26/4/09

Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ροντούλη για τους θεολόγους

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Στέλιος Ροντούλης ζητά διορισμούς Θεολόγων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Ροντούλης επισημαίνει:
"Η κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, της βίας και των εν γένει παραβατικών συμπεριφορών είναι μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, που ταλανίζει την σύγχρονη κοινωνία.
Πλην των ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών και παραμέτρων, που αιτιολογούν και επεξηγούν το προαναφερθέν φαινόμενο, κυρίαρχος ρόλος πρέπει να αποδοθεί και στην κατάρρευση των ηθικών αξιών και προτύπων, που δημιουργεί τεράστια κενά στην ψυχοπνευματική συγκρότηση των ανθρώπων και, ιδιαιτέρως, στα άτομα νεαρής ηλικίας.
Δυστυχώς, όμως, οι επιστήμονες που θα μπορούσαν να καλύψουν με επάρκεια τα κενά αυτά και να λειτουργήσουν προληπτικά ως προς την εκδήλωσή τους, δηλαδή οι θεολόγοι, βιώνουν μια ανυπόφορη κατάσταση ανεργίας και αδικαιολόγητης υποβάθμισης του κύρους τους, μολονότι με τις γνώσεις τους θα μπορούσαν να διαπλάσουν ηθικούς πολίτες με υψηλό κώδικα αξιών και αλτρουιστικά αισθήματα έναντι των συνανθρώπων τους από την παιδική ακόμη ηλικία.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε επιβεβλημένο τον διορισμό Θεολόγων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τους καθηγητές Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής για τα αντίστοιχα, βεβαίως, μαθήματα.»
και ερωτά να μάθει:
Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να θεσμοθετήσει τον διορισμό Θεολόγων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;
Ποια τυχόν άλλα μέτρα σχεδιάζει να εφαρμόσει, προκειμένου να αμβλύνει την οξύτητα της ανεργίας που κυριολεκτικά μαστίζει τον κλάδο των Θεολόγων;"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Μπορείτε να δείτε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις του ιστολογίου μας πατώντας το Παλαιότερες αναρτήσεις (δείτε δεξιά)