Καταδίκη του Μεγάλου Διδασκάλου Χρ. Μανέα από τον Αρειο Πάγο για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μασόνου - Μεγαλώνει η μαύρη τρύπα στην ελληνική στοά - Δωρεές-μαϊμού 1.530.050 ευρώ στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Οχι μόνο συνεχίζεται ο εισαγγελικός και φορολογικός έλεγχος στους κόλπους της ελληνικής μασονίας, ο οποίος συνεχώς αποκαλύπτει μαύρες τρύπες, όπως αυτή της δωρεάς-φάντασμα του 1.530.050 ευρώ, αλλά αναδεικνύονται και μείζονα θέματα ατιμωτικών συμπεριφορών, κατά τους μασονικούς κανόνες, όπως αυτό της τελεσίδικής καταδίκης από τον Αρειο Πάγο του επιτίμου Μεγάλου Διδασκάλου Χρήστου Μανέα για συκοφαντική δυσφήμηση κατά άλλου επιφανούς μέλους της ελληνικής μασονίας.
Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο Χρήστος Μανέας σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή -αφού του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου- για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή του πρώην ύπατου μεγάλου ταξιάρχη του 33ου και τελευταίου βαθμού της μασονίας Ραφαήλ Ντε Σιγούρα.
Η υπόθεση που απασχόλησε τον Αρειο Πάγο αφορούσε επεισόδιο το οποίο εξελίχθηκε τον Νοέμβριο του 2007 στο τεκτονικό μέγαρο της οδού Αχαρνών. Οι αρεοπαγίτες με την υπ’ αριθμ. 85/2019 απόφασή τους απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Χρήστου Μανέα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, και μάλιστα του επιδικάστηκε δικαστική δαπάνη 250 ευρώ.
Ετσι, μια ομάδα επιρροές τόσο στην ελληνική όσο και τη διεθνή μασονία, με επικεφαλής τον Χρήστο Μανέα, έχει μείνει στο περιθώριο και δεν είναι αποδεκτή από τον κύκλο των λεγόμενων «ανταρτών» λόγω της καταδίκης του Μανέα για το ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μασόνου.
Οι «αντάρτες» ή «λοχαγοί», όπως τους αποκαλούν, δεν είναι άλλοι από ορισμένα από τα μέλη της προσωρινής διοίκησης που διορίστηκαν με δικαστική απόφαση το 2018 και έχουν αναλάβει το βάρος της όλης κάθαρσης. Οι «λοχαγοί», όπως λένε οι γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα στο κτίριο της Αχαρνών, δίνουν αγώνα ώστε να παραδώσουν καθαρή την ελληνική μασονία στα 4.000 μέλη της.
Την αρχηγία των «ανταρτών» έχουν αναλάβει δυο παλαιοί μασόνοι, ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος του Σωματείου των Μασόνων Μαρίνος Πετρόπουλος και ο ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πρώην αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Κοντούλης, αμφότεροι του 33ου βαθμού.
Τον ρόλο του συντονισμού αλλά και της χρηματοδότησης του δικαστικού αγώνα έχουν αναλάβει ο επιχειρηματίας και πρώην γενικός γραμματέας Λεωνίδας Κασιάπης του 33ου βαθμού και οι δικηγόροι Γεώργιος Τσαπρούνης του 28ου βαθμού και Φίλιππος Δημητρίου του 32ου βαθμού.
Υπεξαίρεση στα ταμεία
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η επιχείρηση της οικονομικής κάθαρσης που ξεκίνησε το 2014 στη Μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδος, αλλά και σε όλο το μασονικό τόξο και συνεχώς αποκαλύπτονται νέα σημαντικά οικονομικά κενά. Αναζητούνται εκατομμύρια ευρώ της υπεξαίρεσης που χάθηκαν από τα ταμεία της στοάς και άλλα ποσά που χάθηκαν περιέργως λόγω της κακοδιαχείρισης στο πέρασμα των χρόνων. Οσο προχωρά η έρευνα τόσο μεγαλώνει η μαύρη τρύπα που είχε αρχικά αποκαλυφθεί και πλέον είναι πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Εδώ και πάνω από έναν χρόνο έχει οριστεί οικονομικός πραγματογνώμονας, ο οποίος με εντολή ανακριτή έχει κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Τεκτονικής Αδελφότητας για τη χρονική περίοδο από το 2006 μέχρι και το 2018.
Μάλιστα, σύσσωμη η προσωρινή διοίκηση της Τεκτονικής Αδελφότητας απέστειλε αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στην οποία καταγγέλλει ότι όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει στα χέρια της, κατά τα έτη 2013 και 2014 έγιναν δύο δωρεές σε μετρητά, συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ (1.230.500 και 300.000 ευρώ) από την Τεκτονική Αδελφότητα προς το Τεκτονικό Ιδρυμα.
Ωστόσο, όπως προκύπτει, το σωματείο σε εκείνη τη χρονική περίοδο δεν διέθετε το επίμαχο ποσό σε μετρητά, ούτε όμως υπήρχε και στους τραπεζικούς λογαριασμούς του, ενώ δεν προέκυπτε και κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει τις δύο αυτές δωρεές.
Για την τύχη των δανείων αυτών η εποπτεύουσα αρχή, η οποία εκ της νομοθεσίας είναι ο Δήμος Αθηναίων, αδιαφόρησε και απέρριψε όχι μία αλλά τρεις φορές την ομόφωνη εισήγηση όλων των υπηρεσιών του για έλεγχο και ορισμό επιτρόπου στην Τεκτονική Αδελφότητα.
Τελικά, το περασμένο έτος, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Αθηναίων, ορίστηκε επίτροπος. Τότε όμως, το σωματείο ήταν ήδη ανενεργό, είχε ήδη οριστεί δικαστικά προσωρινή διοίκηση και η περιουσία του είχε κάνει φτερά.
Οι φορολογικές δηλώσεις και οι δύο δωρεές προς το Τεκτονικό Ιδρυμα έγιναν αντικείμενο διερεύνησης από την ΑΑΔΕ από τον Ιανουάριο του 2019, με το σχετικό πόρισμα να αναμένεται.
Πρώτο ΘΕΜΑ - Παναγιώτης Τσιμπούκης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου