26/9/18

Δέκα χρόνια πορείας του ιστολογίου ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2008 το ιστολόγιο Θρησκευτικά ξεκινούσε την πορεία του στο διαδίκτυο με ένα άρθρο του αείμνηστου πλέον καθηγητή Ιωάννη Κορναράκη για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Είχε προηγηθεί το «θερμό» καλοκαίρι του 2008 με τις τρεις εγκυκλίους του Υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά. Οι αρχικές προσπάθειές μας να παρέμβουμε στο θέμα μέσω άλλων ιστοσελίδων που ήδη βρίσκονταν σε λειτουργία αλλά και οι προτροπές πολλών συναδέλφων Θεολόγων και άλλων φίλων, μας οδήγησαν στην απόφαση να δημιουργήσουμε το ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ.

Πέρασαν από τότε δέκα χρόνια διαδικτυακής πορείας. Με δυναμικές παρεμβάσεις, με απογοητεύσεις, με δυσκολίες αλλά με πείσμα και υπομονή και πάντοτε με τη στήριξη πολλών συνεργατών και τις συμβουλές πνευματικών ανθρώπων προχωρήσαμε. Σιγά σιγά αποκτήσαμε πολλούς αναγνώστες, γίναμε γνωστοί στο χώρο των Θεολόγων και όχι μόνο, κάποιες παρεμβάσεις μας έφτασαν να σχολιαστούν ακόμη και στα φύλλα αθηναϊκών εφημερίδων μεγάλης κυκλοφορίας. Οι πιο σταθεροί αναγνώστες μας έγιναν όσοι εναντιώνονται στις θέσεις μας για το μάθημα των Θρησκευτικών. Δεν έλειψαν οι πιέσεις και οι απειλές για μηνύσεις και αγωγές ή οι ατέλειωτοι χαρακτηρισμοί εναντίον μας ως «ακραίων», «φονταμενταλιστών», «φανατικών» και άλλα παρόμοια. Με τον καιρό μάθαμε να παραβλέπουμε τις ανούσιες εις βάρος μας κατηγορίες και να συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον αρχικό μας στόχο που ήταν και συνεχίζει να είναι η υπεράσπιση του χριστιανικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Δεν θα δώσουμε μεγάλες υποσχέσεις για το μέλλον. Συνεχίζουμε την πορεία μας καθώς βρισκόμαστε και πάλι ενώπιον πρωτοφανούς πολεμικής εναντίον των Θρησκευτικών, με την προκλητική άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά.
Ευχαριστούμε θερμά τους αναγνώστες μας, τους πολλούς άμεσους και έμμεσους συνεργάτες μας αλλά και τους επικριτές της προσπάθειάς μας που μας οπλίζουν με περισσότερο πείσμα για συνέχιση της πορείας μας.
Συνεχίζουμε…

14 σχόλια:

Panayiotis Televantos είπε...

Θερμά συγχαρητήρια.

Σπουδαία η προσφορά σας ιδιαίτερα σε θεματα που αφρούν το μάθημα των Θρησκευτικών και τον Οικουμενισμό.

Ένα απο τα καλύτερα ορθόδοξα ιστολόγια.

Ο Χριστός και η Παναγία νας σας φωτίζουν στην συνέχεια του έργου σας.

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια.
Σας παρακολουθούμε ανελλιπώς.
Και δεν είμαστε λίγοι...

Ανώνυμος είπε...

Καλή δύναμη και καλή συνέχεια και με περισσότερο παλμό!

Ευριπίδης

Ανώνυμος είπε...

Καλή συνέχεια και επιτυχία στον αγώνα σας για Ορθόδοξο μάθημα των Θρησκευτικών στην Ορθόδοξη Ελλάδα!

Καλλίστρατος

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση. Θερμά συγχαρητήρια! Καλή συνέχεια. Ευχαριστούμε.

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίστε!

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Να τα εκατοστήσετε και να χαρείτε και την νίκη του ορθόδοξου Μ.τ.Θ.!


Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο Ρωμαίικου Ὁδοιπορικοῦ: Ἕνα ἀπό τά ἱστολόγια πού κοσμοῦν τήν ὀρθόδοξη μπλογκόσφαιρα «κλείνει» σήμερα 10 χρόνια διαδικτυακῆς παρουσίας! Ὁ ἀγώνας του γιά τήν διατήρηση τοῦ ὀρθόδοξου χαρακτήρα τῶν Θρησκευτικῶν ἦταν συνεχής καί ἀξιόλογος κόντρα σέ πιέσεις, «πιέσεις» καί λοιδορίες! Νά τά ἑκατοστήσει!
http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2018/09/blog-post_92.html

Ανώνυμος είπε...

Με περισσότερες επιτυχίες η συνέχεια.

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι ΄΄Καλή δύναμη΄΄ στο θεάρεστο έργο και την αποστολή σας, ευελπιστώντας να μακροημερεύσει το ιστολόγιό σας.
Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Συνυπογράφω το σχόλιο του θεολόγου κ. Παναγιώτη Τελεβάντου.

Νεκ. Μετ. είπε...

Συγχαρητήρια , είστε το πιο σοβαρό, έγκυρο, ενημερωμένο , μετριοπαθές ιστολόγιο για τα θέματα του πολύπαθου μαθήματός μας, αλλά και ευρύτερων θεολογικών θεμάτων. Ευχόμαστε υγεία και δύναμη για πολλά χρόνια ακόμη

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΠΟΥ ΝΕΡΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ!

ΧΡ. ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιός σας απείλησε με μηνύσεις και αγωγές;;;;
Καλό θα ήταν να ενημερώσετε τον λαό του Θεού, όπως και αν θέλετε.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)