6/11/18

Κληρικοί Ελλάδος (ΙΣΚΕ): Θα πράξουμε τα δέοντα για να ακυρωθεί η επαίσχυντη συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ …………!!!!!!!!
Καλούμε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσουν στην Ιεραρχία τα προ καιρού συμφωνηθέντα Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα δώσει αγώνες για να παραμείνει ως συμβατική υποχρέωση του κράτους η μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου, ως έχει, ως αντάλλαγμα για τα όσα έχει προσφέρει η Εκκλησία προς την πολιτεία.

Οι αντιδράσεις μας πρόκειται να είναι μαζικές και πρωτόγνωρες στην ελληνική ιστορία.

Ο απλός παπάς από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από τα Επτάνησα μέχρι και τα Δωδεκάνησα θα ξεσηκωθεί και θα ταυτισθεί μαζί μας σε αγώνες όχι μόνο για τα εφημεριακά δίκαια αλλά και για την διατήρηση της Ελληνορθοδόξου παραδόσεως μας. Άλλωστε, αυτός είναι που βάσταξε και βαστά μαζί με τους λαϊκούς αδελφούς μας, το βάρος της κρίσης και συνεχίζει την ολοπρόθυμη προσφορά του και τον συντονισμό πλήθους εθελοντικών δράσεων.

Ο καιρός του σιγάν έληξε για τους Κληρικούς. Είμαστε πλέον στον καιρό του λαλείν και του πράττειν.

Αισθανόμεθα προδομένοι από όσους συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις για την λήψη των αποφάσεων, ερήμην των άμεσα ενδιαφερομένων που είναι οι Εφημέριοι της Ελλάδος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Σε μια χώρα που ξεπουλώνται τα πάντα δεν θα περιμένουμε το επόμενο χτύπημα που πλήττει την πίστη.

Καλούμε και τον λαό ο οποίος ζει μαύρες μέρες με ανέχεια και αγωνιά για το μέλλον να στηρίξει τους Κληρικούς και την Εκκλησία της Πατρίδας μας .

Έχουν καταφέρει μερικοί από καιρό να στρέψουν μέρος του λαού εναντίον του Κλήρου, εξυπηρετώντας άνομα συμφέροντα, επιζητώντας να εξασθενήσουν τον ρόλο του παπά στην Ελληνική κοινωνία.

Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ θα πράξει τα δέοντα να ακυρωθεί η επαίσχυντη για αυτούς συμφωνία προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Σε κάθε δύσκολη εποχή της Ελληνικής ιστορίας όποιος τα έβαλε με την Εκκλησία ηττήθηκε κατά κράτος.

Αυτοί που δεν μας ήθελαν συνομιλητές στις δόλιες διαπραγματεύσεις τους τώρα θα μας βρουν μπροστά τους.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δείξτε στον Αρχιεπίσκοπο τη δυναμή σας. Επιτέλους να ακουστεί η φωνή των κληρικών! Είμαστε μαζί σας. Την ευχή σας.

Cha Geo είπε...

ειμαστε μαζι τους ,αλλα και αυτοι πρεπει να σταματησουν να σκανδαλιζουν το λαο με τα τυχερα κ.α. αλλα και ο ....νυμος τοσο καλος προπαγανδιστης του αθεου τσιπρα ,δεν το περιμενα. θυμηθειτε τα Φωτα του 2015

Ανώνυμος είπε...

Οι "δόλιες διαπραγματεύσεις" για τις οποίες μιλάνε οι κληρικοί είχαν δύο συνομιλητές: Τσίπρα αλλά και Ιερώνυμο και το μυστικό επιτελείο του. Επομένως ήρθε ο καιρός να αποκαλυφθεί ο ρόλος του Αρχιεπισκόπου σε πολλά ζητήματα: Θρησκευτικά, μισθοδοσία κλήρου κ.α.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή στον Ιερώνυμο συμφωνήσε με τον άθεο Τσίπρα που όλη του η έγνοια ήταν να ωφεληθεί η Εκκλησία.Τον Χριστόδουλο πολλοί θα τον αναζητήσουν........

Ετσι Κετσι είπε...

Βεβαίως και να αντιδράσετε μαζικά και πρωτόγνωρα, αλλά όχι μόνο για τα μισθα.... Για τις διαστροφές, τα σύμφωνα συμβίωσης, τις ανωμαλίες, τις υιοθεσίες απο ομοφυλόφιλους, τα θρησκευτικά κτλ δεν έχει μαζικες αντιδρασεις;

Ανώνυμος είπε...

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Κληρικών: Τώρα θα δουν τον Παπαφλέσσα

https://www.protothema.gr/greece/article/836382/adiproedros-sundesmou-klirikon-sto-thema-1046-tora-tha-doun-ton-papaflessa/

Ανώνυμος είπε...

Το Κίνημα Αλλαγής δηλώνει ότι «παραμένει σταθερά υπέρ της αρχής των διακριτών ρόλων. Το σημερινό ανακοινωθέν δεν είναι σε αυτή την κατεύθυνση και, επιπλέον, δημιουργεί σοβαρότατες και δικαιολογημένες ανασφάλειες σε 10.000 οικογένειες για το μέλλον τους, τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει. Ο απλός παπάς που στάθηκε δίπλα στον δοκιμαζόμενο λαό μας αυτή την εποχή της κρίσης, αξίζει σεβασμού».

Βασίλειος Παπασπυρόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Για τον οικουμενισμό δεν θα πεί κάτι ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών;

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)