7/10/18

Υπουργείο Παιδείας: To 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών

Από την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας
07-10-18 To 76% των Θεολόγων είναι θετικοί στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία ερωτηματολογίων αποτίμησης των επιμορφωτικών προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής σχετικά με τα νέα Προγράμματα Σπουδών του Μαθήματος των Θρησκευτικών.
Στα επιμορφωτικά προγράμματα συμμετείχαν 2809 εκπαιδευτικοί - θεολόγοι, δηλαδή σχεδόν το σύνολο των Θεολόγων που εργάζονται στα σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης. Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από 2091.
Με βάση τα δεδομένα των απαντήσεων προκύπτει ότι το διδακτικό και επιμορφωτικό υλικό των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, όπως αυτά προέκυψαν μετά τον διάλογο με την Εκκλησία, αντιμετωπίζεται θετικά από το 76% των Θεολόγων. Το ποσοστό αρνητικής αντιμετώπισης φθάνει το 15%, ενώ ένα ποσοστό 9% δεν απαντά.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι το κύριο αίτημα σχεδόν όλων των Θεολόγων είναι η παροχή περισσότερων επιμορφωτικών σεμιναρίων ώστε να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών θεμάτων και τις νέες διδακτικές δυνατότητες που παρέχουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών στους Θεολόγους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ανακοίωνση θυμίζει τη γνωστή παροιμία "Γιάννης πίνει - Γιάννης κερνάει". Η διαπίστωση "θετικοί" είναι αρκετά ασαφής· τι εννοεί με το θετικοί και πως βαθμονομείται το θετικοί ή το αρνητικοί; Αλλά και η επιθυμία "πλειάδας" εκπαιδευτικών που επιθυμούν περεταίρω και πιο πλούσια και εμβριθή επιμόρφωση ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Αν κάποιος πείθει τον εαυτό του ό,τι αυτό που υποστήκαμε στο διήμερο της διαφώτισης για τα ΝΠΣ είχε άρωμα επιμόρφωσης και αδημονεί να καταρτιστεί ολοκληρωμένα δεν έχει παρά να το ζητήσει και επισήμως από το "ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο, με καθαρά συμβουλευτικό ρόλο προς το αρμόδιο Υπουργείο" ΙΕΠ, με το οποίο μάλιστα και η επίσημη Εκκλησία βρίσκεται σε συνεργασία και αλληλοκατανόηση. Το πέταξε άλλωστε και τηλεοπτικώς κατά πρόσωπον στον κ. Ρεράκη και ο γγ του Υπουργείου κ. Καλαντζής. Μείναμε λοιπόν εμείς το 15% των αρνητικώς διακειμένων στα ΝΠΣ και μη συναινούντων με την συναινετική στάση της Ιεραρχίας. Ακόμη κι έτσι να είναι κ. Γαβρόγλου, "ουκ εν τω πολλώ το εύ".

Ανώνυμος είπε...

Το Υπουργείο Παιδείας είδε τη γκάφα του με τους εκβιασμούς και προσπαθεί να μπαλώσει την κατάσταση παραπλανητικά. Άλλωστε η παραπλάνηση και η διαστρέβλωση της αλήθειας είναι τα δοκιμασμένα του όπλα τόσα χρόνια.

Ξέχασε όμως πώς αρχικά έγινε πιστευτό, διότι ο κόσμος δεν ήταν ενημερωμένος. Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όλο και περισσότεροι γονείς έχουν ιδίαν αντίληψη και την εκφράζουν. Έρχονται στα σχολεία και διαμαρτύρονται για τα νέα θρησκευτικά. Μέχρι και μαθητές διαμαρτύρονται στους διευθυντές των σχολείων πως αυτά δε είναι θρησκευτικά.
Σε σχολείο της περιοχής μου γονείς απαίτησαν από το διευθυντή να αλλάξουν τα παιδιά τους καθηγητή, επειδή δίδασκε τα νέα ΠΣ, διαφορετικά θα έπαιρνα τα παιδιά τους από το σχολείο. Σε άλλη περίπτωση, απείλησαν το διευθυντή, ότι θα απαλλάξουν τα παιδιά τους αν διδάσκονται τα νέα ΠΣ.

Αναφορικά με τους θεολόγους είναι πολλοί που κατέθεσαν στο σχολείο τους την Υπεύθυνη Δήλωση ότι θα διδάξουν τα βιβλία πριν από το νέο ΠΣ. Πολλοί διδάσκουν μόνο όσα ορθόδοξα κείμενα βρουν από τους Φακέλους, ενώ άλλοι καταφεύγουν στο να διδάσκουν κείμενα από τους λόγους σύγχρονων αγίων όπως του Αγίου Πορφυρίου και Παϊσίου.

Όλοι προσευχόμαστε να βάλει ο Θεός το χέρι του και να λυπηθεί αυτόν τον τόπο που έχει τόσες ευλογίες, όπως το να είναι η πρωτότυπη γλώσσα της Καινής Διαθήκης η ελληνική, το να έχουν διδάξει στην Ελλάδα εκ των πρώτων Αποστόλων, το να έχει δώσει αυτός ο τόπος τόσους μάρτυρες της πίστεως και της πατρίδος για να είμαστε πνευματικά και σωματικά ελεύθεροι, το να έχουμε τόσους επιστήμονες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γιατί ο Έλληνας έχει αποδείξει ότι αγαπάει τα γράμματα και διαπρέπει όπου κι αν πάει.

Σ' αυτόν το τόπο ασελγεί το Υπουργείο Παιδείας και οι περί αυτό ευρωλιγούρηδες. Μας τσαμπουνάνε πότε παραπλανητικά και πότε εκβιαστικά, ό,τι τους κατέβει, δεν υπολογίζουν κανένα, βαφτίζουν την κάθε παλαβομάρα τους "πρόοδο στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση" και δρουν ευκαιριακά ως αρπακτικά, όχι ως χρηστοί κυβερνήτες με σεβασμό στον Τόπο και στο λαό τους. Δε σκέπτονται ούτε το σήμερα ούτε το αύριο αυτού του τόπου.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ανακοίνωση ή ανέκδοτο για να γελάσουμε;

Φ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασαν ότι πάνω από το 76% του κόσμου έχει καταλάβει την γκαιμπελική πρακτική τους.

Ανώνυμος είπε...

XAXAXA

Ανώνυμος είπε...

Είναι φοβερή η νεοσταλινική πρακτική της Κυβέρνησης να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο.
Εμείς οι μάχιμοι θεολόγοι ξέρουμε ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως την περιγράφει η ΠΕΘ
Η επιμόρφωση έγινε τέλη Μαίου 2018.Για να πάρεις τη βεβαίωση παρακολούθησης της 2ήμερης (Ο Θεός να την κάνει...) επιμόρφωσης ,χωρίς την οποία - μας φοβέριζαν- ότι δεν θα μπορούσαμε να διδάξουμε από το Σεπτέμβρη, έπρεπε επώνυμα να απαντήσεις στο στημένο ερωτηματολόγιο. Ας δώσουν στην δημοσιότητα και απαντήσεις... να δείτε κι εκεί (αν και επώνυμα) τι απαξίωση έφαγε το ΝΠΣ αό τους "επιμορφωθέντες".

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)