13/1/20

Η κυβέρνηση αποκαθηλώνει τις αφίσες υπεράσπισης της ζωής του αγέννητου παιδιού

Αφίσες του κινήματος "Αφήστε με να ζήσω" υπήρχαν σήμερα το πρωί αναρτημένες σε πολλές στάσεις του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.
Οι αφίσες ανέφεραν ιατρικά στοιχεία για την εξέλιξη του εμβρύου τις πρώτες εβδομάδες της κύησης στοχεύοντας στην αποφυγή των εθνοκτόνων αμβλώσεων. Αναμενόμενο ήταν να υπάρξουν αντιδράσεις στα social media από όλες τις "προοδευτικές" δυνάμεις του τόπου. 
Η αντίδραση της κυβέρνησης άμεση. Έδωσε εντολή αποκαθήλωσης το συντομότερο δυνατόν των αφισών και καλεί για εξηγήσεις τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, της εταιρείας του Μετρό! 
Συγχαρητήρια σε όσους πέτυχαν την ανάρτηση αυτών των αφισών και στα πρόσωπα της ΣΤΑΣΥ που έδωσαν τη σχετική άδεια. 
Όσο για την κυβέρνηση της Ν.Δ. για άλλη μια φορά σήμερα αποκαλύπτεται... Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. 
Αναμένουμε και την αντίδραση της Διοικούσας Εκκλησίας.

Το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
Σχετικά με την καμπάνια εναντίον των αμβλώσεων στο Μετρό
Ο έλεγχος και η έγκριση του περιεχομένου των διαφημίσεων που αναρτώνται στους χώρους του Μετρό, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ. Την αρμοδιότητα αυτή οφείλει να την ασκεί με υπευθυνότητα και κοινωνική συνείδηση.
Η καμπάνια που ξεκίνησε σήμερα εναντίον των αμβλώσεων για την οποία το αρμόδιο Υπουργείο και η Κυβέρνηση δεν είχαν την παραμικρή ενημέρωση, ανεξάρτητα από την προσωπική άποψη που δικαιούται ο καθένας να έχει, στρέφεται εναντίον ενός απολύτως κατοχυρωμένου και αναμφισβήτητου δικαιώματος των γυναικών. Οι καμπάνιες που γίνονται στους δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινή γνώμη ούτε ασφαλώς να προσβάλουν γυναίκες που έχουν αναγκαστεί να κάνουν μια τέτοια δύσκολη επιλογή στη ζωή τους.
Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κάλεσε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να εξηγήσει το σκεπτικό με το οποίο επέτρεψε μια τέτοια καμπάνια και ζήτησε να εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να κατέβουν το συντομότερο οι αφίσες από τους χώρους του Μετρό.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Στεφόπουλος Σταύρος επειδή προφανώς φοβάται μη χάσει τη θέση του έγραψε στο fb:

Ως μέχρι και σήμερα πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. δηλώνω ότι:
Θεωρώ αδιανόητο, ένα εδώ και χρόνια κατοχυρωμένο δικαίωμα των γυναικών, να αποφασίζουν για την μητρότητα, να προβάλλεται για προπαγανδιστικούς λόγους μέσα από το Δίκτυο του μετρό.
Το πώς αποφασίστηκε να επιτραπεί η ανάρτηση της συγκεκριμένης αφίσας στα διαφημιστικά πλαίσια του Δικτύου της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο έρευνας.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να " παίζει" με τις κοινωνικές ευαισθησίες των πολιτών.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και Αίσχος!!!!

Απο πότε είναι δικαίωμα της μάνας η ζωή του ζωντανού παιδιού της;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ!!!!

Είναι αυτή ελευθερία λόγου σε ...δημοκρατική χώρα;;;;

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΤΑΣΥ όμως δεν είχε κανένα πρόβλημα να αφήνει να αναρτώνται στο μετρό και τους πίνακες ανακοινώσεων αφίσες για το GAY PRIDE (παρέλαση ομοφυλοφιλικής υπερηφανείας που γίνεται κάθε αρχές Ιουνίου στην Αθήνα) ή κάτι άλλες που έλεγαν ότι γυναίκα(ή άνδρας αντίστοιχα) ΔΕΝ γεννιέσαι αλλά ΓΙΝΕΣΑΙ (υπονοώντας τη γνωστή κατηγορία συμπολιτών μας που κάνουν επέμβαση αλλαγής φύλου)! Και ρωτώ εγώ τώρα. Αυτές οι αφίσες δεν διχάζουν; Διχάζουν μόνο όταν διαδίδονται μηνύματα υπέρ της ζωής και του σεβασμού της! Απαγορεύεται η έκφραση γνώμης επειδή ενοχλέι κάποιους; Να την χαίρονται τη Δημοκρατία τους...

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η στάση του υπουργείου να ζητάει την αποκαθήλωση των αφισών του "αφήστε με να ζήσω και να χαρακτηρίζει ως απολύτως κατοχυρωμένο και αναμφισβήτητο, το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.Δικαίωμα όμως που αφορά στη διακοπή της ζωής του εμβρύου και όχι της δικής τους.Νομικά, ας πούμε ότι αυτό μπορεί να γίνει δεκτό, για περιπτώσεις βιασμού της γυναίκας ή σοβαρής ασθένειας του εμβρύου.Για ηθικούς λόγους όμως, η έκτρωση είναι φόνος, διότι από την πρώτη στιγμή το έμβρυο έχει ζωή και αν δεν την διακόψουν,θα γεννηθεί ένας κανονικός άνθρωπος.Αυτό που επιβάλλεται, είναι να προληφθεί μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και όχι να δολοφονείται το έμβρυο, επειδή κατά τους δήθεν προοδευτικούς, οι γυναίκες "έχουν" δικαίωμα να αποφασίσουν κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Πάσα επιστήμη χωριζομένη αρετής, πανουργία εστι.

Ώστε τώρα η απόφαση της γυναίκας να γίνει μητέρα είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα! Ω της υποκρισίας.
Α. Δεν είναι κατοχυρωμένο ούτε και δικαίωμα κυρ Σταύρο, φυσική επιλογή είναι. Αφού όμως επιλέξει να προχωρήσει, κάθε αυθαίρετη αναίρεση της απόφασης για μητρότητα είναι έκτρωση. Β. Επειδή κάποιος "θεωρεί κάτι αδιανόητο" για τον ίδιο δεν σημαίνει πως είναι τέτοιο και για τους υπολοίπους. Εξάλλου, λογικό και ηθικό είναι (ευτυχώς ακόμη)δυο τελείως ανεξάρτητες κατηγορίες.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα συνέλληνα 9:02 μμ!

Ανώνυμος είπε...

Άν το δικαίωμα στην "επιλογή της μητροτητας" είναι για τους δικαιωματιστες αδιαπραγνατευτο το δικαίωμα στην ενημέρωση πριν την επιλογή δεν είναι αδιαπραγματευτο;

Ανώνυμος είπε...

Θα έβαζε τέλος στη δική της ζωή μια έγκυος επειδή έμεινε έγκυος; Πολύ σπάνιο έως απίθανο.Γιατι λοιπόν χωρίς τύψεις βάζει τέλος στη ζωή του εμβρύου,η οποία ζωή δεν της ανήκει;Αν το έμβρυο είχε φωνή, θα συναινούσε στη δολοφονία του; Κατηγορηματικά όχι. Ας προσέχουν λοιπόν,κυρίως οι γυναίκες να μη βρεθούν στη δυσάρεστη θέση μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Ολα τα άλλα που επικαλούνται για να δικαιολογήσουν μια έκτρωση, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)