13/2/19

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησε αναθεώρηση και του Άρθρου 16 "που ορίζει μεταξύ των σκοπών της εκπαίδευσης και την καλλιέργεια του θρησκευτικού συναισθήματος"

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος
είπε ότι σταθερή θέση της ΔΗΜΑΡ είναι ο διαχωρισμός εκκλησίας – κράτους. «Η ΝΔ δεν το διανοείται και βεβαίως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ήταν πιο τολμηρή. Βεβαίως, να αναθεωρηθεί το άρθρο 3 για ένα κράτος θρησκευτικά ουδέτερο -εδώ χρειάζονται όμως πιο τολμηρές προσεγγίσεις σε σχέση με τα ζητήματα περί επικρατούσας θρησκείας- και βέβαια και το άρθρο 16 που ορίζει μεταξύ των σκοπών της εκπαίδευσης και την καλλιέργεια του θρησκευτικού συναισθήματος. Όσον αφορά δε στη μισθοδοσία των κληρικών, χρειάζεται να προχωρήσουμε στην πραγματική κατάργησή της από το κράτος. Να μην αντιμετωπίζονται οι κληρικοί ως οιονεί δημόσιοι υπάλληλοι» σημείωσε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω τίποτε, προσωπικά, με αυτόν τον κύριο αλλά με τις πολιτικές του απόψεις, τις Αθεϊστικές, Εθνο-μηδενινιστικές κτλ. Πόσους ψήφους όμως αντιπροσωπεύει αυτός ο κύριος και το υποτιθέμενο Κόμμα του ; Αρκετή σημασία και προβολή του έδωσε το πολιτικό και το ΄΄μιντιακό΄΄ σύστημα. Στην κοινωνία, πάντως, δεν έχει σχεδόν καμία εκλογική απήχηση.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)