16/10/18

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου νέα πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας

Με απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η κ. Σακελλαροπούλου, που συνταξιοδοτείται το 2023 - Ποιοι ορίσθηκαν σε θέσεις αντιπροέδρων σε ΣτΕ και Αρειο Πάγο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Συμβουλίου της Επικρατείας στην ηγεσία του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου υπάρχει άρωμα γυναίκας, καθώς νέα πρόεδρος αναλαμβάνει με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, για την επόμενη τετραετία, η έως σήμερα αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Παράλληλα, οι δυο νέοι αντιπρόεδροι του ΣτΕ είναι ο Μιχάλης Πικραμένος και Δημήτρης Σκαλτούνης.
Ακόμη, τρεις νέοι αντιπρόεδροι στον Άρειο Πάγο είναι ο αρχαιότερος αρεοπαγίτης Ιωσήφ Τσαλαγανίδης που είχε παραλειφθεί και ήρθε πρώτος στην προτίμηση της διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και οι αρεοπαγίτες Ειρήνη Καλού και η Δήμητρα Κοκκοτίνη.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τόσο η νέα Πρόεδρος του ΣτΕ Αικ. Σακελλαροπούλου όσο και ο ένας εκ των νέων Αντιπροέδρων, ο Μιχάλης Πικραμένος συγκαταλέγονται στην ομάδα των 18 δικαστικών του ΣτΕ που με επιστολή τους εγκαλούσαν τον πρώην Πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου γιατί εισήγαγε τη συζήτηση για τα Θρησκευτικά στην Ολομέλεια του ΣτΕ και όχι στη Μείζονα Ολομέλεια, σαφώς τοποθετούμενοι εναντίον των αποφάσεων του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά.

Πραγματικά κακή είδηση. Καθόλου τυχαία όμως η επιλογή των προσώπων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενόψει μάλιστα και της συνταγματικής αναθεώρησης που ο Τσίπρας σχεδιάζει να ξεκινήσει τη διαδικασία εντός Νοεμβρίου.

Ας ελπίσουμε η πλειονότητα των υπολοίπων ανωτάτων δικαστικών να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε ελέησον!

Ανώνυμος είπε...

Πώς είπατε; 18 δικαστικοί του ΣτΕ εγκαλούσαν τον πρώην Πρόεδρο; Και πώς βγήκαν οι αποφάσεις;

Ανώνυμος είπε...

Οι δικαστικοί που ζητούσαν την μεταφορά της συζήτησης στη Μείζονα Ολομέλεια δεν συμμετείχαν όλοι (ούτε η κ. Σακελλαροπούλου) στις συζητήσεις για τα Θρησκευτικά. Επίσης η επιστολή τους στάλθηκε μετά την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)