3/1/18

Τουρκία: Σοκ από θρησκευτική οδηγία που επιτρέπει τον γάμο σε κορίτσια 9 ετών

Σοκ έχει και αντιπαράθεση έχει προκαλέσει στην Τουρκία, μια οδηγία από τη Διεύθυνση Θρησκευμάτων του Τουρκικού Κράτους η οποία επιτρέπει στα κορίτσια να παντρευτούν από την ηλικία των 9 ετών και στα αγόρια από την ηλικία των 12.

H βουλευτής του Κεμαλικού Κόμματος Γκιουλάι Γιεντεγκτζί αναφέρει σε δήλωσή της ότι η συγκεκριμένη θρησκευτική οδηγία αντιβαίνει το Σύνταγμα στο οποίο ορίζεται το 18ο έτος για να παντρευτεί ένας πολίτης. «Πρόκειται για μια ρύθμιση, διαστροφή», επισημαίνει και προσθέτει:

«Τρελαίνομαι στη σκέψη ότι ένας κρατικός οργανισμός επιτρέπει στα παιδιά που βρίσκονται σε ηλικία που ακόμα παίζουν, να παντρεύονται. Θα πρέπει να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τους διεστραμμένους. Θα αντισταθούμε. Δεν θα παραδώσουμε τα παιδιά μας σε διεστραμμένες αντιλήψεις».
Σημειώνεται πως η Διεύθυνση Θρησκευμάτων υποστηρίζει πως με αυτή τη ρύθμιση θα αποφεύγεται και η μοιχεία. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οδηγία αυτή έρχεται από έναν κρατικό φορέα ο οποίος ρυθμίζει τα θρησκευτικά ζητήματα στην Τουρκία.
Η είδηση αυτή έχει είδη γίνει πρωτοσέλιδο στον τουρκικό τύπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)