1/11/19

Μ. Τζούφη: Η Ελλάδα καταδικάστηκε για τα Θρησκευτικά, να πάρει θέση το υπουργείο

Η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και τον Απόστολο Λυκεσά αναφέρθηκε στην απόφαση του ΕΔΔΑ για τις απαλλαγές από τα Θρησκευτικά.

Η κ. Τζούφη ξεκαθάρισε ότι πλέον «το υπουργείο Παιδείας είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου». Η απόφαση «επιβάλλει στο υπουργείο Παιδείας να αναστείλει την συγκεκριμένη απόφαση ... να αλλάξει το σύστημα απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών, καθώς παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση ... μάλιστα, προβλέπεται και συγκεκριμένη αποζημίωση» που σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα είναι αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Θύμισε επίσης ότι «έχει προϋπάρξει απόφαση σε ελλαδικό επίπεδο από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η 28/2019, που περιλάμβανε δύο θέματα»:
- ότι είναι αντισυνταγματική η αναγραφή της ιθαγένειας στα απολυτήρια και τα πιστοποιητικά (κάτι για το οποίο υπάρχει και απόφαση του ΣτΕ)
- ότι θα έπρεπε να αλλάξει η δήλωση γονέα ή μαθητή ότι δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος
Θύμισε σχετικά ότι ενώ η νυν υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως έχει δηλώσει ότι το πρώτο μέρος της απόφασης θα υλοποιηθεί, «για το δεύτερο δεν έχουμε μέχρι στιγμής συγκεκριμένη δήλωση ... φαντάζομαι ότι με την απόφαση αυτή που έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα θα είναι υποχρεωμένο το υπουργείο να πάρει θέση ... οφείλει να εξασφαλίσει το ουδετερόθρησκο μέσα στα σχολεία μας, παρότι τα μέχρι τώρα δείγματα κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση».

Η κ. Τζούφη αναφέρθηκε επίσης εκτενώς στο μάλλον πρωτοφανές να έχει εγκρίνει το υπουργείο Παιδείας Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής με τίτλο «Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα», της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και, μόλις μία εβδομάδα μετά και υπό την πίεση δημοσιευμάτων από διάφορα ΜΜΕ και ιστοθέσεις χριστιανικού ή/και εθνικιστικού χαρακτήρα να ανακαλείται με σχετική εγκύκλιος που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη χωρίς αιτιολογία.

«Δείχνει την ραγδαία συντηρητικοποίηση στις επιλογές του υπουργείου Παιδείας», όπως τόνισε, σημειώνοντας ότι πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αφού είχε «περάσει» από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής είχε υποβληθεί από την ΓΓ Ισότητας, είχε εγκριθεί από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και προχωρούσε -και δεν είναι η πρώτη χρονιά που γίνεται. «Είναι μία αναιτιολόγητη ανάκληση για ένα θέμα που έχει πάρα πολύ ανάγκη η κοινωνία μας να συζητήσει ... όλα αυτά θυμίζουν πολύ σκοτεινές εποχές».
Με πληροφορίες από την ΑΥΓΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στριζαίοι: Ήταν και παραμένουν αμετανόητοι αντίχριστοι και εχθροί της Ορθοδοξίας και οπαδοί της πολυπολιτισμικής θολούρας.

Ανώνυμος είπε...

Ουπς! Φανερώθηκε κι αυτή!

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)