25/7/19

Ο "πράσινος" και φεμινιστικός χαρακτήρας της σχεδιαζόμενης πανθρησκείας

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 25η Ιουλίου 2019
Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΚΑΙ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗΣ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
        Ο «ανθρωποκτόνος απ’ αρχής» (Ιωάν.8,9), ο μισόκαλος διάβολος, ορέχτηκε να γίνει Θεός, να πάρει τη θέση του Πλάστη του Θεού και να λατρευτεί ως Εκείνος.
Βεβαίως αυτού του είδους η ύβρη δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή από το Θεό και για τούτο ο Εωσφόρος, μαζί με το αγγελικό τάγμα, που τον ακολούθησε, κατακρημνίστηκε στην άβυσσο και η φύση του διαστράφηκε στο κακό. Στο εξής δύο θα είναι οι δόλιοι στόχοι του,  η καταστροφή των έργων του Θεού και η «αρπαγή» του θρόνου της μεγαλοσύνης Του, να Τον εκθρονίσει και να πάρει τη θέση Του. Μέσα στον απόλυτο σκοτασμό του και την υπέρμετρη υπερηφάνειά του δεν μπορεί να καταλάβει ότι ματαιοπονεί.

      Αφού παρέσυρε τον άνθρωπο στην αμαρτία, τον απομάκρυνε από το Θεό και τον έκανε υποκείμενο της φθοράς και του θανάτου, κατόρθωσε να τον κάνει λατρευτή του. Ο πτωτικός άνθρωπος, αλλοτριωμένος από την αυθεντική του φύση και τη σκοτισμένη διάνοιά του, γρήγορα λησμόνησε τον αληθινό Θεό και στράφηκε στην λατρεία της κτήσεως, ειδωλοποιώντας την εικόνα του Θεού. Φυσικά πίσω από την λατρεία της άψυχης φύσεως και των ειδωλικών κατασκευών του, λατρευόταν ο ίδιος ο διάβολος, αφού «πάντες οι θεοί των εθνών (είναι) δαιμόνια» (Ψαλ.95,5), μας βεβαιώνει ο λόγος του Θεού.
       Ο Θεός δεν άφησε «αμάρτυρη» την παρουσία του στον κόσμο, στέλνοντας τους προφήτες Του και πάνω απ’ όλα τον Υιό Του το Μονογενή, για να επαναφέρει τον άνθρωπο στην αληθινή λατρεία τη δική Του και να τον ενώσει μαζί Του και να τον σώσει. Αλλά δυστυχώς οι ρίζες του κακού είχαν ριζώσει βαθειά στην ανθρωπότητα. Μεγάλη μερίδα των ανθρώπων απέρριψε την εν τω Χριστώ σωτηρία και προτίμησε τη λατρεία του πλάνου της. Αν και πέρασαν είκοσι αιώνες από το κάλεσμα της σωτηρίας, οι δαιμονικές θρησκείες του κόσμου δεν έσβησαν και συνεχίζουν να καταβροχθίζουν ανθρώπινες ψυχές.
      Ιδιαίτερα στις τραγικές ημέρες μας, την εποχή της έσχατης αποστασίας, η ανθρωπότητα αποστρέφεται το Χριστό και προτιμά Σατανά. Με ευθύνη του ανθρώπου, ο διάβολος απέκτησε τεράστια δύναμη και κυριολεκτικά θρονιάστηκε στο νοητό ναό της σύγχρονης Βαβέλ και απολαμβάνει τη λατρεία του. Βιάζεται, ιδιαίτερα ο δυτικός άνθρωπος, να αποποιηθεί μια ώρα αρχύτερα την χριστιανική του ιδιότητα και να σβήσει από τη μνήμη του το Χριστό. Είναι διατιθέμενος να υιοθετήσει οποιαδήποτε άλλη πίστη, όσο ανορθολογική και πρωτόγονη και αν είναι, φθάνει να απορρίψει την πίστη στο Χριστό. Είναι κάτι που αναμένονταν από το θεόπνευστο λόγο του Θεού και τις εμπνευσμένες  προρρήσεις των αγίων μας. Βιώνουμε δυστυχώς – ευτυχώς τα έσχατα, όπου η πίστη στον αληθινό Θεό και η λατρεία Του θα μπει στο περιθώριο. Ο Ίδιος ο Χριστός μας προανήγγειλε, διερωτώμενος, πως όταν έρθει ως κριτής θα βρει άραγε πίστη επί της γης; (Λουκ.18,8).
       Αρωγοί στην αποποίηση της χριστιανικής πίστεως οι σκοτεινές δυνάμεις, οι οποίες κατεδαφίζουν ολίγον κατ’ ολίγον το χριστιανικό οικοδόμημα του κόσμου, προωθώντας μια σαφή αντιχριστιανκή κουλτούρα και έναν αντιχριστιανικό τρόπο ζωής. Παράλληλα εργάζονται πυρετωδώς για την οικοδόμηση μιας παγκόσμιας θρησκείας, η οποία θα αντικαταστήσει, μια για πάντα, την χριστιανική πίστη και θα σβήσει την Εκκλησία του Χριστού. Είναι ο γνωστός μας οικουμενισμός, ο οποίος, εδώ και έναν σχεδόν αιώνα, υλοποιεί και προωθεί το διαβόητο σχέδιο MRA, ήτοι την συνένωση όλων των θρησκειών και πίστεων σε ένα τερατώδες σχήμα, όπου θα συνενωθεί η αλήθεια με το ψεύδος και που φυσικά θα εξαφανιστεί η αλήθεια και θα επικρατήσει το ψεύδος. Αυτό το εφιαλτικό θρησκευτικό σχήμα, αυτή η χοάνη των δαιμονικών πλανών θα γίνει η θρησκεία της ανθρωπότητας και θα επιβληθεί με τη δύναμη της παγκόσμιας εξουσίας. Με άλλα λόγια αυτή θα είναι η θρησκεία του ταχέως ερχομένου Αντιχρίστου!
     Αφορμή για την παρούσα ανακοίνωση μας πήραμε από πρόσφατο, άκρως αποκαλυπτικό, δημοσίευμα στο διαδίκτυο, με θέμα τον χαρακτήρα της εφιαλτικής πανθρησκείας. Τίτλος του δημοσιεύματος: «ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ» (βλ. Ιστ. Κατάνυξη). Μελετήσαμε με προσοχή το εν λόγω δημοσίευμα και διαπιστώσαμε πως οι προωθητές της Πανθρησκείας αναζητώντας «στηρίγματα» για την οικοδόμησή της και την προώθησή της, βρήκαν τη βάση πάνω στην οποία θα την στηρίξουν, η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από το σύγχρονο μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος. Και ακόμα, το κίνημα του φεμινισμού, δηλαδή την άτακτη και κατευθυνόμενη «χειραφέτηση της γυναίκας». Το σχήμα αυτό το ονομάζουν ως «Οικοφεμινισμό».
      Αρχίζει το δημοσίευμα με την δήθεν ανάγκη δημιουργίας της Πανθρησκείας: «Αποκαλύψεις φωτιά από την ερευνήτρια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ Cristina Martín Jiménez για την μία και “μοναδική θρησκεία” που θέλει να επιβάλει η αυτοκρατορία της Bilderberg και οι παγκόσμιες ελίτ. Η ερευνήτρια σημειώνει πως μετά από αμέτρητες αποτυχημένες προσπάθειες εξάλειψης της θρησκείας από το πρόσωπο της γης, οι αφέντες του κόσμου επινόησαν μια άλλη στρατηγική που προέρχεται από αυτόν τον συλλογισμό: Αν δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την πίστη των ανθρώπων, δημιουργούμε και πιστεύουμε τη δική μας θρησκεία, μια θρησκεία σχεδιασμένη και ελεγχόμενη από εμάς». Είναι σημαντική η αποκάλυψη αυτή, ότι η περιβόητη λέσχη Μπίλντερμπεργκ δεν αρκείται μόνο σε «μελέτες» και «σχεδιασμούς» για την παγκόσμια πολιτική και την οικονομία, αλλά φέρεται να σχεδιάζει και το μέλλον της παγκόσμιας θρησκευτικής κατάστασης του κόσμου! Είναι ακόμα πολύ σημαντικό ότι η ερευνήτρια κ. Cristina Martín Jiménez, αποκαλύπτει ότι τελικά υπάρχουν κέντρα που γκρεμίζουν τις παραδεδομένες πίστεις και κουλτούρες του κόσμου. Ότι υπάρχουν κέντρα που κατεδαφίζουν το χριστιανικό οικοδόμημα της ανθρωπότητας!
      Και συνεχίζει το αποκαλυπτικό δημοσίευμα: «Οι κυρίαρχοι της εξουσίας το ξεκίνησαν από τον ΟΗΕ, υποστηρίζει η Χιμένεθ, και το βάπτισαν με το όνομα του χάρτη της γης, στον οποίο η οικολογία οδηγεί σε μια νέα παγκόσμια πνευματικότητα που σχεδιάστηκε στα “εργαστήρια” των masters του κόσμου». Να λοιπόν που πληροφορούμαστε ότι ο ΟΗΕ δεν συστήθηκε να προωθεί και να υπερασπίζεται μόνο την παγκόσμια ειρήνη και την αλληλεγγύη, αλλά και να «ανακαλύπτει» την «νέα παγκόσμια πνευματικότητα» και μάλιστα να τη σχεδιάζει!
      Είναι τραγική η αλήθεια ότι ο πλανήτης μας «νοσεί» σοβαρά από την αλόγιστη ανθρώπινη δραστηριότητα, από την υπερεκμετάλλευση και την καταστροφή των τελευταίων αιώνων και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων. Η κλιματική αλλαγή είναι πια εμφανής και δημιουργεί τεράστια προβλήματα ήδη και θα έχει σαφώς περισσότερα καταστροφικά αποτελέσματα στο μέλλον. Κανένας δεν αρνείται ότι βιώνει η ανθρωπότητα μια πολύ δύσκολη περιβαλλοντολογική κατάσταση. Εξαιτίας αυτού του προβλήματος εμφανίστηκαν δυναμικές οικολογικές κινήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο για να επιβάλλουν αλλαγή πολιτικών για τη διάσωση του περιβάλλοντος. Ακόμα εμφανίστηκαν και πολιτικοί σχεδιασμοί με οικολογικά προγράμματα. Επίσης παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια να γίνεται λόγος για «πράσινη ανάπτυξη», δηλαδή φιλική προς το περιβάλλον εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
       Τίποτε από όλα αυτά δεν απορρίπτουμε, όταν έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την αλλαγή της στάσης μας απέναντι στο περιβαλλοντολογικό πρόβλημα. Όμως δυστυχώς υπάρχουν και εκείνοι οι παράγοντες, οι οποίοι καραδοκούν να αποκομίσουν οφέλη από το «πράσινο κίνημα», την οικολογία. Στην περιβαλλοντολογική σκακιέρα παίζονται τεράστια πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, τα οποία δεν έχουμε εδώ τη δυνατότητα να αναλύσουμε. Θα αρκεστούμε όμως να αναφερθούμε στην «θρησκευτική» πλευρά της οικολογίας, παίρνοντας, όπως είπαμε αφορμή από το προαναφερόμενο δημοσίευμα.
      Είναι γεγονός πως η προώθηση της παγκοσμιοποίησης (πολιτικής, οικονομικής και θρησκευτικής) στηρίζεται σε υπαρκτά σοβαρά παγκόσμια προβλήματα, όπως αυτά των πολεμικών συγκρούσεων, της πείνας, των ασθενειών, των οικονομικών κρίσεων και των θρησκευτικών αναταραχών και συγκρούσεων. Οι προωθητές της παγκοσμιοποίησης προβάλλουν τα παγκόσμια προβλήματα, τα «φουσκώνουν» και κατόπιν «ευαγγελίζονται» τη λύση τους, με την ενοποίηση του κόσμου. Δεν είναι λίγες οι αναφορές εξεχόντων ανθρώπων της πολιτικής, της οικονομίας και του πνεύματος, για την ανάγκη δημιουργίας μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα «λύσει» τα σύγχρονα προβλήματα.
      Πολλοί θεωρούν, ότι μια από τις κακοδαιμονίες του κόσμου διαχρονικά,  είναι και η θρησκευτικές διαμάχες. Γι’ αυτό οι προωθητές της παγκοσμιοποίησης προωθούν και την ενοποίηση των θρησκειών στο νέο σχήμα της Πανθρησκείας. Βλέποντας την «έκρηξη» της οικολογίας και το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τη διάσωση του περιβάλλοντος, θέλουν να δώσουν στην Πανθρησκεία οικολογικό περιεχόμενο. Δεν είναι άλλο από την «λατρεία» της φύσεως, η οποία έχει γίνει ήδη της «μόδας» τα τελευταία χρόνια. Η λεγόμενη «φυσιολατρία» δεν είναι απλά μια αγάπη για τον φυσικό κόσμο, αλλά έχει εξελιχτεί σε πραγματική λατρεία. Στους νεοπαγανιστικούς και αποκρυφιστικούς κύκλους η γη δεν είναι δεν είναι ένα άψυχο ουράνιο σώμα, αλλά μια έμψυχη «θεότητα», η οποία ζητά λατρεία από τους ανθρώπους που φιλοξενεί στο σώμα της. Πρόκειται για την αναβίωση της αρχαίας λατρείας της «Θεάς Γαίας». Μάλιστα αυτό είναι πιο εμφανές στο σύγχρονο μαγικοπαγανιστικό θρησκευτικό σύστημα της WICCA. Ένα πολύ δυναμικό νεοπαγανιστικό ρεύμα, με παγκόσμιες διαστάσεις, το οποίο έχει ως κύρια πίστη στη «Μεγάλη Θεά», την οποία ταυτίζει με τη  Φύση και προωθεί την προσέγγισή της με τη μαγεία. Κι ακόμα, το κίνημα αυτό έχει έντονο το γυναικείο στοιχείο και προωθεί τον φεμινισμό.
      Θεωρούμε λοιπόν πως η αναφορά της κ. Cristina Martín Jiménez για την «οικολογική νέα παγκόσμια πνευματικότητα», η οποία θα αποτελέσει και τον χαρακτήρα της σχεδιαζόμενης Πανθρησκείας, δεν είναι άσχετη με το μαγικοπαγανιστικό θρησκευτικό σύστημα της WICCA, το οποίο προσφέρει «υλικό» και «υποδομές» για την οικοδόμησή της. Η καλά προωθούμενη εδώ και χρόνια υπερβάλλουσα φυσιολατρία δεν είναι τυχαία. Κάποιοι φρόντισαν, την ευαισθησία μας για το περιβάλλον και το σεβασμό μας προς αυτό, ως ποίημα του Θεού, να το μεταβάλλουν σε υπερβάλλουσα φυσιολατρία, με απώτερο σκοπό την λατρεία της φύσεως ως «θεότητας», αλλά και τη σύνδεση της σχεδιαζόμενης Πανθρησκείας με τον φεμινισμό, και την «γυναικεία πνευματικότητα», ήτοι: την μαγεία!
      Κλείνουμε το σχόλιό μας με την παρατήρηση ότι η προώθηση της υπερβάλλουσας φυσιολατρίας, η οποία οδηγεί ολίγον κατ’ ολίγον σε πραγματική λατρεία της φύσεως είναι μια νέα ειδωλολατρία, η οποία θα επιφέρει άμεσα τεράστια πνευματικά προβλήματα στην ανθρωπότητα. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό άρθρο, που κληθήκαμε να σχολιάσουμε, η λατρεία της φύσεως είναι το υπόβαθρο που οικοδομείται η φρικώδης Πανθρησκεία, η οποία θα γίνει δυστυχώς η παγκόσμια θρησκεία του ταχέως ερχομένου Αντιχρίστου. Η λατρεία των κτισμάτων αντί του Κτίστου, αποτελεί για την πίστη της Εκκλησίας μας, μια χυδαία μορφή ειδωλολατρίας. Όπου αντικαθίσταται η λατρεία του αληθινού Θεού, τη θέση της παίρνει η λατρεία του Σατανά. Οι σύγχρονοι «φυσιολάτρες», κατά τον απόστολο Παύλο: «γνόντες τον Θεὸν ουχ ως Θεὸν εδόξασαν η ευχαρίστησαν, αλλά … μετήλλαξαν την αλήθειαν του Θεού εν τω ψεύδει, και εσεβάσθησαν και ελάτρευσαν τη κτίσει παρά τον κτίσαντα, ος εστιν ευλογητός εις τους αιώνας» (Ρωμ.1,21-25). Να μην έχουμε καμιά αμφιβολία πως ο «θεός» της «πράσινης Πανθρησκείας» θα είναι ο Εωσφόρος. Ας αγρυπνούμε λοιπόν, μένοντες εδραίοι στην «άπαξ παραδοθείσῃ τοις αγίοις πίστει» (Ιουδ,3), διότι έρχονται δύσκολοι καιροί!  
       Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)