6/9/18

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για την εκκλησιαστική εκπαίδευση

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου
Θέμα: «Παραμένουν θολές οι προθέσεις του Υπουργείου για το μέλλον της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης»

Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2018
Κύριε Υπουργέ,
Στο άρθρο 6 περιπτ. α) και β) του Κανονισμού 305/2018 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «Περί Εφημερίων και Διακόνων», όπως αυτός δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 153 Α’/22.8.2018, προβλέπονται αυξημένα μορφωτικά προσόντα για τους Ορθοδόξους κληρικούς, οι οποίοι θα διορίζονται ως Εφημέριοι σε ενορίες των αστικών κέντρων.
Εν τω μεταξύ, και ενώ είναι πρόδηλη η ανάγκη αναβάθμισης της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δεν έχει ακόμη προβεί σε γνωστοποίηση του νέου χάρτη εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, καίτοι ήδη από το 2015 έχει ανακοινώσει αλλαγές στην εκπαίδευση των κληρικών.
Η, δε, υπ’ αριθμ. 5247/19-4-2018 ερώτησή μας επί των προθέσεων του Υπουργείου για την εκκλησιαστική εκπαίδευση, σχεδόν πέντε μήνες μετά, παραμένει αναπάντητη, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά γύρω από την ύπαρξη οποιουδήποτε εκ μέρους σας σχετικού σχεδιασμού.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Ποια άμεσα μέτρα σκοπεύετε να λάβετε, ώστε να υποστηριχθεί και να αναβαθμισθεί η Εκκλησιαστική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες της;
2. Πότε και πού θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Ιερατικής Μαθητείας (Κ.Ι.Μ.), τα οποία αναφέρονται στον ως άνω Κανονισμό 305/2018 και τα οποία θα παρέχουν διετή μεταλυκειακή εκπαίδευση;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Νίκη Κ. Κεραμέως, Επικρατείας
Γιάννης Ανδριανός, Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)