18/6/19

Χρήστος Κέλλας, αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ: "Απορρίπτουμε τη λογική της απερχόμενης Κυβέρνησης, που προήγαγε την καθιέρωση της θρησκειολογίας αντί των Θρησκευτικών"

Κέλλας: Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε πατρίδα της Ορθοδοξίας
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων και, συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο, κ. Η. Ρεράκη, τον Αντιπρόεδρο, κ. Ι. Κουρεμπελέ, και το μέλος κ. Δ. Οικονόμου, είχε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Σε συνέχεια της τιμητικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την οποία ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ιερώνυμος, ευχαρίστησε τον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ για τη «συνδρομή του υπέρ της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών και τον σεβασμό του προς την Εκκλησία», η Πανελλήνια Ένωση συνεχάρη, αντιστοίχως, τον κ. Κέλλα, συζητώντας την πολιτική, που θα ακολουθήσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, σε σχέση με το μάθημα των Θρησκευτικών, με τον Λαρισαίο πολιτικό να επισημαίνει:

«Η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με περιεχόμενο, που θα ανταποκρίνεται στην ομολογία της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος, αποκρυσταλλώνεται στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ απορρέει από το Σύνταγμά μας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επικρατούσα θρησκεία της χώρας είναι η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, ενώ η νομοθεσία μας προβλέπει τη διδασκαλία άλλων δογμάτων και θρησκειών για τους πιστούς και τα τέκνα αυτών. Η Ελληνική Δημοκρατία σέβεται τους πάντες, αλλά δεν δύναται να αυτοπεριορισθεί και να επιτρέψουμε την παραβίαση των δικαιωμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας του κυρίαρχου λαού.

Ως κυβέρνηση, θα διασφαλίσουμε ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα ανταποκρίνεται στη διδασκαλία της Πίστης μας και δεν πρόκειται, ασφαλώς, να αποστερήσουμε τη δυνατότητα στους πιστούς άλλων δογμάτων και θρησκειών να διδάσκονται τα δικά τους Θρησκευτικά. Απορρίπτουμε τη λογική της απερχόμενης Κυβέρνησης, που προήγαγε την καθιέρωση της θρησκειολογίας αντί των Θρησκευτικών.

Επιπλέον, ως Νέα Δημοκρατία, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, ταχθήκαμε κατά της ουδετεροθρησκείας, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε καμία μεταβολή στο καθεστώς της μισθοδοσίας των κληρικών.

Η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους μαζί, προκειμένου να εξετάσουμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης της ελληνορθόδοξης συνείδησης, με γνώμονα την ενότητα του λαού μας. Η Ελλάδα θα είναι πάντοτε Πατρίδα της Ορθοδοξίας».

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο Θρησκευτικά, δεχθείτε παρακαλώ καλόπιστα την παρακάτω τοποθέτησή μου.
Προβάλλετε ή είναι ιδέα μου την Ν.Δ. ως υπερασπιστή του Μαθήματος των Θρησκευτικών και του ορθόδοξου χαρακτήρα του; Πριν τις ευρωεκλογές είχατε κάνει μία ανάρτηση σχετικά με τις θέσεις των κομμάτων για το μάθημα και δεν προβάλατε όλα τα κόμματα. Για ποιο λόγο;
Δεν γνωρίζετε οτι η υπευθυνη τομεαρχης της Παιδειας, η κ. Κεραμεγς ειναι φετος επισημη προσκεκλημενη στην Λεσχη Μπιλντεμπεργκ; Δεν γνωριζετε οτι η Ν.Δ. ειναι υπερ των εκτρωσεων; Δεν γνωριζετε οτι η Ν.Δ. ειναι υπερ της ανεγερσης μουσουλμανικου τεμενους; Δεν γνωριζετε οτι η Ν.Δ. ειναι υπερ των δικαιωματων των κιναιδων; Παντα παρων στις δηθεν παρελασεις υπερηφανειας;
Αφου λοιπον ολα αυτα τα γνωριζετε , γιατι προβαλετε τη Ν.Δ.
Ολη αυτη η κριτικη σας την κανω καλοπιστα προκειμενου να προβληματισω, δεν ανηκω σε κανενα κομμα, δεν προσπαθω να πεισω, δεν με ενδιαφερει αλλοστε.
Ε.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ν.Δ. ειναι μασωνικο κομμα.
Σταματηστε να την προβαλλετε.
Μην τρεφετε αυταπατες.

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Προβάλλουμε τις θέσεις όλων των κομμάτων για τα Θρησκευτικά, ακόμη και αυτών που επιδιώκουν την κατάργηση του μαθήματος. Η παρουσίαση των θέσεων σαφώς και δεν σημαίνει αποδοχή τους από το ιστολόγιο ή πολιτική τοποθέτηση αλλά έχει απλώς ενημερωτικό χαρακτήρα.

Ανώνυμος είπε...

Προβάλλετε και τις θέσεις του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή;

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...

Εάν δείτε τις αναρτήσεις μας στην ετικέτα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜτΘ θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν ερωτήσεις και τοποθετήσεις και βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

https://thriskeftika.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91%20%CE%9A%CE%9F%CE%9C%CE%9C%CE%91%CE%A4%CE%91%20%CE%93%CE%99%CE%91%20%CE%9C%CF%84%CE%98

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητό ιστολόγιο, ποιο πολιτικό κόμμα έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές να παίρνουν απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών;Αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε.

Ανώνυμος είπε...

Και ποιο πολιτικό κόμμα άλλαξε το περιεχόμενο των προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών με τα νέα βιβλία τους, επιμένοντας σε αυτά παρότι κρίθηκαν Αντισυνταγματικά ; Ούτε αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Ή μήπως να θυμηθούμε, ποιο πολιτικό κόμμα επέλεξε και παρολίγον να προβεί στην απόλυση 10.000 Κληρικών ; Σταματώ εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ,να μην ξεχνάμε τίποτε και για κανέναν.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)