21/4/18

Ήδη από το 2009 ο Αλέξης Τσίπρας σχεδίαζε τα βήματα μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών και διδασκαλίας του και από άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών

Στο άρθρο του ιστολογίου μας Ερωτήματα μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα Θρησκευτικά αναπτύχθηκε ένας εκτενής διάλογος μεταξύ των σχολιαστών που ανέδειξε το γεγονός ότι εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον προετοιμάστηκε και σταδιακά υλοποιήθηκε ένα σχέδιο ολοκληρωτικής αλλοίωσης του μαθήματος των Θρησκευτικών, μετατροπής του από χριστιανικό σε πολυθρησκειακό,
με αποκορύφωμα τις τωρινές αλλαγές που όμως ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Στο όλο εγχείρημα συνεργάστηκαν πολιτικές δυνάμεις που πάντοτε επεδίωκαν την μετάλλαξη του χριστιανικού μαθήματος αλλά και πρόθυμοι για την εκτέλεση ενός τέτοιου έργου Θεολόγοι, οι οποίοι ακόμη και μετά τις πολλαπλές δικαστικές αποφάσεις απόρριψης του εγχειρήματός τους, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να προπαγανδίζουν υπέρ της μετατροπής του μαθήματος σε πολυθρησκειακό προκειμένου δήθεν αυτό να μην καταργηθεί.
Φίλος σχολιαστής μας απέστειλε και δημοσιεύουμε δύο επιστολές του Αλέξη Τσίπρα "Προς τους Απόφοιτους-Μεταπτυχιακούς και Τελειόφοιτους Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ" που εστάλησαν το 2009 και είναι αποκαλυπτικότατες για το σχεδιασμό που υπήρχε από τότε σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αποφάσεις που ακολούθησαν.
ΟΙ ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας εφαρμόσει το Υπουργείο την πρόταση της πρόσφατης απόφασης του ΣτΕ επί της οποίας καυχάστε για τη θέσπιση ξεχωριστού επιστημονικού, ουδετερόθρησκου μαθήματος για τη θρησκεία και στοιχηματίζουμε αν στο εναπομείναν ομολογιακό, δήθεν μη κατηχητικό, προαιτερικό που επιθυμείτε ο αριθμός των συμμετεχόντων μαθητών υπερβεί το 0,7 %. Τόσοι τουλάχιστον επιστρέψαν τα νέα βιβλία! Φυσικά οι διδάσκοντες κάτι τέτοιο δεν μπορούν να αναζητηθούν στο σωρό των θεολόγων συλλήβδην.

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα συνεχίζεται. Το 0,7% επέστρεψε τους Φακέλους άρα τόσοι μόνο ενδιαφέρονται για χριστιανικό μάθημα Θρησκευτικών! Έλεος, έλεος, έλεος...

Πόσο αξιόπιστη είναι η μέτρηση αντιτύπων που επεστράφησαν; Μέχρι απειλές για μηνύσεις λόγω καταστροφής δημόσιας περιουσίας (των σχολικών βιβλίων) είχαμε προς γονείς! Και παρά ταύτα έγιναν αρκετές επιστροφές αυθορμήτως. Αλλά είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται ότι όσοι γονείς δεν επέστρεψαν τους Φακέλους συμφωνούν με το περιεχόμενό τους! Μια τέτοια ερμηνεία είναι εξίσου σωστή με την θέση Γαβρόγλου ότι η απόφαση του ΣτΕ δεν αφορά στα Θρησκευτικά της δικής του Υπουργικής Απόφασης!!!

Νέα θεωρία που άρχισε να μας εμφανίζει η ομάδα των θεολόγων είναι ότι με την απόφαση του ΣτΕ οδηγούμαστε σε πολλαπλά μαθήματα Θρησκευτικών στα σχολεία! Ουδέν ανακριβέστερον τούτου. Η αναλογία αλλόθρησκων, ετερόδοξων και άθεων μαθητών ανά σχολική τάξη είναι μηδαμινή ώστε να είναι παντελώς απίθανη η εισαγωγή μαθήματος Θρησκευτικών ανάλογα με την πίστη καθενός μαθητή. "Ομολογιακά" μαθήματα σε σχολεία της Γερμανίας, ναι, καθώς οι μισοί μαθητές είναι Καθολικοί και οι άλλοι μισοί Προτεστάντες. Και τέλος, πότε και ποια θρησκευτική κοινότητα ζήτησε ομολογιακό μάθημα για τα παιδιά της; (παρεκτός των Μουσουλμάνων της Θράκης και των Καθολικών των Κυκλάδων ή των Ισραηλιτών που απολαμβάνουν πάντως το δικό τους ομολογιακό μάθημα). Είναι γνωστό ότι πλείστοι όσοι ετερόδοξοι και αλλόθρησκοι μαθητές δεν κάνουν χρήση του δικαιώματος απαλλαγής ούτε ζητούν δικό τους μάθημα Θρησκευτικών αλλά με ενδιαφέρον παρακολουθούν ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα Θρησκευτικών όπως παρακολουθούν ελληνική γλώσσα, ελληνική ιστορία και φιλοσοφία κι ας είναι οι ίδιοι Αλβανοί, Ρουμάνοι, Σύριοι ή άλλοι.

Ανώνυμος είπε...

1η Τραγωδία. Η απόφαση του ΣτΕ μιλάει αντιπολιτευτικά και για χωριστό επιστημονικό μάθημα και όχι μόνο για ομολογιακά μαθήματα θρησκευτικών κοινοτήτων. Εξυπακούεται πως η επιστημονική μελέτη της θρησκείας είναι ανεξάρτητη δογμάτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων.
2η Τραγωδία. Το προαιρετικά ομολογιακά μαθήματα στις χώρες της Ευρώπης που τα επικαλείστε εξ΄ ακοής και χωρίς να τα γνωρίζεται επί του πρακτέου, έχουν τα μαύρα τους τα χάλια από πολλές πλευρές και το μέλλον τους, πολύ επιεικώς, είναι δυσοίωνο.
3η Τραγωδία και χειρότερη. Αξιόλογοι και σίγουρα ικανοί συνάδελφοι έπεσαν θύματα υπερβολών, υπερεμπιστοσύνης σε πρόσωπα που προβάλλονται ως «οι ορθόδοξοι», κάποιου συντηρητισμού που δεν είναι απαραίτητα και κακός και δαπανούν τις πολύτιμες δυνάμεις τους και εις βάρος του εαυτού τους και πού φοβάμαι και εις βάρος της Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Τόσες τραγωδίες ούτε ο Σοφοκλής...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι ζούμε (επίσημα) από το 2008 την ψευτιά και την παραπλάνηση των θεολόγων, των μαθητών, της Εκκλησίας και του Ελληνικού λαού προκειμένου να στηριχτεί το "επιστημονικό Νέο ΠΣ" του οποίου τα τρελά χάλια βιώνουμε στις τάξεις...
Από την άλλη διαπιστώνω την ίδια παραπλανητική τακτική στην παρούσα συζήτηση. Ενώ δηλ οι δημοσιευμένες επιστολές του κ. Τσίπρα τόσο εύγλωττα αποκαλύπτουν τι προσχεδιαζόταν πίσω από την πλάτη μας, χωρίς σεβασμό στα "ιερά και τα όσια" αυτού του τόπου, σα να είμαστε πιονάκια τους, αυτή η συμπεριφορά περνάει ως να μη συμβαίνει και ανοίγεται συζήτηση για την υποτίμηση της απόφασης του ΣτΕ και του ορθόδοξου ΜτΘ.
Προσωπικά θεωρώ ότι δεν τιμούν το Νέο ΠΣ οι σκευωρίες, οι οποίες έγιναν κατά κόρον όλα αυτά τα χρόνια. Το καλύτερο επιστημονικό έργο να είναι, από τη στιγμή που στηρίχθηκε η επιβολή του σε τόσα ψέματα, εκβιασμούς, προχειρότητες, παρανομίες, αντισυνταγματικότητα, στη σκευωρία των απαλλαγών, στα σχέδια της Arigatou, στην προσβολή και παραχάραξη της Ορθόδοξης πίστης, στην υποτίμηση του Θεανθρώπου Χριστού και τόσα άλλα, έχασε την "καλή μαρτυρία".
Αναφορικά με την απόφαση του ΣτΕ, όσοι την κατηγορούν, αποσιωπούν ότι αυτή δεν δικαίωσε μια μερίδα θεολόγων, αλλά στηρίχτηκε στις διεθνείς συμβάσεις και την νομολογία την ευρωπαϊκή και ελληνική. Αυτή η πραγματικότητα αποκαλύπτει και από την πλευρά της νομικής την ακαταλληλότητα του ΠΣ. Ταυτοχρόνως αποκαλύπτει ότι όσοι το υποστηρίζουν δεν τους ενδιαφέρει η νομιμότητα. Γι' αυτούς το ΠΣ είναι ο αυτοσκοπός. Να επιβληθεί κι ας μη σέβεται ούτε τον ανθρώπινο, ούτε το θεϊκό νόμο, ούτε τα πρόσωπα, ούτε την πίστη τους, ούτε την ιστορική πραγματικότητα αυτού του τόπου, ούτε τα δικαιώματα των Ορθόδοξων γονέων, ούτε κανέναν.
Βρε φίλοι "αθεόφοβοι" ποιοι νομίζετε πως είστε και πώς φτάσατε στο συμπέρασμα ότι μπορείτε να μην υπολογίζετε κανέναν, αρκεί να περάσετε το ΠΣ;
Όσον αφορά το τι θα γίνει με το ΜτΘ, προφανώς αποκλειστικά και μόνο όσα προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα μας και στις οποίες στηρίζεται η 660/2018 απόφαση του ΣτΕ. Σε αυτές τις συνθήκες στηρίζονται επίσης οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι και οι Ρωμαιοκαθολικοί. Γιατί μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι κατακριτέοι που διδάσκονται την πίστη τους χωρίς να την μπερδεύουν με ξένα στοιχεία; Συγγνώμη, δεν επιθυμώ να προσβάλω κανέναν που δε συμφωνεί με το Ορθόδοξο μάθημα, αλλά τα πράγματα είναι σαφώς κατοχυρωμένα νομικά και αυτήν την οδό θα ακολουθήσουν υποχρεωτικά.
Ας κάνουν επιτέλους την αυτοκριτική τους όσοι στήριξαν, όπως έχει πλέον αποκαλυφθεί, την παρανομία και ας αφήσουν κατά μέρος τις κινδυνολογίες και τον υποκριτικό ρόλο του προστάτη του Ορθόδοξου ΜτΘ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθόδοξων γονέων και να προσφέρει ΜτΘ χωρίς να αλλοιώνει την πίστη τους. Να θυμηθούμε την περίπτωση της Νορβηγίας, η οποία καταδικάστηκε όταν επέβαλε πολυθρησκειακό μάθημα και πλήρωσε επίσης ως πρόστιμο ένα μεγάλο ποσό. Αναγκαστικά το ΜτΘ θα πρέπει να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ορθόδοξων μαθητών, όπως και κάθε άλλου θρησκεύματος.
Η ιδέα "ένα μάθημα για όλους" ταυτίζεται με την αλλοίωση της πίστης, ακριβώς επειδή οι πίστεις είναι ριζικά διαφορετικές με το Χριστιανισμό.
Πρόταση, ας αφήσουμε τις κινδυνολογίες και αφενός να ζητήσουμε συγχώρεση από το Χριστό για την αλλοίωση του Προσώπου και της διδασκαλίας του, και αφετέρου να εργαστούμε όλοι μαζί για ένα Ορθόδοξο ΜτΘ με σύγχρονο τρόπο διδασκαλίας.

Ανώνυμος είπε...

Διορθώστε στο παραπάνω σχόλιο μου το γνωρίζεται σε γνωρίζετε και το πού σε πολύ.
Θα σταματήσω εδώ τις παρεμβάσεις μου. Δε χρειάζεται να λογοφέρνουμε.
Φροντίστε πάντως να μάθετε την αλήθεια για τα ομολογιακά της Γερμανίας και γενικότερα της Ευρώπης, γιατί όσα σας μεταφέρουν ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν. Ούτε ο θρησκευτικός χάρτης της Ευρώπης είναι αυτός που φαντάζεστε. Έτσι ήταν στο παρελθόν αλλά όχι σήμερα, όπως και στη χώρα μας ο θρησκευτικός χάρτης διαφέρει πολύ από τις φαντασιώσεις του 98% ορθοδόξων. Μάθετε σοβαρά σε τι έκταση δεν διδάσκονται καθόλου θρησκευτικά. Μάθετε το ποσοστό των μαθητών που παρακολουθούν ομολογιακά μαθήματα στις σχολικές μονάδες που αυτά υπάρχουν. Μάθετε αν όντως παντού διατηρούνται στο κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα ή αν κατέληξαν εβδομαδιαίες απογευματινές συναντήσεις ολίγων μαθητών σχεδόν μετά το πέρας του προγράμματος.
Ακόμα και τα λεγόμενα θρησκειολογικά της Βόρειας Ευρώπης μετά την είσοδο στοιχείων ηθικής έχουν προβλήματα.
Βλέπετε μπορεί για όποιους λόγους το ΣτΕ να λέει αυτά που λέει και διάφοροι να ενθουσιάζονται αλλά αν τουλάχιστον δε συμφωνήσουμε ψάξτε με γενναιότητα κάποια πράγματα και σε σοβαρές πηγές, ώστε να έχετε την απόλυτη ευθύνη των επιλογών σας.

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι η Νέα Τάξη πραγμάτων επιχειρεί σταδιακά τον αποχριστιανισμό των κοινωνιών. Και ασφαλώς αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά και τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ούτε φυσικά αφορά μόνο στο πολλαπλώς βαλλόμενο σε όλες τις χώρες χριστιανικό μάθημα Θρησκευτικών, μολονότι αυτό αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους προς τον οποίο στρέφουν τα βέλη τους γιατί γνωρίζουν την αξία της παιδείας στη διαμόρφωση της συνείδησης των αυριανών πολιτών. Σκοπός η επικράτηση μιας πανθρησκείας που ουσιαστικά είναι πέρα από κάθε θρησκεία, είναι η δαιμονική κατάργηση των θρησκειών. Πιόνια ή πρωτεργάτες στην υλοποίηση αυτού του έργου πολιτικοί, υπηρέτες της Νέας Τάξης, εκκλησιαστικοί ηγέτες και παρ' ημίν υψηλόβαθμοι κληρικοί, εργάτες της παναίρεσης του οικουμενισμού και μασόνοι, πολιτικοί και εκκλησιαστικοί κατά τα φαινόμενα προχωρούν άλλοτε επιθετικά, άλλοτε στο παρασκήνιο έχοντας πίσω τους ένα "αόρατο" δεσμό και κοινό στόχο. Μόνο μέσα από αυτή την οπτική μπορεί κανείς να ερμηνεύσει την φαινομενική αγαστή συνεργασία της Διοικούσας Εκκλησίας (ευτυχώς υπάρχουν ακόμη Ιεράρχες και κληρικοί που αντιστέκονται, όμως όταν ο αριθμός τους μειωθεί κι άλλο, Κύριος ο Θεός θα ερωτήσει εάν είναι πλείονες και μη ευρών θα οδηγήσει στην πλήρη απόσυρση της Θείας Χάριτος οπότε θα γίνουμε όπως τα Σόδομα και Γόμορα) με πολιτικούς δεδηλωμένους αθέους ή πανθρησκειαστές. Και ασφαλώς τελικοί εκτελεστές του έργου "ορθόδοξοί" θεολόγοι, εκκοσμικευμένα άτομα γεμάτα κόμπλεξ, εκσυγχρονιστές της συμφοράς, ψευτοσπουδαγμένοι στα νάματα της παπικής και προτεσταντικής ψευτοθεολογίας, κενόδοξοι διεκδικητές κοσμικών θρόνων και θώκων, υποδουλωμένοι στα πάθη τους και αθυρόστομοι στις εξαγγελίες τους...

Όσοι συνεχίζουν τον καλόν αγώνα για ορθόδοξο μάθημα Θρησκευτικών ας διαβάσουν τα παραπάνω για να μην απογοητεύονται. "Ει εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσι".

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που θα πρέπει επιτέλους να μας απασχολεί είναι ότι την πίστη στο Χριστό και τη διδασκαλία του δεν νοθεύουμε για καμία κοινωνικοπολιτική συνθήκη. Είναι μεγάλη αμαρτία αυτό που έγινε.

Έτσι ζήσαμε ως Χριστιανοί στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες τόσους αιώνες. Σήμερα αν μας έκοψε ο φόβος είναι εκ του πειρασμού, για να χάσουμε την πίστη και την εν Χριστώ σωτηρία μας. Αν μάθουμε να εμπιστευόμαστε το Χριστό, τότε θα δούμε θαύματα να γίνονται, κι αυτά που μας φαίνονται βουνό, Αυτός θα τα κάνει πεδιάδα. Ο Χριστός που κυβερνά το ΣΎΜΠΑΝ θα μας οδηγήσει και αυτά τα πονηρά χρόνια. Μη σκύψουμε το κεφάλι. Το καλό ή το κακό που κάνουμε έχει αντίκρυσμα αιώνιο.

Ανώνυμος είπε...

Στις επόμενες εκλογές "μαύρο" στον Τσίπρα και σε όλους που θέλουν να αλλοιώσουν το μάθημα των θρησκευτικών. Να καταλάβει ο Έλληνας ότι δεν είναι τα πάντα οικονομία, χρήμα ,συντάξεις, μισθοί. Να υπερασπιστούμε την αυτοσυνειδησία μας και τις αξίες μας ως έθνος το οποίο κινδυνεύει από τους εθνοαποδομητές.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)