3/4/18

Η Ένωση Γονέων - Κηδεμόνων Ν. Πέλλας χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Δεν μένουν αμέτοχοι οι γονείς στις ορέξεις των πολιτικών που θέλουν να αποφασίζουν για τα παιδιά τους χωρίς αυτούς και με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας που ακυρώνει την απόφαση για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Ν. Πέλλας εκφράζει την θέση της και την ικανοποίηση της με την απόφαση του ΣτΕ.
Καλεί επίσης τους γονείς να μην επαναπαύονται και να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Το δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων-Κηδεμόνων Ν. Πέλλας έχει ως εξής:
Η Ένωση Γονέων-Κηδεμόνων Ν. Πέλλας χαιρετίζει την πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας μας (Συμβουλίου της Επικρατείας) με την οποία ακυρώνεται το «απαράδεκτο νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το Μάθημα των Θρησκευτικών των ορθόδοξων παιδιών μας στο Δημοτικό και Γυμνάσιο».

Η εν λόγω απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας συνιστά δικαίωση των αγώνων μας για να αποτραπεί η αντισυνταγματική και ανισόνομη μεταχείριση των ορθόδοξων μαθητών.

Περιμένουμε από το Υπουργείο Παιδείας να ευθυγραμμισθεί με την εν λόγω απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς αυτό αποτελεί στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον και απόδειξη ευνομούμενης πολιτείας, ενώ κάθε προσπάθεια αποφυγής εκτέλεσής της επισύρει αμείλικτες νόμιμες κυρώσεις στους υπευθύνους.

Τέλος, καταγγέλλουμε απαράδεκτες συμπεριφορές εκπαιδευτικών προς μαθητές των οποίων οι γονείς επέστρεψαν τα βιβλία (φακέλους) Θρησκευτικών.

Θέλουμε για τα παιδιά μας ορθόδοξη παιδεία και όχι πανθρησκεία.

Γονείς Γρηγορείτε!
pellanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)