20/3/18

Προκλητικότατη η βιαστική Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την απόφαση του ΣτΕ ενάντια στα νέα Θρησκευτικά

Σχόλιο ιστολογίου: Μετά πολλής δυσκολίας αποφεύγουμε προς το παρόν κάθε άλλο σχόλιο πέραν του τίτλου της παρούσας ανάρτησης. Διαβάστε αυτούσια την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Έχουμε πολλά να πούμε τις προσεχείς ημέρες...

Για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πληροφορήθηκε από επιλεκτικές διαρροές απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Το Υπουργείο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες ωστόσο και αυτές κρίνονται ως προς τα αποτελέσματά τους και ως προς το σκεπτικό τους.

Η συγκεκριμένη απόφαση πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει αποφασισμένο να συνεχίσει το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων.

Σημειώνεται δε, ότι η νέα διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει ενσωματωθεί πλήρως και έχει γίνει απολύτως αποδεκτή από εκπαιδευτικούς και μαθητές γιατί αποτελούσε ώριμο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.

Το Υπουργείο, τέλος, θα τοποθετηθεί εκ νέου για το θέμα όταν κοινοποιηθεί η απόφαση.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΥΙΖ: Ποιος λέτε να είναι ο συντάκτης αυτού του Δελτίου Τύπου;

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για απόφαση-κόλαφο στη θρασεία παρειά των θεολόγων του ΚΑΙΡΟΥ τύπου Γιαγκάζογλου, του υπουργού α-παιδείας και πολυθρησκείας Γαβρόγλου και των ποικίλων ψευτοπροοδευτικών κύκλων, πολιτικών και δημοσιογραφικών.
Ήδη το προαναφερθέν υπουργείο-προτεκτοράτο του νεοταξισμού εξέδωσε μία θρασύτατη ανακοίνωση (είναι της μόδας τις τελευταίες ημέρες να απαξιώνουν τις δικαστικές αποφάσεις που δεν τους συμφέρουν...) αναφορικά με την ιστορική απόφαση του ΣΤΕ του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, τυγχάνουν υποχρεωτικές για τη διοίκηση. Έκαναν λόγο για απόφαση που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω! Οι άνθρωποι έχουν ξεσαλώσει και δεν ξέρουν τι γράφουν και τι κάνουν! Τόσο πολύ τους έτσουξε η απόφαση!
ΕΥΓΕ στους προσφυγόντες και στους δικαστές του ΣΤΕ. Τα σκουπίδια των "νέων φακέλων" να πολτοποιηθούν και το χαρτί να οδεύση προς ανακύκλωση!
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Προχωράμε. Δεν εφησυχάζουμε μέχρι να επανέλθουν τα ορθά βιβλία και να αποσυρθούν τα αντισυνταγματικά. Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Ανώνυμος είπε...

Μην παρεξηγείτε αυτούς εκεί στο Μαρούσι. Ούτε τον Υπουργό ούτε τους Συμβούλους του.

"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη".

Ανώνυμος είπε...

Είναι ελεύθερος ο κ. Γαβρόγλου να κρίνει την απόφαση του ΣτΕ. Να πει τη γνώμη του όπως και όσο θέλει. Είναι όμως υποχρεωμένος να εφαρμόσει το περιεχόμενό της. Οι αποφάσεις του ΣτΕ, μάλιστα δε της Ολομέλειάς του είναι δεσμευτικές για τη Διοίκηση, εν προκειμένω για το Υπουργείο Παιδείας.
Και για να μην το πολυβασανίζει το θέμα ας δηλώσει: Δυστυχώς το ΣτΕ μας αναγκάζει, δεν το θέλουμε, αλλά πρέπει να στείλουμε στα σχολεία για την επόμενη χρονιά τα παλιά βιβλία. Και τέλος πρακτικά, μια εντολή "τυπωθήτω" προς τον ΔΙΟΦΑΝΤΟ ώστε εγκαίρως να είναι έτοιμα για τη νέα χρονιά τα παλιά γνωστά βιβλία.

Βασικά είπε...

Τι λέτε πάμε ένα στοίχημα με εσάς εκεί στο υπουργείο;
Στο τέλος ποιος θα είναι ο νικητής;;;
Εγώ ξέρω την απάντηση...
Ξεκινάει από "Θ" κεφαλαίο! Περιμέντε, το τέλος μπορεί να αργήσει

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω πόσα χρόνια πίσω μας γυρίζει η απόφαση του ΣτΕ.

Ξέρω ότι η απόφαση πηγαίνει το μάθημα των Θρησκ. πίσω στα προηγούμενα αναλυτικά προγράμματα και βιβλία. Τα "νέα" προγράμματα και οι φάκελοι απορρίπτονται ως αντισυνταγματικά.

Η απόφαση του ΣτΕ μπορεί να σχολιαστεί από "αριστερούς", "προοδευτικούς", θεολόγους, θεολογούντες, "σκοταδιστές", "πεφωτισμένους" και όποιον άλλο. Χρέος όμως του Υπουργείου είναι η άμεση εφαρμογή της δηλ. η απόσυρση "νέων" προγραμμάτων σπουδών και φακέλων και η επάνοδος στο μάθημα που υπήρχε πριν τις αλλαγές αυτές.

Ανώνυμος είπε...

Πόνεσε η απόφαση του Σ.τ.Ε. τους Αθέους και τους Αριστερούς;;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ βιάζονται τα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας. Ούτε να μελετήσουν την απόφαση δεν περιμένουν.

Μήπως έχουν ήδη αποφασίσει και την επόμενη κίνησή τους;

Απορώ πως δεν βρέθηκε ακόμη κάποιος να απαντήσει στο ΚΟΥΙΖ του πρώτου σχολιαστή. Ή μήπως εσείς εκεί στο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ κρύβετε την απάντηση; Δεν είναι δα και δύσκολο να την βρούμε...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω όχι την "πολτοποίηση", αλλά την "καύση", έτσι ίσως "κατανοήσουν" πόσο "κακό" κάνουν οι φάκελοι στους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου...

Αξιότιμε κ. Δικαστά του ΣτΕ... "Δός μοι τούτον τον ξένον"

Τον ήλιον κρύψαντα τας ιδίας ακτίνας
και το καταπέτασμα του ναού διαρραγέν
τω του Σωτήρος θανάτω, ο Ιωσήφ θεασάμενος
προσήλθε των Πιλάτω και καθικετεύει λέγων:
«Τον εκ βρέφους ως ξένον ξενωθέντα εν κόσω.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
ον ομόφυλοι, μισούντες θανατούσιν ως ξένον.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
ον ξενίζομαι βλέπειν του θανάτου τον ξένον.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
όστις οίδε ξενίζειν τους πτωχούς και τους ξένους.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
Ον Εβραίοι τω φθόνω απεξένωσαν κόσμω.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
ίνα κρύψω εν τάφω, ος ως ξένος ουκ έχει την κεφαλήν πού κλίνη.
Δος μοι τούτον τον ξένον,
ον η μήτηρ ορώσα νεκρωθέντα εβόα:
Ω Υιέ και Θεέ μου, ει και τα σπλάχνα τριτρώσκομαι
και καρδίαν σπαράττομαι νεκρόν σε καθορώσα
αλλά τη ση αναστάσει θαρρούσα μεγαλύνω».
Και τούτοις τοις λόγοις δυσωπών τον Πιλάτον
ο ευσχήμων λαμβάνει του Σωτήρος το σώμα,
ο και φόβω εν σινδόνι ενειλήσας και σμύρνη,
κατέθετο εν τάφω τον παρέχοντα πάσι
ζωήν αιώνοιν και το μέγα έλεος.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)