μαθητών από την Γ΄τάξη του Δημοτικού στοχεύει στη αντικατάσταση ή υποκατάσταση της πίστεως των ορθοδόξων μαθητών με ένα ουδέτερο διαθρησκειακό ή πολυθρησκειακό ή πανθρησκειακό και εκκοσμικευμένο πνεύμα, με άλλα λόγια, στην αποχριστιανοποίησή τους.
Με βάση την ανεξιθρησκία, ο ελληνορθόδοξος μαθητής δικαιούται να διδάσκεται τη γνήσια και αληθινή και εξ Αποκαλύψεως πίστη του, που συμβάλλει, αφενός στην πνευματική προσωπική ανακαίνιση των μαθητών και, αφετέρου, στη δημιουργία πολιτών με ηθικοπνευματικές και κοινωνικές αρχές, αντίστοιχες των ηθών, των εθίμων και του εν γένει πολιτισμικού και θρησκευτικού τοπίου της ελληνικής παράδοσης. Αυτό που δικαιούται και το απολαμβάνει ο Εβραίος, ο Μουσουλμάνος και ο Ρωμαιοκαθολικός μαθητής, δηλαδή τη διδασκαλία της δικής του πίστεως, για ποιον λόγο η πολιτεία να το στερεί στον ελληνορθόδοξο μαθητή και να του επιβάλλει να διδαχθεί τα είδωλα της πολυθρησκείας;
Η ΠΕΘ καλεί τους γονείς να συνεχίσουν να δίνουν δυναμικό αγωνιστικό «παρών»  για τη διατήρηση της ελληνορθόδοξης φυσιογνωμίας της παιδείας μας.
Επίσης, η ΠΕΘ, για ακόμη μία φορά, απευθύνει θερμή και ειλικρινή έκκληση στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και σε όσους ακόμη εργάζονται για την με κάθε τρόπο βίαιη επιβολή των αντιχριστιανικών και αντορθόδοξων ιδεοληψιών τους στην ελληνική κοινωνία, να εγκαταλείψουν αυτή την καταστροφική – αποδομητική, αδιέξοδη πολιτική, καθώς και τη διχαστική ρητορική τους. Καλούμε τους αρχιτέκτονες αυτής της μεθόδευσης να σταματήσουν άμεσα να οργανώνουν, με τη δύναμη της εξουσίας, την πνευματική καταστροφή του ελληνικού πολιτισμού, το σπουδαιότερο κομμάτι του οποίου είναι η Ορθοδοξία. Τους καλούμε να συν-εργασθούν έντιμα, με συμφιλιωτικό και δημοκρατικό πνεύμα, με όλους τους υπεύθυνους παράγοντες για την παροχή της ορθόδοξης, χριστιανικής παιδείας στα σχολεία της χώρας μας, για μια γνήσια και πραγματική ανανέωση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Το ΔΣ της ΠΕΘ

4 σχόλια:

Παναγιωτης είπε...

καλη κινηση φαινεται.το παιδι απαλλασεται απο το μαθημα?τι γινεται μετα?μπορει καποιος να μας ενημερωσει?

ELENA S. είπε...

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Αυτό το ψήφισμα αναμένει έγκριση από το Avaaz: Ψηφίσματα Πολιτών
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ: ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
100 15
15 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 100
Γιατί είναι σημαντικό;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΟΜΕΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ! Η ΑΝΑΜΙΞΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ή ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ Ή ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ Ή ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΕΚΚΟΣΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ,ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ!
Δημοσιεύτηκε: Σεπτέμβριος 22, 2017 Κατάγγειλε αυτό το ψήφισμα ως ανάρμοστο

Δημιουργός:
ELLENA S.
Ελλάδα

Προς:
ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ
ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ/ ΦΑΚΕΛΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Πληκτρολόγησε το email σου και πάτησε «Υπογράφω»:
Email
Γιατί είναι αυτό το θέμα σημαντικό για εσένα; (προαιρετικό)

ΥΠΟΓΡΑΦΩ
To Avaaz προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών σου δεδομένων και σε κρατάει ενήμερο/η σχετικά με αυτήν ή άλλες παρόμοιες εκστρατείες.
Δημοσίευση της εκστρατείας στο Facebook μου

Αυτό το ψήφισμα δημοσιεύθηκε από τον/την ELLENA S. και μπορεί να μην αντιπροσωπεύει τις απόψεις όλων των μελών του Avaaz.
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
17 λεπτά πριν

Maria M., Ελλάδα
3 ώρες πριν

Φανη, Ελλάδα
3 ώρες πριν

Δέσποινα Α., Ελλάδα
6 ώρες πριν

Θωμας, Ελλάδα
6 ώρες πριν

Λουκάς, Ελλάδα
6 ώρες πριν

Α.Καλογεροπουλος, Ελλάδα
7 ώρες πριν

Athanasios E., Ελλάδα
7 ώρες πριν

Σοφία Β., Ελλάδα
7 ώρες πριν

Βακκας Γ., Ελλάδα
8 ώρες πριν

Αθανασιος Μ., Ελλάδα
8 ώρες πριν

Xristina E., Ελλάδα
8 ώρες πριν

ATHANASIOS T., Ελλάδα
8 ώρες πριν

Mαζλίμη, Γαλλία
8 ώρες πριν

Xristina E., Ελλάδα
9 ώρες πριν

ELLENA S., Ελλάδα

Lila είπε...

Υπογράφω

ΡΑΦΑΗΛ είπε...

Υπογράφω

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)