22/3/09

Ανάγκη συλλογικής δράσης για το μάθημα των Θρησκευτικών

Υπάρχουν ακόμη δυνάμεις σε αυτό τον ευλογημένο τόπο που δεν υποτάχτηκαν στα θελήματα της Νέας Τάξης. Υπάρχουν επίσκοποι, κληρικοί, καθηγητές Πανεπιστημίου και απλοί πολίτες που διατηρούν ορθό και ορθόδοξο κριτήριο απέναντι σε όσα συμβαίνουν. Όλοι αυτοί, γνωστοί και άγνωστοι, συμφωνούν ότι το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία και μετά τις εγκυκλίους του κ. Στυλιανίδη αντέδρασαν δυναμικά στην υποτίμηση του μαθήματος. Οι μήνες όμως πέρασαν και το θέμα δε λύθηκε.Tώρα απαιτείται συνένωση όλων αυτών των δυνάμεων για να υπάρξει μία διόρθωση του ζητήματος των Θρησκευτικών με απόσυρση των εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας.
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι δυνάμεις αυτές θα υπερασπιστούν το μάθημα των Θρησκευτικών και πιστεύουμε ότι είναι εφικτός στόχος η απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού.
Αυτό που τώρα προέχει είναι ένας συντονισμός των δυνάμεων αυτών. Και καθένας από μας έχει χρέος να κινηθεί όσο μπορεί πιο μεθοδικά ενημερώνοντας πρόσωπα που κατέχουν σημαντικές θέσεις (επισκόπους, καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπαιδευτικούς) αλλά και τον ευσεβή λαό για το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Κοινό αίτημα πρέπει να είναι η επαναφορά μας στο προ του καλοκαιριού καθεστώς για τις απαλλαγές.

Αναμένουμε δε και την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους Συμβούλους Θεολόγων, την ΠΕΘ και τα Παραρτήματά της και τους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών.


Συμφωνούμε απόλυτα με το αίτημα που διατύπωσε επανειλημμένα προς το Υπουργείο Παιδείας ο Κοσμήτορας της Θεολογικής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κογκούλης για αναστολή εφαρμογής των εγκυκλίων του καλοκαιριού και νομίζουμε πως όλοι θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη γραμμή που χαράζει ο πρωτοπόρος στο θέμα Καθηγητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)