13/2/09

Απάντηση στο ΒΗΜΑ για τα Θρησκευτικά

Το σημερινό (13/2/2009) εξώφυλλο της εφημερίδας το ΒΗΜΑ περιέχει ένα μικρό σχόλιο του Σ. Ψυχάρη με τον τίτλο «΄Ημαρτον Θεέ μου...» που αποτελεί βλάσφημη επίθεση κατά του μαθήματος των Θρησκευτικών. Γράφει: «Η Χάρις και η Κοινωνία του Αγίου Πνεύματος ας τους φωτίσει. Μοιάζει απίστευτο αλλά στη Β ΄ τάξη του Γυμνασίου οι έφηβοι διδάσκονται δύο ώρες Θρησκευτικά και μία ώρα Χημεία. Ημαρτον, Θεέ μου! (ΥΓ.: 200 χρόνια μετά τη γέννηση του Δαρβίνου.)»

Δεν ντρέπεται ο πρώην Διοικητής του Αγίου Όρους; Δεν θα σχολιάσουμε το πόσο επιστημονικά αβάσιμη είναι η θεωρία του Δαρβίνου και πόσο αποτυχημένη είναι η προσπάθεια όσων υποστηρίζουν τη θεωρία του να ανακηρύξουν το έτος που διανύουμε έτος Δαρβίνου (επειδή συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από τη γέννησή του).

Όμως θα σχολιάσουμε το ΒΗΜΑ που προσπαθεί να πολεμήσει με σύντομες ατάκες το μάθημα των Θρησκευτικών δήθεν για να υπερασπιστεί την επιστήμη της Χημείας! Τόσο πολύ πια τους πείραξε η παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για τα Θρησκευτικά; Όμως κύριοι του ΒΗΜΑΤΟΣ δεν μπορείτε να βλασφημείτε το Άγιο Πνεύμα χρησιμοποιώντας το για να γράφετε τα επικριτικά σας σχόλια εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών. Ούτε και σας κάναμε Υπουργούς Παιδείας ή Σύμβουλους του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για να καθορίζετε πόσες ώρες θα διδάσκονται οι μαθητές κάθε μάθημα. Το σχόλιο σας είναι ΑΚΥΡΟΝ!

Απορούμε δε πως οι Έλληνες κατά το παρελθόν και μάλιστα και οι Αγιορείτες μοναχοί ανέχτηκαν να γίνει Διοικητής του Αγίου Όρους ένας τέτοιος άνθρωπος. Τι να πει κανείς;
Διαβάστε και το σχετικό σχόλιο του troktiko.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

==============================
Δεν θα σχολιάσουμε το πόσο επιστημονικά αβάσιμη είναι η θεωρία του Δαρβίνου και πόσο αποτυχημένη είναι η προσπάθεια όσων υποστηρίζουν τη θεωρία του να ανακηρύξουν το έτος που διανύουμε έτος Δαρβίνου (επειδή συμπληρώθηκαν 200 χρόνια από τη γέννησή του).
==============================

Κάνετε λάθος, ελπίζω από άγνοια. Εξασθενείτε τη θέση σας με το να λέτε τέτοια άστοχα πράγματα.

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)