20/11/17

Βατικανό: Νέες καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος πρώην μαθητών ιερατικής σχολής, η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του Βατικανού, κατήγγειλε η εκπομπή Le Iene, του τηλεοπτικού ομίλου Μπερλουσκόνι.
Δύο πρώην μαθητές δήλωσαν πως, όταν ήταν έφηβοι δεκαπέντε ετών, παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά από εικοσάχρονο μαθητή της σχολής, ο οποίος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, διέθετε σημαντική εξουσία και είχε εξασφαλίσει ατιμωρησία στο εσωτερικό της σχολής.

Ο ένας εκ των πρώην μαθητών πρόσθεσε πως, όταν έδωσε ανοικτά να καταλάβει στον εικοσάχρονο ότι η «προσέγγισή του» τον ενοχλούσε, άρχισε να γίνεται στόχος έντονου ψυχολογικού πολέμου, με αποκλεισμό από διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες και από την καθημερινή ζωή στο εσωτερικό της σχολής: έβρισκε το φαγητό του πεταμένο στο πάτωμα, δεν μπορούσε, πια να βοηθήσει στην προετοιμασία της λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου, και ένιωσε, γενικότερα, να περιθωριοποιείται όλο και περισσότερο.

Ένας άλλος νέος που έγινε στόχος παρενοχλήσεων διηγήθηκε στην εκπομπή πως, όταν κατήγγειλε σε ανώτερους κληρικούς το τι συνέβαινε, το μόνο που τον συμβούλεψαν, με γραπτή επιστολή, ήταν να φύγει από τη σχολή «λόγω του κλίματος που είχε δημιουργηθεί».

Σύμφωνα με τη Le Iene, ο αρμόδιος εισαγγελέας του Βατικανού προσπάθησε να ξεκινήσει έρευνα με στόχο τη σχετική απόδοση ευθυνών, αλλά φέρεται να τον μπλόκαρε ο καρδινάλιος Άνζτελο Κομάστρι, πρωθιερέας της βασιλικής του Αγίου Πέτρου.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή που αποκάλυψε το όλο θέμα, ο εικοσάχρονος που φέρεται να ευθυνόταν για τις παρενοχλήσεις, στο μεταξύ έχει χειροτονηθεί ιερέας και βρίσκεται στην πόλη του Κόμο, στην βόρεια Ιταλία. Αυτό, παρά το ότι ο επίσκοπος της περιοχής είχε ενημερωθεί για τις παρενοχλήσεις.

Μετά τη μετάδοση του εκτενούς αυτού ρεπορτάζ, το Βατικανό διαβεβαίωσε ότι πρόκειται να ξεκινήσει έρευνα, με στόχο την εξακρίβωση κάθε λεπτομέρειας της όλης αυτής υπόθεσης.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)