21/2/09

ΔΟΛιες επιθέσεις εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών

Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο κ. Στυλιανίδης (Υπουργός Παιδείας τότε) με τις γνωστές εγκυκλίους άλλαζε το καθεστώς των απαλλαγών από τα Θρησκευτικά εις βάρος του μαθήματος και των θεολόγων, πολλές εφημερίδες θριαμβολογούσαν γιατί το μάθημα αυτό επιτέλους υποβαθμιζόταν. Πέρασαν μήνες από τότε. Το ζήτημα των απαλλαγών παραμένει σε εκκρεμότητα με τους θεολόγους να ζητούν μέσω της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων) απόσυρση των εγκυκλίων και τον Αρχιεπίσκοπο να ζητά πριν λίγες μέρες οριστική λύση του θέματος από τον Υπουργό Παιδείας.

Μαζί όμως με την επαναφορά του θέματος από τους θεολόγους και τη Διοικούσα Εκκλησία ξεκίνησαν τις επιθέσεις τους κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών οι δημοσιογράφοι πολλών εφημερίδων με πρώτους και καλύτερους αυτούς που ανήκουν στο γνωστό Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη.

Τα τρία τελευταία δείγματα ΔΟΛιων επιθέσεων κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι:

1.Το σύντομο ειρωνικό σχόλιο της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ (13/2/2009) στην πρώτη της σελίδα όπου κάτω από τον τίτλο «Ήμαρτον Θεέ μου...» η εφημερίδα αναρωτιέται πως οι έφηβοι στην Ελλάδα, 200 χρόνια μετά το Δαρβίνο, διδάσκονται 2 ώρες Θρησκευτικά και 1 Χημεία.
2.Η επίθεση κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών από τον κ. Χρήστο Λούη, Πρόεδρο του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που φιλοξένησε η εφημερίδα Τα Νέα (19/2/2009).
3.Η αναδημοσίευση από την ειδησεογραφική ιστοσελίδα in.gr αλλά και από Το ΒΗΜΑ των απόψεων του κ. Λούη που γράφτηκαν στα Νέα.
.
Το ΒΗΜΑ, τα ΝΕΑ και το in.gr ανήκουν όλα στον Όμιλο Λαμπράκη. Είναι τυχαία η πολεμική εναντίον των Θρησκευτικών; Όχι. Και είμαστε βέβαιοι ότι τώρα που το ζήτημα των απαλλαγών τίθεται ξανά, οι γραφίδες των δημοσιογράφων του ΔΟΛ θα επιστρατευθούν για να ρίξουν άπλετο μελάνι εναντίον των Θρησκευτικών.
Όμως ευτυχώς πέρασε η εποχή που οι Έλληνες ενημερώνονταν μόνο από τις εφημερίδες. Όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στους μεγαλοδημοσιογράφους των γνωστών συγκροτημάτων αλλά στα blogs των ανωνύμων που παρέχουν ορθή ενημέρωση.
.
Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύτηκε και στο troktiko. Ευχαριστούμε.

4 σχόλια:

pipkin είπε...

Είναι αναμφισβήτητα μία καλά οργανωμένη προπαγάνδα εις βάρος της ορθοδοξίας! Αλλά όλοι εμείς γνωρίζουμε την πραγματική συνεισφορά των θρησκευτικών και του χριστιανισμού γενικότερα στην Ελληνική ιστορία! Για αυτό το λόγο ΔΕΝ θα τους αφήσουμε! Πολεμήστε για τα ιδανικά μας αδέρφια!

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδιά είναι σωστό στο 2009 τα παιδιά να νομίζουν ότι προήλθαν από τον Αδάμ και την Εύα
Οι καιροί έχουν αλλάξει δεχτείτε το

Ανώνυμος είπε...

Καλά κάνουν και μιλούν και γράφουν εναντίον ψεμμάτων και παραισθήσεων! Όχι στη διδασκαλία ψεμμάτων.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να ήξερα πώς οι διαχειριστές δημοσιεύουν τέτοια απαράδεκτα και χυδαία σχόλια...

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)