16/2/18

Η Ακαδημία Αθηνών για το Σκοπιανό

Τη θέση της για το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων διευκρινίζει η Ακαδημία Αθηνών, σημειώνοντας ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ' επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα.
Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας.
Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του. Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΤΩΡΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,AΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΙΔΙΟ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΔΙΧΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)