5/9/19

Η πρώτη αντίδραση της Νίκης Κεραμέως στην απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις απαλλαγές και το θρήσκευμα

Στο ραδιόφωνο του Alpha και στην Κάτια Μακρή μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την χθεσινή απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά και το θρήσκευμα.
Στο ερώτημα της δημοσιογράφου εάν το Υπουργείο θα προσαρμοστεί στην απόφαση της Αρχής η Υπουργός απάντησε: «Δεν έχω καμία επίσημη ενημέρωση. Δεν έχω λάβει καμία απόφαση προσωπικά από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Θα αναμένω να τη λάβω, θα τη μελετήσουμε και θα τοποθετηθούμε συνολικά επί του θέματος. Ειρήσθω εν παρόδω, να θυμίσω ότι εκκρεμεί και ενώπιον του ΣτΕ υπόθεση για συναφές ζήτημα σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στα Απολυτήρια, οπότε, καταλαβαίνετε, και η απόφαση της Δικαιοσύνης έχει τεράστια σημασία και άρα τελούμε, αν θέλετε, εν αναμονή των αποφάσεων». Στο ερώτημα της δημοσιογράφου ανεξαρτήτως των δικαστικών αποφάσεων ποια είναι η γνώμη της Υπουργού για το ζήτημα, η κ. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ επί του θέματος. Θα περιμένουμε να δούμε τις αποφάσεις και θα τοποθετηθούμε συνολικά ως Υπουργείο εν συνεχεία».
Στην ίδια συνέντευξη τέθηκε ερώτημα για τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου και εάν θα συνεχιστεί η εφαρμογή τους. Η συζήτηση περιπλέχθηκε και με άλλα δημοσιογραφικά ερωτήματα και τελικά η Υπουργός έδωσε μια γενικόλογη απάντηση ότι θα υπάρξουν πολλά πράγματα που θα αλλάξουν, άλλα άμεσα και άλλα σε βάθος χρόνου. Τέλος επεσήμανε ότι σχεδιάζονται αλλαγές στα Προγράμματα Σπουδών πολλών μαθημάτων σε βάθος χρόνου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αίφνης τα νέα ΠΣ γίνονται ξανά μια ρεαλιστική και ελκυστική πρόταση, για να κρατήσουμε τα παιδιά στο μάθημα! Μήπως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ταμπουρωμένοι πίσω από ευμετάβλητα νομικά τερτίπια; Λέω, μήπως;

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα ΠΣ είναι ούτως ή άλλως για τον κάλαθο των αχρήστων. Συνεπώς, όσοι πιστοί προσέλθετε! Ο αγώνας συνεχίζεται... Λιποτάκτες, αποστάτες, προδότες-δωσίλογοι, θιασώτες κ.τ.λ. του ΝΠΣ, ας είναι οι παράπλευρες απώλειες της τελικής επικράτησης του Ορθόδοξου Χριστιανικού μαθήματος. Τελεία.

Ανώνυμος είπε...

Τάχα μετά την 115/2012 των Χανίων και την 660 του ΣτΕ τελείωσαν τα προβλήματα του μαθήματος! Εχουμε πολύ δρόμο ακόμη!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)