25/3/18

Προς τι το μίσος;

Προς τι το μίσος;
Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός; Το θυμήθηκα με αφορμή την απόφαση της ολομέλειας του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά και τις αντιδράσεις του Κ. Γαβρόγλου.

Το λέω επειδή οι θέσεις της Εκκλησίας για το ζήτημα είναι προφανώς γνωστές. Εξίσου γνωστές, όμως, είναι και οι θέσεις του ΣτΕ, το οποίο με την απόφασή του δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να επαναλάβει την ίδια τη νομολογία του για τον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Δικαστική πηγή μού θύμισε ότι παρόμοιες αποφάσεις έλαβε το ΣτΕ (το Γ΄ Τμήμα) το 1995 και το 1998. Ως προς τη δεύτερη θυμίζω ότι παρότι η κυβέρνηση Σημίτη είχε συγκρουστεί με την Εκκλησία, ουδέποτε έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει την απόφαση και να επιτεθεί κατά της ανώτατης Δικαιοσύνης, όπως έκανε ο Γαβρόγλου.
Το Κονκλάβιο - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

1 σχόλιο:

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Τις αποφάσεις του ΣτΕ του 1995 και 1998 φιλοξενεί το ιστολόγιό μας. Δείτε στον πάνω δεξιά μόνιμο σύνδεσμο "ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ".

Μια μικρή διόρθωση στη σχολιογράφο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Οι δύο αποφάσεις ελήφθησαν από το Τμήμα Στ΄ του ΣτΕ και όχι από το Τμήμα Γ΄ που αναφέρει.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)