17/10/19

ΠΕΘ: Αντιφατική και διφορούμενη η στάση του κ. Φίλη έναντι του ΣτΕ!

Αθήνα 17 Οκτωβρίου 2019
Αριθμ. Πρωτ.  89
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αντιφατική και διφορούμενη η στάση του κ. Φίλη έναντι του ΣτΕ!
Με γραπτή δήλωσή τους ο αρμόδιος Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης
και η αναπληρώτρια κ. Μερόπη Τζούφη επέκριναν την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, διότι, όπως ισχυρίζονται, δεν λαμβάνει υπόψη της την «απόφαση – κόλαφο» του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική την κλήρωση των σημαιοφόρων, που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας μάλιστα ότι «η Δημοκρατία και η κοινοβουλευτική τάξη έχουν κανόνες»!
Οφείλουμε όμως, να υπενθυμίσουμε στον κ. Φίλη, αφού πρώτα του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση από το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, ότι «η Δημοκρατία και η κοινοβουλευτική τάξη έχουν κανόνες» που όμως, όλοι οι πολίτες μιας χώρας, ανεξαιρέτως κομματικής ταυτότητας και πολιτικής θέσης, έχουν χρέος να εφαρμόζουν και πρώτοι απ΄ όλους, όσοι τους επικαλούνται και είναι μάλιστα, ταγμένοι με την ψήφο του ελληνικού λαού για να τους υπηρετούν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, να θυμίσουμε στον κ. Φίλη:
Ότι τόσο ο ίδιος  ο κ. Φίλης όσο και ο διάδοχός του στο Υπουργείο Παιδείας ο κ. Κ. Γαβρόγλου όταν εκδόθηκαν (Μάϊος2018), οι αποφάσεις του ΣτΕ (660 και 926) που καταργούσαν τα Προγράμματα Σπουδών για  το μάθημα των Θρησκευτικών που είχε εισαγάγει στα σχολεία ο ίδιος ο κ. Φίλης αλλά και πρόσφατα (Σεπτέμβριος 2019), που εκδόθηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ (1749 και 1750), που καταργούσαν τα Προγράμματα Σπουδών για  το μάθημα των Θρησκευτικών του κ. Γαβρόγλου, αμφότεροι οι τότε Υπουργοί, αμφισβήτησαν τις αποφάσεις του ΣτΕ, δηλώνοντας ότι είναι σκοταδιστικές, μεσαιωνικές, αναχρονιστικές και ότι γυρίζουν την εκπαίδευση πίσω στη σκοτεινή δεκαετία του `50 και στο ελληνοχριστιανικό Σύνταγμα του 1952 κ. ά. Ταυτόχρονα, όμως, έτσι, αμφισβήτησαν ουσιαστικά και το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, όταν μια κυβερνητική ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.
Τώρα όμως, ο αμφισβητών την αξιοπιστία των αποφάσεων του ΣτΕ κ. Φίλης, έρχεται και παριστάνει τον υποστηρικτή των αποφάσεων του ΣτΕ και ζητάει από την νυν Υπουργό Παιδείας να εφαρμόσει απόφαση του ΣτΕ, δίνοντας έτσι το ηχηρό μήνυμα ότι αυτός και το Κόμμα του χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι προκρίνουν την επιλεκτική εφαρμογή των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, ανάλογα με ό,τι τους βολεύει ή τους συμφέρει ή με ό,τι συμφωνεί ιδεολογικά μαζί τους.
Τελικά όμως, κάποια στιγμή, πρέπει ο κ. Φίλης και οι οπαδοί του, να αποφασίσουν τι πραγματικά είναι οι αποφάσεις του ΣτΕ, «σκοταδιστικές» και «αναχρονιστικές», όπως τις καταγγέλλουν, όταν  ακυρώνουν τα αντιχριστιανικά Θρησκευτικά που εισήγαγαν εκείνοι στα σχολεία ή «φωταδιστικές» όπως οι ίδιοι πάλι, τις θεωρούν,  όταν  αυτές αφορούν το θέμα των  σημαιοφόρων στα σχολεία;

Το ΔΣ της ΠΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)