8/2/19

Εκ του Γραφείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων - Δυο παράδοξες «πρωτοτυπίες» Εκκλησιαστικής δεοντολογίας

Εκ του Γραφείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων λάβαμε το παρακάτω κείμενο με τη σχετική παράκληση για δημοσίευση. Το δημοσιεύουμε για λόγους δεοντολογίας καθώς αποτελεί απάντηση σε κείμενο του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών της Μητροπόλεως Πειραιώς που έχει δημοσιευθεί και στο ιστολόγιό μας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Αλβανίας Αναστάσιος πρέπει καθαρά να καταδικάσει τον οικουμενισμό, την πανθρησκεία και τις αιρέσεις παπισμού και προτεσταντισμών, όπως και την ψευδοσύνοδο της Κρήτης.

Αντιοικουμενιστής Αναγνώστης

Ανώνυμος είπε...

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ!

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Για τα θλιβερά γεγονότα της Ασσίζης, της Ραβέννας, της Καμπέρας, για το θεσμικό ρόλο του αρχιεπισκόπου Αλβανίας στο δυσώνυμο ΠΣΕ (ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ), για τις οικουμενιστικές συγγραφές του, έχει να πει τίποτε το κατά τα άλλα λαλίστατο γραφείο της Αρχιεπισκοπής Τιράνων;
Ο ευθαρσής κληρικός π.Άγγελος Αγγελακόπουλος κατέθεσε στην εκκλησιαστική παρεμβολή συγκεκριμένες δηλώσεις και εκδηλώσεις του ρηθέντος πρωθιεράρχου που όζουν οικουμενισμού και προκαλούν το δεινό σκανδαλισμό των ορθοφρονούντων πιστών. Και πολύ καλά έκανε. Ο έντιμος κλήρος και ο πιστός λαός οφείλει να ενημερώνεται και να γνωρίζει τις θέσεις, απόψεις, αντιλήψεις αλλά και πρακτικές των εκκλησιαστικών ηγετών που τους κατατάσσει στους υπηρέτες και διακόνους του οικουμενιστικού συγκρητισμού και να τοποθετείται αναλόγως.
Δεν είδαμε,όμως, κάποια ουσιώδη ανασκευή από τη μεριά του τρόπον τινά στοχοποιηθέντος ανωτέρου εκκλησιαστικού αξιωματούχου. Αντιθέτως είδαμε για μία ακόμη φορά ένα αλληθώρισμα στο ιεραποστολικό του έργο το οποίο, όμως, δεν παραθεωρεί ο π.Άγγελος όπως σαφώς καταδεικνύεται από το κείμενό του.
Επιπροσθέτως καλό θα προέκυπτε εάν οι συντάκτες του κειμένου της Αρχιεπισκοπής Τιράνων χρησιμοποιούσαν διαφορετική γλώσσα, μετριοπαθέστερη. Δεν είναι αυτό, το ενδεδειγμένο γλωσσικό ύφος που είθισται και ενδείκνυται να επενδύει κείμενο εκκλησιαστικής αρχής.
Ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας τυγχάνει το "αγαπημένο παιδί" των συστημικών ΜΜΕ προφανώς λόγω του οικουμενιστικού και "κοσμοπολίτικου" προφίλ του. Κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τον έχει σοβαρά προβληματίσει.
Όπως και να το κάνουμε όταν σε εγκωμιάζουν τόσο πολύ οι υπηρέτες της πολιτικής ορθότητας, οι κοσμικόφρονες, οι οικουμενιστές, οι εθνομηδενιστές, οι συγκρητιστές, οι άθεοι και οι άπιστοι, όταν σε προτείνουν για "πρόεδρο της Δημοκρατίας" οι άθεοι, εκκλησιομάχοι, μηδενιστές και εθνοπροδότες Συριζαίοι τότε κάθε άλλο παρά θα πρέπει να αισθάνεσαι άνετα...
Αντιθέτως οι αντιοικουμενιστές και φιλοπαραδοσιακοί κληρικοί είναι αυτοί που στοχοποιούνται κατά τρόπο ελεεινό από το προαναφερθέν ψευτοπροοδευτικό κατεστημένο και ονειδίζονται κατά τρόπο άθλιο. Στον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας επιφυλλάσονται οι κλασσικοί, "πολιτικά ορθοί" χαρακτηρισμοί "ο άνθρωπος των ανοιχτών οριζόντων", το "ευρύ πνεύμα", το "ανοιχτό μυαλό", ο "φωτισμένος ηγέτης" κ.τ.ό.
Στους αμύντορες του πατρώου Δόγματος που κατά στοιχειώδες ποιμαντικό χρέος στηλιτεύουν τις οικουμενισμό και το συγκρητισμό, που κατονομάζουν τους παπικούς και τους προτεστάντες ως αιρετικούς, που λίαν ορθώς αποκαλούν τη φαιδρά πανήγυρη του Κολυμπαρίου ως "ψευδοσύνοδο" επιφυλάσσονται οι γνωστοί χαρακτηρισμοί του "φονταμενταλιστή", του "μουτζαχεντίν", του "φοβικού", του "ορθοδοξοαμύντορα", του "στενόμυαλου", του "φανατικού", του "σκληροπυρηνικού" κ.τ.ό.
Θεωρώ επιεικώς ατυχή την "ανταπάντηση" του γραφείου της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.
Λ.Ν.

Ανώνυμος είπε...

Απογοητευτική η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πείθει η ανακοίνωση της αρχιεπισκοπής Αλβανίας.

Κλήμης

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)