20/3/18

Διαρροές "στελεχών" του Υπουργείου Παιδείας στην "Καθημερινή" για επανατύπωση των Φακέλων Μαθήματος για τα Θρησκευτικά παρά την απόφαση του ΣτΕ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, γνωστή για τη φιλόξενη στέγη που παρέχει σε "στελέχη" του Υπουργείου Παιδείας όταν αυτά θέλουν να προχωρήσουν σε διαρροές, προφανώς για να μετρήσουν αντιδράσεις, αναφέρει σε ρεπορτάζ για την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας στην απόφαση του ΣτΕ κατά των νέων Θρησκευτικών μεταξύ άλλων και τα εξής:

Υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Παιδείας επεσήμαναν χθες στην «Κ» ότι το μάθημα διδάσκεται με βάση δύο υπουργικές αποφάσεις που εκδόθηκαν στις 16/6/2017 επί υπουργίας Κώστα Γαβρόγλου, και άρα η διδασκαλία του δεν «απειλείται». Στο ίδιο πλαίσιο θα συνεχιστεί η εκτύπωση των Φακέλων του Μαθητή, βάση των οποίων διδάσκονται τα επίμαχα προγράμματα σπουδών, καθώς ακόμη δεν έχουν συγγραφεί νέα σχολικά βιβλία.

Περιττό να σημειώσουμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις δεν θα έπρεπε να διακινούνται ούτε καν ως διαρροές προς τον τύπο, για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει το Υπουργείο να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ κατά των "νέων" Θρησκευτικών. Θα επανέλθουμε. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η εφαρμογή των αποφάσεων του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου τυγχάνει υποχρεωτική για τη διοίκηση κατά θεμελιώδη συνταγματική επιταγή. Ειδάλλως περιπίπτουμε σε αναρχία. Αυτό δεν το γνωρίζουν τα συγκεκριμένα στελέχη;
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Εξυπνάκηδες του Υπουργείου Παιδείας, Θεολόγοι, Σύμβουλοι και παρασύμβουλο, υψηλόβαθμα και χαμηλόβαθμα στελέχη, μην νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε μετά από μία απόφαση Ολομέλειας του ΣτΕ. Οι Φάκελοι Μαθήματος που στάλθηκαν στα σχολεία τυπώθηκαν επί τη βάσει των Προγραμμάτων Σπουδών με ΦΕΚ Φίλη. Μετά -και προφανώς επειδή βλέπατε ότι το ΣτΕ σας ακυρώνει - με μικροαλλαγές ξαναστείλατε στο Εθνικό Τυπογραφείο τα Προγράμματα αλλάζοντας την υπογραφή Φίλη σε υπογραφή Γαβρόγλου. Όμως οι Φάκελοι ήταν ήδη τυπωμένοι. Επιπλέον, τα δύο ΦΕΚ Φίλη και Γαβρόγλου έχουν επουσιώδεις διαφορές. Θέλετε να τα βάλουμε δίπλα - δίπλα και να παίξουμε το γνωστό "βρες τις διαφορές". Και το σημαντικότερο: Τα αναφερόμενα στην απόφαση του ΣτΕ θα δείτε ότι αφορούν στην ουσία και τα ΦΕΚ Γαβρόγλου και τους Φακέλους Μαθήματος που οδηγούν σε ένα είδος μαθήματος Θρησκευτικών που είναι αντισυνταγματικό.

Το λοιπόν. Αφήστε τις διαρροές. Διατάξτε επανατύπωση των παλιών βιβλίων. Και αν θέλετε νέο "σύγχρονο" μάθημα Θρησκευτικών τότε προσπαθήστε πρώτα να αλλάξετε το Σύνταγμα της Ελλάδος. Όταν πετύχετε την αλλαγή του Συντάγματος τότε τα ξαναλέμε για αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Τι δεν καταλάβατε;

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)