14/2/18

Γεράσιμος Κουζέλης, Πρόεδρος ΙΕΠ: «Ό,τι διδάσκεται σήμερα στα σχολεία στο μάθημα των Θρησκευτικών έχει τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας»

Η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου κατά την κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 6/2/2018 για το μάθημα των Θρησκευτικών
και οι αναφορές του στο δικαίωμα της Συνόδου να ελέγχει το δογματικό περιεχόμενο των βιβλίων Θρησκευτικών σύμφωνα με διάταξη του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας φιλοξενήθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αφιέρωσε ολοσέλιδο ρεπορτάζ (δείτε το παρακάτω) στο οποίο μεταξύ άλλων φιλοξενεί και την θέση/απάντηση του Προέδρου του ΙΕΠ Γεράσιμου Κουζέλη στην τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου για το θέμα. Αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ: «Απόρησε πάντως και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΙΕΠ Γεράσιμος Κουζέλης με τη στάση αυτή του αρχιεπίσκοπου και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του περιορίστηκε να πει πως ό,τι διδάσκεται σήμερα στα σχολεία στο μάθημα των Θρησκευτικών έχει τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το υπουργείο και το ΙΕΠ συνεχίζει το χαβά του....Αυτό θέλει να καλύψει τις Αντισυνταγματικές , Αντιεκκλησιαστικές και Αντορθόδοξες ιδεοληψίες του.
Η διοίκηση της Εκκλησίας θα ξεκαθαρίσει επιτέλους τη Θέση της για το ζήτημα? Ό χρόνος δεν είναι με το μέρος της και το ξέρει...Ο χαρακτηρισμός "απαράδεκτα" και "επικίνδυνα" για τα ΝΠΣ ισχύει??? Κι αν ισχύει, τότε τί περιμένει δυο χρόνια τώρα που τυπώνονται και ανατυπώνονται οι 'φάκελοι θρησκευτικών" χωρίς αξιολόγηση και χωρίς αντίδραση????? να αλλάξει στάση η Πολιτεία???

Αντιοικουμενιστής είπε...

Τις ψεύδεται; Ο Κουζέλης ή ο Ιερώνυμος; Ο χρόνος κυλάει εις βάρος των μικρών μαθητών και υπέρ του κακού "καιρού" και των καρεκλοκενταύρων του παιδαγωγικού ινστιτούτου. Δια των δηλώσεων και των δήθεν "αντιπαραθέσεων" οι ψευδοφάκελοι παραμένουν και καθημερινώς η ζημιά κερδίζει περισσότερον έδαφος. Εις τας δηλώσεις "καταγγέλλω" και εις τας πράξεις "αποδέχομαι". Αδελφοί, φεύγετε των οικουμενιστών, των φιλοοικουμενιστών, των κρυφοοικουμενιστών και των κολυμπαριστών ως τις φεύγη εκ του όφεως, γρηγορείτε και προσεύχεσθε...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)